KaMa ja Lohi tarjosivat viihdettä koko rahalla – Voittoputki venyy

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui tiistaina kotiottelulla, kun Kankaanpää Areenalle vieraaksi saatiin Jyväskylän Lohi. Ottelu alkoi varsin märissä tunnelmissa, ja alkua jouduttiin rankkasateen vuoksi hieman siirtämäänkin. Ottelun aikana Lohen kannattajaryhmän sadetanssit saivat lopulta auringon esiin, mutta ottelua ne eivät kääntäneet. KaMa voitti tiukan kamppailun kotiutuskilpailun jälkeen 2-1 (3-2, 3-4, 4-3).

KaMa aloitti ottelun sisältä ja rakensi nopeasti palottoman ajolähdön, josta Arttu Vilanderin kumura yllätti Lohen takakentän kahden juoksun arvoisesti. Tasoittavalla KaMa pysäytti Lohen lähentelyt yhden palon ajolähdöstä ja lisäsi johtoaan heti seuraavassa sisävuorossa. Asialla oli jälleen Vilander, jonka hidastettu rannekääntö kolmosluukkuun oli ulkokentälle hankala luettava. Tasoittavalla Lohen kotiutusyritykset torjuttiin jälleen, ja jaksoa jatkettiin isäntien 3-0 johdossa.

Kolmas vuoropari oli KaMalle haastavampi, kun ryhmä jäi ilman kolmostilanteita, ja tasoittavalla Lohen Matti Vilppola puhkoi etutilanteessa kenttää kakkosjatkeelta yhden juoksun arvoisesti. Viimeisessä vuoroparissa KaMa rakensi palottoman ajolähdön, joka kuitenkin kuivahti nopeasti. Tasoittavalla vieraiden Roope Pöyry puhkaisi puolestaan takakenttää yhden juoksun arvoisesti. Jakso päättyi KaMan 3-2 voittoon ja Lohen protestointiin, kun tasoitusyrityksestä tuli niukka palo.

Toiselle jaksolle keli selkeni, mutta avausjuoksu nähtiin vasta toisen tasoittavalla, kun Sami Mikkolanahon kolmosluukkuisku vei KaMan johtoon. Vieraiden paras vaihe osui kolmannen aloittavalle kahden palon ajolähtöön. Ensin Teemu Lepistö puhkaisi kolmossauman tasoittaen jakson. Seuraavaksi Tuukka Soikkelin raju kumura kakkosjatkeelle puhkaisi KaMan kenttää kahden juoksun arvoisesti, ja Arttu Rauhamäki tiputti vielä kakkoskumurallaan luvut 1-4:ään.

KaMa ei tästä hölmistynyt, vaan rakensi tasoittavallaan palottoman ajolähdön, josta Vilanderin hidastettu kakkospussiin ja Mikkolanahon tarkka sijoitus kakkosjatkeelle kavensivat lukemat 3-4:ään. Viimeisessä vuoroparissa KaMa torjui aluksi Lohen pyristelyt, ja rakensi tasoittavallaan nopeasti palottoman ajolähdön. Tällä kertaa yrityksistä puuttuivat kuitenkin laatu ja huolellisuus, joten isäntien hyvästä kiristä huolimatta yksi hyvä sisävuoro riitti vieraille jaksovoittoon.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta, jonka vieraat aloittivat sisältä. Viisi paria tuottivat Lohelle kaksi juoksua. KaMa tarvitsi tasoitukseen vain yhden parin, kun Arttu Vilander kiersi kunniaa keskipommillaan. Neljä seuraavaa paria eivät kuitenkaan tuoneet tulosta, joten ratkaisua haettiin lisäpareilta. Kun Mikkolanaho onnistui avausparissa, sai ykköspalkittu Vilander olla KaMan illan sankari, kun kakkossauma puhkesi taaten isännille kaksi pistettä.

Taipuu taipuu, mutta ei katkea! Ottelu oli juuri niin tasainen kuin KaMan ja Lohen välillä on totuttu näkemään. Voitto siivitti KaMan sarjassa toiseksi ohi Koskenkorvan Urheilijoista, jolla on vielä ottelun enemmän pelattuna. KaMan kausi jatkuu sunnuntaina seuraavalla kotiottelulla, jossa vastaan asettuu Kannuksen Ura. Tervetuloa kello 17 alkavaan otteluun kannustamaan KaMaa jälleen kohti ottelun ja runkosarjan voittoa!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus (Joukkueiden ykköspalkitut Janne Palomäki ja Arttu Vilander sekä pelinjohtajat Saku Havukainen ja Atte Hakala)