Uutiset

Nyt pelataan KaMattarien runkosarjan viimeinen kotipeli!

Otteluennakko KaMattaret - SMJ

Kankaanpään Mailan naisjoukkueen runkosarjan viimeiseksi kotiotteluvastustajaksi saapuu sarjakakkonen, vain kolmen pisteen päässä oleva Seinäjoen Maila-Jussit. SMJ on ainoa joukkue, joka on tänä kesänä onnistunut voittamaan kotijoukkueen. Tämän tärkeämpää ottelua ei KaMa ole vielä tänä kesänä pelannut! Kauden tilanne:

Kankaanpään Maila johtaa sarjaa. Neljästätoista ottelustaan se on voittanut kolmetoista, ja kerännyt tähän mennessä yhteensä 36 pistettä. Ainoa joukkue, joka on voiton onnistunut Mailasta ottamaan, on vastaan asettuva sarjakakkonen, Seinäjoen Maila-Jussit. SMJ on 175 lyödyllä ja 81 päästetyllä juoksulla heti KaMan takana toisena sarjassa, ja pisteitä on kasassa 33. 

Aiemmat kohtaamiset:

Joukkueet ovat kohdanneet ensimmäisen kerran talvikaudella halliharjoitusottelussa. Runkosarjassa ensimmäinen kohtaaminen oli Seinäjoella kesäkuun puolessa välissä, ja silloin Maila-Jussit ottivat 2-1 (2-5, 5-2, 1-0) voiton vieraista. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Maila:

KaMattarien tavoite on suora nousu Superpesikseen. Niin on myös Seinäjoella. Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvasti koko kesän ja kumpikin joukkue on taipunut tappioon vain kerran. Kolmen pisteen ero on syntynyt, kun Kankaanpää on 13:sta voitostaan ottanut yhdeksän kolmen pisteen voittoa ja neljästä ottelusta on tullut kaksi pistettä. SMJ sen sijaan on voittanut kuusi ottelua puhtaasti ja seitsemästä on napannut kaksi pistettä.

Kankaanpään kokoonpano on vakiintunut hyvin. Jokeriosastolla on ollut hienoisia muutoksia joka pelissä, mutta yhdeksikkö pysynee samana verrattuna muutamaan edelliseen otteluun. 

Ykköskärkenä viilettää etenijätilaston vitonen, Anniina Kiviharju. Neljä juoksua vähemmän tuonut Niina Jokinen, joka löytyy kärkilyöntitilaston kakkospaikalta, reilun 67% sisäpelitehoilla tähän mennessä pelannut Anu Kiviharju, 19 juoksua iskenyt joukkueen lukkari Taiju Haanpää ja lyöjätilaston kolmonen, Elisa Salonen, saattelevat keskimmäistä Kiviharjua eteenpäin. Kakkoskärjessä tilannetta rakentelevat 0+7+18 tehoilla tähän mennessä pelannut Laura Jokinen, reilun 68% sisäpelitehojen Ella Kaasinen, siepparin tontilla hääräilevä Maija Mäkeläinen, ja 2+12+9 tehojen kakkosvahti Jenni Kemppainen.

Kokoonpanon täydentävät 22 juoksua iskenyt Sanna Koivuniemi, 17 juoksua tuonut Essi Ahonen ja alkukauden sivussa ollut Jenna Viitanen tai Pohjanmaan oma tyttö Anni Isoniemi. 

Maila on tähän mennessä iskenyt vastustajiensa kenttään 155 juoksua ja päästänyt omastaan 54 pinnaa. Joukkueen ykköspelinjohtajana hääräilee Mikko Järvenpää ja mailamiehenä toimii Juha Hujanen.

Vierasjoukkue Maila-Jussit:

Seinäjoki hakee kaupunkiinsa uutta nostetta naispesäpallolle. Pohjanmaa on tunnetusti pesäpallomaakuntia ja hyvänä opiskelijakaupunkina Seinäjoki vetää omien kasvattien lisäksi ulkopaikkakuntalaisia alueelleen. 

Nuoreen joukkueeseen hankittiin nimekkäät valmentajat ja muutaman täsmähankinnan kautta se oli valmis kauteen. SMJ oli ainoa joukkue, joka vei hieman suosikin paineita pois Mailan harteilta, sillä he asettivat tavoitteensa myös nousuun Superpesikseen. Joukkue väläytti myös muita tulevaisuuden tavoitteitaan, johon kuului esimerkiksi mitali pääsarjatasolla muutaman vuoden sisään. Maila-Jussit ovat pelanneet runkosarjaansa ennakkoluulottomasti ja on lyönyt esimerkiksi selkeästi eniten juoksuja koko sarjassa. 

Ykköspesiksen lyöjätilaston kymmenen kärjessä on kolme Seinäjokelaista. 1+33 tehot on iskenyt Anni Laakso, Elisa Järvenpää löytyy sijalta kuusi 1+22 tehoilla ja yhdeksättä paikkaa pitää tällä hetkellä hallussa Niina Adler, 2+19. Joukkueen juoksuista on vastannut pääasiallisesti viisi naista: 32 juoksua tuonut Anuliisa Rautakorpi, 25 tuonut Emmi Laine, Kankaanpääläisille hyvin tuttu Paula Siuruainen on myös tuonut 25 juoksua ja ykkösvahti Marjaana Keltto on juossut 23 juoksun arvoisesti. Kaisaleena Rautakorpi on tällä hetkellä 19 tuodun juoksun nainen. Jalkoja joukkueelta löytyy siis hirmuisesti ja Kankaanpään yksi tärkeimmistä tehtävä on saada nollatilanne haltuun. 

Joukkueen kokoonpano vaihteli alkukaudesta, mutta viimeisessä kolmessa ottelussa se on ollut täysin sama: 

1. Paula Siuruainen 3P
2. Anuliisa Rautakorpi 2K
3. Laura Rajahalme S
4. Elisa Järvenpää 2P
5. Emmi Laine 3K
6. Marjaana Keltto 1V
7. Krista Tyynelä L
8. Iida Seppälä 2V
9. Niina Adler 3V
10. Anni Laakso
11. Noora Harju
12. Kaisaleena Rautakorpi

Joukkuetta luotsaavat eteenpäin Jari Mäkelä ja Toni Pyhälahti.

Otteluisäntinä:

Combi Kuntokeskus http://www.combi.my.ee/

ja Kesport Alppi. Arpapääpalkintona keskiviikkoisessa ottelussa on Kesport Alpin lahjoittama Energetics Crosstrainer (arvo 399,-)!


Muista myös Timanttiset - Kello ja Kulta Kangasniemen
Timanttipelaajaäänestys!


TERVETULOA TH-KUMI AREENALLE 
KESKIVIIKKONA 23.07. KLO:18.00!