KaMa kaatoi Kossun kärkikamppailussa

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui kärkiottelulla Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana tiistaina. Kankaanpäästä matkaan lähti fanibussillinen kannattajia, mutta paikan päällä kävi nopeasti selväksi monien KaMa-fanien saapuneen myös omilla kyydeillään. Itse ottelussa KaMa katkaisi KoUn viiden ottelun voittoputken ja repi sarjakärjessä eroa ilmajokelaisryhmään 1-2 (7-2, 2-3, 0-4) kotiutuskilpailuvoitolla.

Ottelun avausvuoropari meni isäntien hallinnassa joskin juoksuttomana. Toisen aloittavalla KaMa rakensi kakkoskärjestään ajolähdön, josta Johannes Kerola vei vieraat johtoon tyylipuhtaalla kakkosjatkekumuralla. KoU vastasi heti tasoittavallaan, kun Matias Rauhala puhkaisi kentän etutilanteessa kolmosluukusta yhden juoksun arvoisesti, ja perään rakentuneesta ajolähdöstä lyöjätilastoa johtavan Kasperi Laasosen hurja pommi kakkosjatkeelle tyhjäsi koko pajatson.

Kolmannessa vuorossa Sami Mikkolanaho rakenteli itselleen kolmostilanteen, josta hän myös kavensi jakson 5-2:een. Viimeistään tasoittavalla alkoi kuitenkin olemaan jakson ratkaisun makua, kun KoU rakensi ajolähdön, josta lopulta Eeli Uusitalo ja Mikko Hakomäki onnistuivat kahden palon tilanteessa. KaMa rakenteli vielä viimeisessä vuorossaan kotiutuspaikan, mutta lopulta KoUn viimeisen tasoittavaa ei tarvittu jakson päätyttyä tylyihin 7-2 lukemiin.

KaMa teki jaksotauolla pieniä kokoonpanomuutoksia ja tuli terävänä toiselle jaksolle. Aloittavalla sisävuorolla KoU jäi ensi kertaa kolmostilanteitta, ja tasoittavalla Mikkolanaho vei KaMan johtoon keskikumurallaan. Tämän jälkeen huolimattomuusvirheet koituivat KaMan kohtaloksi niin sisällä kuin ulkonakin, kun Riku Utasen ja Santeri Salmelan painepallot toisessa ja kolmannessa vuorossa polttelivat ulkokentän räpylöissä ja polttoheitoissa vieden KoUn 2-1 johtoon.

KaMa terästäytyi neljänteen vuoropariin ja pysäytti aloittavalla KoUn kärjen. Ulkovuoro päättyi lainapelaaja Tino Heikkilän tekemään paloon isäntien ainoasta kotiutusyrityksestä. Tasoittavalla KaMa rakensi kärjestä nopeasti palottoman ajolähdön, josta ottelun sankari Mikkolanaho tasoitti jakson heti ensimmäisellään kakkosjatkekumuralla. Toinen lyönti puolestaan aiheutti yllättäviä vaikeuksia KoUn takakentällä, ja ykköspalkittu Aapeli Suvisalmi livisti KaMan jaksovoittoon.

Kotiutuskilpailussa KaMa siirtyi heti johtoon Arttu Vilanderin näpillä. Kolmannessa parissa lävähti, kun Joona Anttilan kakkosrajaleikkuri painui syvälle Antin monttuun kunnarin arvoisesti. Kun vielä Jesse Rantamäki puhkaisi viimeisessä parissa keskisauman, jäi KaMan saldoksi neljä juoksua. KoUn parien epäonnistuessa yksi toisensa jälkeen riittivät nuo helposti ottelun voittoon, ja KaMa katkaisi pitkän Superpesis-ajoista asti jatkuneen tappioputkensa ilmajokisia vastaan.

Tiiviin pelikauden keskellä KaMa saa nyt mukavan viikon tauon otteluista. Tämän ottelun tuloksella KaMa johtaa Ykköspesistä kahden pisteen erolla Koskenkorvaan muiden ylempiin pudotuspeleihin kelpaavien joukkueiden ollessa jo pitkällä takamatkalla. KaMan kausi jatkuu ensi tiistaina Kankaanpää Areenalla, kun vierailulle saapuu Jyväskylän Lohi. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa jälleen voittoon!