Uutiset

Ennakko Ruovesi - KaMattaret

Runkosarjan viimeinen kierros käynnistyy huomenna keskiviikkona 6.8. Kankaanpää matkaa Ruovedelle Pirkkojen vieraaksi, ja ottelu alkaa klo:18.00. Tilannehan on siis se, että tällä hetkellä ennen viimeistä runkosarjan ottelua, Kankaanpää ja Seinäjoki ovat tasapisteissä. Koska on kyseessä suorasta noususta, tasapisteissä olevien joukkueiden on pelattava uusintaottelu - kolmen pisteiden voittojen vertailu ei riitä. Sitä ennen on kuitenkin yksi peli jäljellä molemmilla, ja niitä joukkueet lähtevät varmasti voittamaan. 

Ruoveden Pirkat 17 ott. / 8 pistettä - Kankaanpään Maila 17 ott. / 41 pistettä

Joukkueet:

Kotijoukkue Pirkat:

Ruoveden Pirkat on yksi niistä joukkueista, jotka muodostaa Mansen Räpsän. Se on siis hyvä paikka kehittää pelaajia pääsarjatasolle, ja antaa peliaikaa vielä superpesisjoukkueen ulkopuolelle jääville pelaajille. Ruovesi on tällä hetkellä sarjajumbona, ja koska toiseksi viimeisenä joukkueena majaileva Lappajärvi on viiden pisteen päässä, sarjajumbona se tulee myös pysymään. Vierasjoukkue Maila ei kuitenkaan saa lähteä ollenkaan takki auki pelaamaan ottelua, sillä aiemminkin on nähty, kuinka paljon mentaalinen puoli ratkaisee - nyt on pelattava täysillä ja omaa peliä sarjasijoituksista huolimatta.

Ruovesi on kauden aikana voittanut neljä ottelua. Voitot se on ottanut Seinäjoesta, Köyliöstä, Lapuasta ja Jyväskylästä. Ne voitot osoittavat, ettei tätä joukkuetta kannata pitää itsestään selvyytenä. Myöskään tulevaa kokoonpanoa ei voi varmaksi ennustaa.

Edellisessä ottelussa joukkueen kokoonpano oli seuraava:

1. Milja Vehmaanperä 2K
2. Taina Honkanen 1V
3. Martta Asikainen 2P
4. Reetta Aralinna L
5. Paula Seppälä 3P
6. Mari Koskinen S
7. Iida Asikainen 3K
8. Emilia Mäkinen 2V
9. Jaana Harjunen 3V
10. Suvi Vehmaanperä
11. Sini Vehmaanperä

Yllä olevien lisäksi joukkueessa on kauden aikana pelannut mm. Heidi Vulli, Jaana Harjunen, Aino-Maija Kiiski, Camilla Kirsilä, Satu Ala-Kotila, Leena Ojanen ja Essi Leppänen. Nähtäväksi jää millaisella kokoonpanolla RuoPi asettuu keskiviikkoisessa kotiottelussaan kiilaan. 

Vierasjoukkue Maila:

Kankaanpää pelasi menneenä viikonloppuna tärkeän tuplaotteluputken. Pohjoisen reissulta lähdettiin hakemaan vähintään viittä pistettä, mutta kaksi 0-1 -voittoa toivat joukkueelle neljä pistettä ja tasatilanteen Ykköspesiksen sarjassa Seinäjoen kanssa. Molemmilla joukkueilla on ennen viimeistä kierrosta 41 pistettä. Seinäjoki saa kotonaan vastaansa Lapuan Virkiä 2:sen ja Maila matkaa Ruovedelle. 

Jos viimeisen kierroksen jälkeen joukkueet ovat edelleen tasapisteissä, sarjan kärkikaksikko pelaa ottelun puolueettomalla kentällä. Kentäksi on varmistunut Kauhajoen pesäpallokenttä, ja mahdollinen ottelu pelataan sunnuntaina 10.08 klo:13.00. Sitä ennen voi kuitenkin tapahtua vielä paljon.

KaMattaret lähtevät Ruovettä vastaan oman pelinsä turvin. Ulkopeli on se, mihin joukkue luottaa, mutta sisäpeliin on saatava parempia yksilösuorituksia, Joukkue on kesän aikana ollut monessa vaikeassa tilanteessa, ja niistä on noustu kuin ihmeen kaupalla - nyt koko ottelu pitäisi pelata tasaisesti, eikä ailahteluille voi antaa sijaa. Loppukesän ottelut ovat juuri niitä pelejä, joita joukkue on koko talven ja kevää odottanut, sillä panoksena ei ole mikään muu kuin Superpesispaikka. 

Kokoonpano tuskin muuttunee oleellisesti. Viime viikonloppuna ainoastaan jokerikaksikko Anni Isoniemi ja Jenna Viitanen vuorottelivat kahdessa ottelussa, ja nähtäväksi jää kumpi pelaa huomenna. 


Ruovedelle starttaa myös fanibussi! 
Jokainen on tervetullut kannattamaan KaMattaria runkosarjan viimeisessä ottelussa. 
Fanibussiin mahtuu 17 henkeä, ja osa paikoista on jo mennyt. Sitovat ilmoittautumiset
joukkueenjohtaja Nora "Nunnu" Uusmiehelle, puh. 050 596 4864.