Uutiset

Kankaanpäässä luvassa tapahtumarikas pesiskesä – Tule mukaan!

 

Pesiskaupunkina tunnetussa Kankaanpäässä tapahtuu tulevana kesänä – erityisesti heinäkuussa – jolloin Pohjois-Satakunnan kehtoon on odotettavissa tuhansia pesäpallon ystäviä ympäri Suomen. Tästä pitävät huolen valtakunnallinen Tenavaleiri sekä paluun pesäpallokalenteriin tekevä Ykköspesiksen Itä-Länsi!

Vuoden 2023 Tenavaleiri piti alunperin järjestää Porissa, joka joutui lopulta erinäisistä syistä järjestelyoikeuksista luopumaan. Kankaanpäässä piti tulevana kesänä järjestää alueellinen Etenee-leiri, joka vaihtui Liiton vahvistuksen myötä helmikuun alussa valtakunnalliseksi Tenavaleiriksi. Etenee-leiri siirtyi puolestaan Raumalle.

Tenavaleiri on E-ikäisten, eli alle 12-vuotiaiden, valtakunnallinen pesäpalloleiri, jonne odotetaan jopa 1600 nuorta pesäpalloilijan alkua sekä heidän lisäkseen vielä tuomareita, joukkueiden vetäjiä, taustavoimia ja lukuisia pelaajien vanhempia ja sukulaisia. Kankaanpää siis pursuaa pesäpalloväkeä heinäkuun alussa sunnuntaista perjantaihin 2.–7.7.

Lähes viikon mittainen rypistys vaatii myös huomattavan paljon enemmän talkoolaisia ja taustavoimia kuin alkuperäinen viikonlopun mittainen Etenee-leiri. Onnistuneen leirin järjestämiseksi tarvitaankin paljon järjestelyistä innostuneita henkilöitä - niin joukkueita, pelaajien vanhempia ja sukulaisia kuin myös kaikkia muita pesäpallon ja juniorityön ystäviä.

Tämän vuoksi kaikki kiinnostuneet ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan mahtavaan talkoolaisten joukkoon. Jos pystyt tekemään viikon aikana yhdenkin talkoovuoron, on sekin jo iso apu. Erilaisia tehtäviä organisaatiossa riittää ja monenlaista osaamista kaivataan. Voit myös ilmoittautua mukaan, vaikka et vielä tietäisikään minä ajankohtana pystyt talkoilemaan, sillä talkoovuorot laitetaan jakoon lähempänä, ja saat itse valita itsellesi sopivat vuorot.

Lisätietoja löydät ja talkoolaiseksi voit ilmoittautua KaMan kanssa leirin järjestelyistä vastaavan Kankaanpään Mailajunioreiden kotisivuilla osoitteessa www.mailajuniorit.fi/talkoot/

Itä-Länsi Kankaanpäässä

Viikko Tenavaleirin jälkeen tapahtuu jälleen, kun Kankaanpäässä järjestetään lauantaina 15.7. paluun pesäpallokalenteriin tekevä Ykköspesiksen Itä-Länsi -tapahtuma. Naisten ja miesten ottelut pelataan Kankaanpää Areenalla, ja järjestelyistä tässäkin tapahtumassa vastaavat Ykköspesiksessä pelaavat KaMa ja Mailajuniorit yhteistyössä.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin edellisen kerran Varkaudessa 2018. Naisten puolella sen sijaan voidaan puhua jopa historiallisesta tapahtumasta, sillä vastaavaa ei ole kertaakaan aiemmin pelattu jaksopelijärjestelmällä. Naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin nimittäin edellisen kerran Ylöjärvellä 30 vuotta sitten vuonna 1993.

Kankaanpäähän tämä on melko harvinainen huippupesistapahtuma. Edellisen kerran arvo-ottelun merkeissä Kankaanpäässä miteltiin 35 vuotta sitten vuonna 1988 poikien kesken. Täällä on aiemmin pelattu myös tyttöjen Itä-Länsi vuonna 1977 sekä naisten Liitto-Lehdistö -ottelu vuonna 1985. Idän ja Lännen aikuispelaajien kohtaaminen on laatuaan ensimmäinen.

Heinäkuussa siis tapahtuu, ja tapahtumista lisää vielä lähempänä helteitä. Tervetuloa mukaan nauttimaan lasten ja aikuisten huippupesäpallosta haluamassasi roolissa – Pesis on parasta paikan päällä!