Uutiset

KaMa murskaava ulkokauden avauksessa – Työ jatkuu lauantaina

 

Kankaanpään Mailan miesten Ykköspesis-miehistö avasi ulkokautensa viime viikonloppuna sunnuntaina toista Ykköspesis-joukkuetta, Alavuden Peli-Veikkoja vastaan. KaMa vei ottelun murskalukemin 2-0 (11-2, 9-0). Huomenna lauantaina harjoitusottelun mittari on astetta kovempi, kun vastaan asettuu Superpesis-joukkue Alajärven Ankkurit.

Ennalta oli tiedossa, että loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi APV ei päässyt Kankaanpäähän tulemaan ykkösmiehistöllään. Tästä huolimatta KaMan ylivoima oli mykistävää, kun joukkue mätti heti avaussisävuorossa peräti kahdeksan juoksua. Tasoeron käytyä selväksi meni ottelu tietyiltä osin pelailuksi eikä Alavudelle annettu juuri mahdollisuuksia.

 – Me pelasimme kyllä hyvän pelin viime viikonloppuna. Ehkä noiden kärkipään pelaajien puuttuminen näkyi Alavuden pelaamisessa enemmän kuin he toivoivat, mutta erityisesti sisäpelissä meillä oli ottelussa paljon hyvää. Lyöntiratkaisut olivat juuri sellaisia kuin haettiinkin, ja sisäpelilliseen antiin tuossa ottelussa voi kokonaisuudessaan olla tyytyväinen, hehkutti KaMan pelinjohtaja Atte Hakala omiensa otteita.

Toinen jakso alkoi tasaisemmissa merkeissä, mutta lopulta kolmannen tasoittavalla KaMan ketsuppipullo purskahti seuraavan kerran, kun oranssipaitaiset mättivät seitsemän juoksua ex-KaMa Henri Itävalon pelinjohtaman APV:n ulkokentästä. Onnistumisia juoksurikkaassa ottelussa saatiin paljon, ja ne jakautuivat ilahduttavan tasaisesti koko joukkueelle.

 – Meillä oli teemoina otteluun lähdettäessä kaaripeli, pesiltä lähtemiset sekä lyöntiratkaisut yleisesti, ja kaikissa onnistuttiin. Ulkopelissä meille riitti perustekeminen. Vähän se pesäpallossa tapaa kovassa johdossa passivoitua, mutta oli hieno nähdä, että peruspelaaminen oli oikein hyvällä tolalla. Siitä on ollut hyvä jatkaa työntekoa, sillä ulkopeli meillä on koko kevätkauden erityinen ja nouseva teema, kertoi Atte menneen ja tulevien viikkojen harjoituksellisesta painopisteestä.

Huomenna lauantaina vastus kovenee huomattavasti, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saapuu täksi kaudeksi KaMan tilalle Superpesikseen noussut Alajärven Ankkurit. Kauden ennakkokaavailuissa Ankkurit on useimmissa papereissa listattu suurimmaksi suosikiksi putoajan paikalle.

 – Huomenna meillä on sitten täysin päinvastainen alkuasetelma kuin viime viikonloppuna. Vastaan tulee Superpesis-joukkue, jolla on hieno kausi alla, joka vielä huipentui upeaan nousuun. Altavastaajana lähdemme otteluun, ja odotuksissa on erittäin nopeatempoinen ottelu, spekuloi Hakala tulevaa vastustajaa.

Nuori Ankkuri-miehistö säilyi lähestulkoon saman kuin jolla nousu viime syksynä tapahtui. Ainoastaan lukkari Antti Toivola jätti joukkueen ja jatkaa Ykköspesiksessä Kannuksen Uran miehistössä. Tilalle AA hankki Loimaalta nuoren lukkarilupauksen, Elmeri Iivosen. Kokemusta taasen joukkueeseen saapui paluumuuttaja Sasu Iivarisen muodossa.

 – Vastustajalta tulee kova vaade kyllä ottelun tasolle, ja nyt testataan, kuinka pysymme pelin päällä ja mukana tempossa sisäpelissä. Ulkopelissä taasen pitää meiltä löytyä aivan uusia vaihteita, jotta pystymme myös itse pitämään tempoa yllä. Peliä pitää huomenna olla pelaamassa, sillä perussuorittaminen ei joka tilanteessa enää riitä ja palon paikoista pitää ne palot pystyä tekemään.

KaMa on viettänyt tällä viikolla perusharjoitusten lisäksi jo torstaina alkanutta leiriviikonloppua. Joukkue on harjoitellut useampaan kertaan viime päivinä, ja harjoituksia sekä palavereita on luvassa vielä huomennakin ennen ja jälkeen ottelun. Vaikka painopiste on enemmän omassa tekemisessä, niin vastustajaankin on silti Hakalan mukaan ehditty tutustua.

 – Meillä on ollut nyt poikkeuksellisen tiivis peliin valmistautuminen, kun viikkoja tässä edetään harjoittelu edellä. Alajärveltä on HalliSM-pelejä katsottu vähän itse ja joukkueenkin kanssa, mutta huomenna tekeminen perustuu vahavasti omaan suorittamiseen. Keli on sellainen, että pallo tuskin liikkuu huomennakaan lujaa ja varmasti vastustajan pomppuspesialistitkin joutuvat keskittymään muihin lyöntiratkaisuihin.

KaMalla on otteluun kuitenkin erinomaista taustatietoa vastustajasta, sillä KaMan riveissä pelaavat huomennakin Ankkurit-kasvatti Sami Mikkolanaho sekä viime kaudella Ankkureiden kanssa Superpesikseen noussut Vili Siltala. Kunnarin Alavutta vastaan lyönyt Siltala teki syksyllä myös jatkosopimuksen Ankkureihin, mutta on nyt try outilla metsästämässä pelipaikkaa KaMasta ensi kesäksi.

 – Pojat ovat kyllä innoissaan lähdössä huomiseen otteluun vanhoja tuttuja vastaan. Mielenkiintoista on kyllä nähdä, miten tuo ekstralataus näkyy miesten otteissa, vinkkasi Hakala katsojillekin pienen nyanssin seurattavaksi huomiseen otteluun.

KaMa lähtee otteluun samalla 12 miehen ryhmällä kuin edelliseen APV-otteluunkin. Pieniä muutoksia ulkopeli- ja sisäpelikoosteessa kuitenkin nähdään. Viime viikonloppuisen APV-ottelun kokoonpanon ja tilastot löydät tämän linkin takaa.

 – Vielä halutaan kokeilla uusia juttuja ja nähdä, että miten homma toimii nyt puolestaan tällä koosteella. Näissä peleissä haetaan nyt kokemuksia sekä pyöritellään erilaisia vaihtoehtoja, jotta nähdään, miten meidän kannattaa kesällä pelata. Tavoitteena on, että kauden alkaessa meillä olisi kahdesta kolmeen erilaista pelisapluunaa, joita voidaan pyörittää aina vastustajakohtaisesti, kertoi KaMan viuhkavelho kokoonpanomuutosten syistä.

Kankaanpään Maila vastaan Alajärven Ankkurit huomenna lauantaina 29.4. Kankaanpää Areenalla kello 15 alkaen. Otteluun on viiden euron (5€) sisäänpääsymaksu. Kausikortilla otteluun pääsee kuitenkin ilmaiseksi. Mikäli et ole vielä omaasi hankkinut, niin sellaisen saat hankittua Tiketistä 109€ tarjoushintaan ennen kauden alkua. Tervetuloa!

 -MK