Uutiset

Otteluennakko: KaMattaret - Köyliö

Kankaanpään Maila 13 ott. / 33 p. - Köyliön Lallit 12 ott. / 16 p. 

TH-Kumi Areenalla tiistaina 15.07. Klo:18.00.Kauden tilanne:

Kankaanpään Maila on pelannut nyt 13 ottelua ja Köyliön Lallit yhden ottelun vähemmän. Ykköspesiksessä joukkueita on kymmenen, ja Maila johtaa sarjaa tällä hetkellä kahden pisteen erolla toisena olevaan Seinäjokeen. Jaetulla kolmannella sijalla ovat Lapua ja Laitila, ja molemmilla 13 ottelua pelanneilla joukkueilla on 21 pistettä. Köyliö on sijalla kuusi, pisteen päästä viidentenä olevasta Pattijoesta. 

Aiemmat kohtaamiset:

Joukkueet ovat kohdanneet tämän ulkokauden aikana kahdesti. 03.05. sarjanousija Köyliö ja Kankaanpää pelasivat Veijo Silvola turnauksessa, josta Maila otti 1-2 -voiton. 04.06. Maila matkasi Lallien vieraaksi Köyliöön ja otti lämpimän kelin ottelusta 0-2 voiton. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Maila:

Tahti kiristyy entisestään ja runkosarja lähenee loppuaan. Kesän tärkeimmat ottelut ovat vielä kuitenkin edessä ja tällä hetkellä pääasiallisesti Kankaanpää ja Seinäjoki taistelevat suorasta sarjanoususta. Mitä vain voi kuitenkin vielä tapahtua eikä reilun kymmenen pisteen etumatka ole ollenkaan varma fakta loppukauteen saakka, joten myös Lapua ja Laitila kykenevät haastamaan sarjan kärkikaksikon jos pelit pelataan ristiin. KaMattarille kelpaavat vain voitot ja erityisen tärkeitä tulevat olemaan Seinäjokea vastaan pelattava kotipeli keskiviikkona 23.07. sekä entuudestaan vaikeaksi tiedetyn tuplaviikonloppureissun pelit Pattijoella ja Reisjärvellä. 

Myöskään Köyliötä ja runkosarjan viimeiseen otteluun vastaan asettuvaa Ruovettä ei sovi aliarvioida. Köyliö on tunnetusti kovalyöntinen porukka, joka hurmoksen päälle saatuaan on vaikea pysäytettävä. Ruovesi taas saattaa kerätä Mansen Räpsän ringistä superpesispelaajia, joten mitään ei kannata ottaa itsestään selvyytenä, ja jokaisesta pisteestä pitää taistella - yksikin pistemenetys saattaa olla ratkaiseva. Nyt taistellaan suorasta noususta pääsarjatasolle. 

Mailan kokoonpano on vakiintunut mukavasti, eikä suuria muutoksia tuskin tulla näkemään. Anniina Kiviharju kantaa hihoissaan numeroita yksi, ja häntä eteenpäin saattelevat Niina Jokinen, Anu Kiviharju, Elisa Salonen ja Taiju Haanpää. Kakkoskärjen teränä on Laura Jokinen ja yhdeksikön viimeistelevät Ella Kaasinen, Maija Mäkeläinen ja Jenni Kemppainen. Jokeriosastolla pelaavat Sanna Koivuniemi ja Essi Ahonen sekä joko Jenna Viitanen tai Anni Isoniemi. 

Vierasjoukkue Lallit: 

Ykköspesikseen viime kauden päätteeksi noussut Köyliö on pelannut 12 ottelua, kuudesta se on ottanut voiton ja kuusi on päättynyt tappioon. Juoksusuhde joukkueella on tällä hetkellä 101-114. Lallien kovimmat lyöjät ovat tilastojen valossa 16 pinnaa iskenyt Anna-Mari Käkönen ja 2+11 tähän mennessä pelannut Riikka Loutti. Loutti on myös tuonut 12 juoksua 10 ottelussa, Eveliina Astala 14 ja Johanna Käkönen 17 juoksua. 

Köyliön kokoonpano edellisessä voitokkaassa ottelussa Lappajärveä vastaan oli seuraava:

1. Eveliina Astala S
2. Johanna Käkönen 2P
3. Riikka Loutti 3K
4. Niina Uusitupa 2V
5. Taru Koivuluoma 3P
6. Ringa Rantanen 2K
7. Riina Korkiamäki L
8. Anu Kivilä 1V
9. Elina Järvenpää 3V
10. Emilia Rannikko
11. Ella Fonsen
12. Noora Tikakoski 

Joukkuetta luotsaavat eteenpäin ykköspelinjohtaja Jouni Korkiamäki ja Päivi Kankaanpää.