Uutiset

KaMa avasi kautensa komealla voitolla Porin Superlauantaissa

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi käynnistyi Porin perinteisessä Superlauantaissa kotiottelulla Simon Kiriä vastaan. Sarjan kärkipäähän ennakoitua simolaisryhmää on pidetty yhtenä KaMan kauden päävastustajista. Tasaista ja tasokasta ottelua odottaneet eivät joutuneet pettymään, kun KaMa otti komean 1-0 (2-2, 3-0) voiton.

KaMan ottelu alkoi voittoisasti jo hutunkeitossa, jonka kapteeni Teemu Utunen vei nimiinsä. Juoksujen teon ottelussa aloitti kuitenkin Simo heti ensimmäisen aloittavalla, kun Tapio Salon laakapommi painui vastustamattomasti väliin kakkosjatkeelle. KaMa kuitenkin vastasi heti tasoittavalla, kun Sami Mikkolanahon tappikumura teki tuhojaan.

Salo vei vieraat 1-2 johtoon kolmannessa vuorossa painavalla kakkospuolen lyönnillä, joka ei jäänyt KaMa-räpylöihin. Näissä lukemissa edettiin viimeisen vuoroparin tasoittavalle, jossa KaMa rakensi palottoman ajolähdön. Sami Mikkolanaho onnistui jälleen uittamaan tappikumuransa kopparien eteen tasoittaen jakson. KaMa pääsi yrittämään kotiutusta vielä kolmesti, mutta voittojuoksu ei tällä kertaa ottanut syntyäkseen.

– Huippufiilikset! Pelasimme todella hyvän pelin tänään kaikinpuolin. Vaikka meillä on sisäpelissä edelleen parannettavaa, niin nyt on turha miettiä yhtään, että mitä olisi voinut tehdä paremmin. Loistava peli. Tavoite oli tunnetilan saaminen korkealle sekä hyväntuulisuus ja iloisuus, ja voin kyllä seistä sen takana, että tänään niissä onnistuttiin, hehkutti KaMan pelinjohtaja Atte Hakala tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Toiselle jaksolle KaMa paransi hyvässä kunnossa ollutta ulkopeliään entisestään, ja SiKi jätettiin vain kahteen kolmostilanteeseen sekä ilman juoksuja. KaMa avasi jakson vahvasti, mutta ei onnistunut juoksujen teossa avausvuorossa. Toinen vuoro oli heikohko, mutta ketsuppipullo aukesi lopulta kolmannen aloittavalla sisävuorolla.

Paloja oli taululla kaksi, kun Sami Mikkolanaho pisti pallon kolmospussiin. KaMa siirtyi johtoon, kun polttoheitto ei jäänyt kotipesässä lukkarin räpylään. Johtoa lisäsi vuoron viimeisenä lyöjänä Eeli Uusitalo, joka pisti viimeisellä lyönnillään pallon millimetrin tarkasti väliin kotiuttaen Eetu Heiniluoman. Jakson kolmannesta juoksusta vastasi jälleen Mikkolanaho vastustamattomalla tappikumuralla viimeisessä sisävuorossa.

– Kaveri joutui tekemään vähän vaihdoksia pienten loukkaantumisten takia, mutta sen taakse ei voi kyllä mielestäni kokonaan mennä, vaan meidän ulkopeli oli tänään todella hyvää. Nyt palautellaan ja levätään alkuviikosta, kun meillä on kahdeksan päivän tauko heti tähän isoon peliruuhkaan. Treenaillaan tiukasti pari päivää viikolla, ja pistetään jälleen yksi pykälä eteenpäin tätä meidän hommaa, kertoi Hakala pilke silmäkulmassa joukkueen ensi viikosta.

KaMan kausi jatkuu ensi sunnuntaina jälleen kotiottelulla, mutta tällä kertaa tutulla Kankaanpää Areenalla, kun vastustajaksi saapuu talven ja kevään harjoitusotteluista tuttu Seinäjoen Maila-Jussit. Ottelu vihelletään käyntiin kello 17. Vielä ehdit hankkia KaMan kausikortin, jonka saat hankittua ottelulippujen tapaan Tiketistä. Tervetuloa kannustamaan KaMa toiseen voittoon!