Uutiset

Seurakuulumisia: Palkittuja, Tukea junioritoimintaan sekä Pelinjohtajahakua

 

Työ kohti tulevaa kesää ja ensi kautta on alkanut. Pesäpalloseuroissa loppuvuosi on hiljaista puurtamisen ja työnteon aikaa, mutta Kankaanpään Mailan ympärillä on silti viime viikkoina tapahtunut. Läntinen alue palkitsi ja muisti viime kauden parhaimpiaan. Pesäpalloliitto puolestaan myönsi KaMalle junioripäällikkötukea. Lisäksi E-pojat etsivät riveihinsä valmentajaa. Olisitko se Sinä?

Pesäpalloliiton Läntinen alue palkitsi alueensa juhlavuoden onnistujia perjantaina 11.11. vietetyssä Satakunnan päätöstilaisuudessa. Tilaisuutta päästiin viettämään kahden vuoden tauon jälkeen vihdoinkin kasvotusten. Päätöstilaisuus juhlittiin Porissa ravintola Liisanpuistossa. Tilaisuudessa palkittiin kauden parhaita pelaajia, joukkueita ja tuomareita sekä lisäksi muistettiin hienon pelaajauransa päättänyttä pelaajaa.

Satakunnan vuoden miespelaajana palkittiin Kankaanpään Mailan Superpesis-joukkueen viime kauden kantava voima Antti Kortteenperä. Lisäksi vuoden nuorisopelaaja-titteleissä oli vahva KaMa-leima. Vuoden poikapelaajana palkittiin KaMaa edustanut ja kuluvalle kaudelle miesten edustusjoukkueeseen kiinnitetty Oskari Kleemola. Tyttöpelaajana palkittiin puolestaan Porin Pesäkarhuja edustava KaMa-kasvatti Tiia Peltonen.

Päätöstilaisuuden koko palkittujen listan löydät Pesäpalloliiton uutisesta.

Liitto myönsi KaMalle junioripäällikkötukea

Pesäpalloliitosta kantautui erittäin iloisia KaMa-uutisia, kun liitto myönsi KaMalle tukea junioripäällikön palkkaamiseen. Haku toteutettiin yhteistyössä Kankaanpään Mailajunioreiden kanssa, joka oli saanut ko. tukea kolmena edellisenä kautena. Tuki oli haettavissa syyskuun ajan, ja sitä haki 28 seuraa, joista 20:lle sitä lopulta myönnettiin.

Pesäpalloliiton myöntämän junioripäällikkötuen tavoitteena on saada yhä useampi seura palkkaamaan junioripäällikkö, jonka ensisijaisena tehtävänä on kasvattaa seuran harrastajamääriä. Junioripäällikön toimenkuvaan kuuluu muun muassa myös seuran junioritoiminnan kehittäminen ja johtaminen sekä juniorivalmentamisen johtaminen.

Tuki päätoimisen junioripäällikön palkkaamiseksi on suuruudeltaan 8000-9000 euroa, osa-aikaisen palkkaamiseksi 4000 euroa. Seuralle voidaan myöntää tukea kolmena peräkkäisenä vuonna enintään 27 000 euroa, jonka jälkeen tulee pitää välivuosi ennen kuin tuen hakeminen on jälleen mahdollista. Junioripäällikkötuki käy omarahoitusosuudeksi Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämään valtakunnalliseen seuratukeen.

KaMalle tukea myönnettiin vuodelle 2023 8000 euroa. Pesäpalloliiton uutisen aiheesta sekä listauksen tukea saaneista seuroista löydät täältä.

E-pojat etsii pelinjohtajaa!

Innokas sakki pelimiehiä kaipaa viuhkamiestä. KaMan E-pojat (2011-12 syntyneet) valmistautuu kauteen, mutta pelinjohtaja puuttuu. Tähän ongelmaan juuri Sinä voisit olla ratkaisu! Jos oma sisäinen Atte Hakalasi heräsi, tai tunnet sopivan tyypin, ota yhteyttä juniorijaoston puheenjohtajaan Tanja Palmrothiin.

Puhelimitse yhteydenotto onnistuu numerosta 040 826 2939, tai vaihtoehtoisesti sähköpostitse osoitteesta pesis.palmroth@gmail.com

Tukea ja koulutusta pestiin löytyy kyllä kokemattomammallekin tekijälle, kunhan intoa ja mielenkiintoa tehtävään piisaa. Ota siis yhteyttä sekä liity mukaan iloiseen ja onnelliseen KaMa-perheeseen!