Uutiset

KaMattarille tärkeät 3 pistettä!

Kankaanpään Maila - Köyliön Lallit 2-0 (3-1, 7-1)


Ottelun kulku:

Tiistai-illan arkiottelu saatiin loppujen lopuksi pelata oikeinkin hyvässä kelissä, kun sade häipyi kokonaan TH-Kumi Areenan läheisyydestä ja aurinkokin lämmitti sekä katsojia että pelaajia. KaMattarien toiseksi viimeinen runkosarjan kotiottelu keräsi hienosti yleisöä ja tärkeä kamppailu pisteistä sai alkaa ajallaan.

Köyliön kapteeni voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Kankaanpään sisäpeli toimi hyvin, sillä ykköskärki sai heti tilannetta aikaan ja myös avausjuoksu nähtiin. Ensimmäinen kotiutusyritys päättyi paloon kun Taiju Haanpään lyönti ei aivan riittänyt Niina Jokisen kotiuttamiseen. Lyöjäjokeri Sanna Koivuniemi sen sijaan onnistui hienosti, ja Anu Kiviharju sai kunnian tuoda avausjuoksun. Köyliö saatiin sen sijaan pidettyä hyvin aisoissa sen omalla sisävuorolla, eikä joukkueen ainoa kotiutusyritys kakkoskärjellä tuottanut tulosta. 

Kankaanpään sisäpeli oli hieman tukkoista ensimmäisellä jaksolla, eikä lyöntijärjestys pyörinyt ihanteellisesti. Pieniä virheitä sattui siellä sun täällä mutta hienoa oli, että joukkue pystyi tekemään lähes jokaisessa sisävuorossa juoksun. Yksi juoksu kerrallaan, ja neljännen tasoittavalle tultaessa Maila johti 3-0. Lallit sai kuitenkin vielä tilannetta aikaiseksi, ja numerolla neljä pelanneen Anna-Mari Käkösen aina kotiin asti, kun Riikka Loutti iski ajotilanteessa pallon kakkossaumaan ja ulkokentän epäonnistuessa kiinniotossa, teki Köyliö ensimmäisen juoksunsa. Jälkitilanteista syntyi kuitenkin kolmas palo, ja näin ollen ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueelle lukemin 3-1. 

Toisella jaksolla KaMattaret jatkoivat hyvien ulkopeliotteiden esittämistä ja sisäpelikin lähti rullaamaan paremmin kuin ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkue pääsi koittamaan naista jopa 16 kertaa kotipesään ja seitsemän näistä yrityksistä tuotti tulosta. Tilanne kuitenkin lähti aivan toisissa merkeissä liikkeelle, kun jälleen Anna-Mari Käkönen toi Köyliölle juoksun heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Taru Koivuluoman iskettyä pallon samaiseen paikkaan kuin Riikka Louttikin ensimmäisellä jaksolla. Tämän jälkeen loppujakso oli Kankaanpään hallintaa. 

Ensimmäisen tasoittavalla Anu Kiviharju iski nuoremman siskonsa Anniinan kotipesän turviin ja tasoitti näin tilanteen 1-1. Elisa Salosen kotiutusyritys päättyi paloon, mutta hänen jälkeensä pari Taiju Haanpää - Anu Kiviharju onnistui jälleen ja lukemat olivat 2-1. 

2L:ssa lyöjät alkoivat käydä vähiin kun sisäpeliä ei saatu rullaamaan oikein mistään kohtaan. Anni Isoniemi laitettiin etenemistehtäviin kun pari lyöjää oli enää jäljellä, ja tyttö napautti saman tien kolmosluukusta pallon maisemiin ja juoksi röyhkeän hyvällä asenteella kunniajuoksun. Toista juoksua haettiin kuitenkin edelleen, jotta sisävuoro jatkuisi, ja tässä tilanteessa nähtiin toinen kylmän viileä ratkaisu: Taiju Haanpää löi kakkosrajasta leikkurin katsomoille, ja Isoniemi sai tuoda lukemat 4-1. Enempää juoksuja ei kuitenkaan tästä huolimatta vuoroparissa nähty. 

Seuraava läpilyönti nähtiin heti seuraavassa vp:ssa, tällä kertaa Elisa Salosen toimesta. Ykkös-kakkos -tilanteessa "Elsa" löi pallon jälleen kolmospuolelta Palloiluhallin seinään ja Anniina Kiviharju sekä Niina Jokinen toivat molemmat juoksut. Kun vielä Maija Mäkeläinen onnistui kotiutuslyönnissään vp:n loppupuolella, oli lukemat jo 7-1 KaMattarille. Köyliö lähti viimeiselle sisävuorolleen kuuden juoksun tappioasemassa ja seitsemän olisi pitänyt tehdä, jotta Kankaanpää joutuisi vielä neljännen tasoittavalla. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Maila onnistui muutamien pomputtelujen jälkeen eliminoimaan Lallien yritykset eikä juoksuja syntynyt. Näin toinen jakso, koko ottelu ja tärkeämpääkin tärkeät kolme pistettä jäivät emännille! 

Kankaanpää myös kasvatti eroaan toisena olevaan Seinäjokeen, kun Pattijoella PattU ja SMJ pelasivat ensimmäisen jakson tasan. Toinen jakso päättyi Maila-Jussien voittoon, mutta pistemenetys tarkoitti sitä, että Kankaanpää nousi 36:een pisteeseen ja Seinäjoki 33:een pisteeseen.

Ensi viikon keskiviikon ottelusta, jossa siis sarjakärjet Kankaanpää ja Seinäjoki kohtaavat TH-Kumi Areenalla Mailan viimeisessä runkosarjan kotiottelussa, tulee siis entistäkin kutkuttavampi. Sitä ottelua ei kannatta jättää katsomatta!

Joukkueiden kokoonpanot:

Kankaanpään Maila:

1. Anniina Kiviharju 2K
2. Niina Jokinen 3K
3. Anu Kiviharju 1V
4. Elisa Salonen 3V
5. Taiju Haanpää L
6. Laura Jokinen 2P
7. Ella Kaasinen 3P
8. Maija Mäkeläinen S
9. Jenni Kemppainen 2V
10. Sanna Koivuniemi
11. Essi Ahonen
12. Anni Isoniemi

Köyliön Lallit:

1. Eveliina Astala S
2. Johanna Käkönen 2V
3. Riikka Loutti 3K
4. Anna-Mari Käkönen
5. Ringa Rantanen 2K
6. Riina Korkiamäki L
7. Taru Koivuluoma 3P
8. Elina Järvenpää 3V
9. Anu Kivilä 2P
10. Ella Fonsen
11. Noora Tikakoski
12. Emilia Rannikko

Lyödyt / tuodut:

1. Jakso

1-0 Sanna Koivuniemi / Anu Kiviharju
2-0 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju
3-0 Elisa Salonen / Niina Jokinen
3-1 Riikka Loutti / Anna-Mari Käkönen

2. Jakso:

0-1 Taru Koivuluoma / Anna-Mari Käkönen
1-1 Anu Kiviharju / Anniina Kiviharju
2-1 Taiju Haanpää / Anu Kiviharju
3-1 Anni Isoniemi / Anni Isoniemi
4-1 Taiju Haanpää / Anni Isoniemi
5-1 Elisa Salonen / Anniina Kiviharju
6-1 Elisa Salonen / Niina Jokinen
7-1 Maija Mäkeläinen / Laura Jokinen

Palkitut: 

Kankaanpään Maila                 I Elisa Salonen            II Anu Kiviharju

Köyliön Lallit                            I Riina Korkiamäki        II Taru Koivuluoma

Yleisöä:

244