Uutiset

Otteluennakko: Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa huimat panokset

 

Jyväskylän Kiri saapuu vierailemaan TH-Kumi Areenalle runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Panoksia ottelussa riittää, niin ettei kukaan varmasti jää kylmäksi. Yleisön tuki ottelussa tulee olemaan korvaamatonta, sillä syksyn play offs –ottelut alkavat NYT!

Sarjatilanne: Kankaanpään Maila löytyy sarjataulukosta toiseksi viimeiseltä sijalta, kun se on kerännyt 28 ottelusta 19 pistettä. Jyväskylän Kiri pitää jumbopaikkaa, kun se on yhtä monesta ottelusta kerännyt 15 pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 3 tappiota, 1 piste
Jyväskylän Kiri: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä

Kauden kohtaamiset: 23.5. Jyväskylä – Kankaanpää 0-2 (2-3, 2-3)

Ennakkoasetelmat: Tilanne Superpesiksen häntäpäässä on lähes yhtä kutkuttava kuin sijoilla 3-8. Runkosarjaa on jäljellä enää vain kaksi kierrosta ja Kankaanpään Maila on Alajärven Ankkureita perässä vaivaisen pisteen. Myös Jyväskylän Kirillä on sanansa tilanteesta sanottavana, sillä Kiri majailee neljän pisteen päässä KaMasta ja viiden Ankkureista, kun jaossa on vielä kuusi pistettä.

Karsintajärjestelmähän menee niin, että Ykköspesiksen neljä parasta pelaavat välierät otteluparein 1. sijoittunut vastaan 4. sijoittunut ja 2. sijoittunut vastaan 3. sijoittunut. Otteluparien voittajat etenevät Superpesis-karsintoihin, niin että välierän voittaneista joukkueista paremmin runkosarjassa sijoittunut kohtaa Superpesiksen viimeiseksi sijoittuneen joukkueen. Kotietu otteluparissa on Ykköspesis-joukkueella.

Superpesiksen toinen karsija ratkaistaan niin kutsutussa play out –ottelusarjassassa, jossa runkosarjan 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet pelaavat ottelusarjan paras viidestä –järjestelmällä. Otteluparin voittaja säilyttää paikkansa Superpesiksessä kaudelle 2015, ja häviäjä kohtaa Ykköspesiksen runkosarjassa heikommin sijoittuneen välieränsä voittaneen joukkueen. Kotietu ottelussa on Superpesis-joukkueella.

Näiden edellä mainittujen ottelusarjojen voittajat pelaavat Superpesistä kaudella 2015. Ottelusarjat pelataan paras viidestä –järjestelmällä.

Nykyisellä tilanteella siis Jyväskylän Kiri joutuisi suoraan Ykköspesiksessä paremmin sijoittunutta vastaan, kun taas Kankaanpään Maila kohtaisi play outeissa Alajärven Ankkurit, jolla olisi myös ottelusarjassa kotietu. Tässä KaMan ja Kirin ottelussa on siis suuret panokset, sillä KaMa voi hankkia itselleen play outeihin vielä kotiedun, tai päästää Kirin kantaan kiinni, ja ehkä jopa ohi viimeisellä kierroksella!

Kokoonpanot: Kotijoukkue Kankaanpään Maila on viime kierroksilla saanut pelata lähestulkoon ykkösmiehistöllään. Perjantaina Koskenkorvalla kuitenkin nähtiin jokeripaidassa elämänsä ensimmäisessä Superpesis-ottelussaan Arttu Vilander, joka oli jo kuudes tällä kaudella KaMan Superpesisjoukkuetta edustanut B-poika. Kotiotteluun Kiriä vastaan KaMa lähtenee samankaltaisella joukkueella kuin tällä Koskenkorvallekin lähteneellä joukkueella. Erona tuohon otteluun kuitenkin luultavasti on, että jokeripaidassa nähdään Vilanderin sijasta Miro Marttila tai Petteri Kortelainen.

Jyväskylän Kiri on kärsinyt tällä kaudella lähes samankaltaisesta loukkaantumissumasta kuin viime kaudellakin. Heikki Koivula purki jo sopimuksensa Kirin kanssa, ja joukkueen pelin sielua, Hannu Kiukkosta, ei olla nähty pelikentillä pitkään aikaan. Juho Määttälä käväisi jo jokeripaidassa, mutta oli jälleen edellisestä ottelusta sivussa, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Myös Pasi Rajala on joutunut jättämään otteluita väliin, ja Ilkka Ylitalo on nähty viime otteluissa vain jokeripaidassa. Nähtäväksi jääkin, millaisen joukkueen Kiri saa parsittua Kankaanpäähän kasaan. Tällaisella miehityksellä he olivat kuitenkin edellisessä ottelussaan Seinäjoella.

Taisteluparit: Kotiuttajajokerit Jukka Lankinen ja Kalle Virolainen nousevat arvoon arvaamattomaan. Ottelu on jo kuin play offs –pesäpalloa ja ottelu jääneekin melko vähäjuoksuiseksi, ja jaksot ratkaisee vain yhden tai kahden juoksun ero, jolloin jokainen juoksu on kullanarvoinen.

Pelin pitää myös sujua joukkueen kärkietenijöiltä Topias Liljalta ja Eetu Karhulahdelta, sekä päävaihtajilta Henri Pulkkiselta ja Miikka Matikalta, jotta edellämainittu jokerikaksikko saa myös kotiutustilanteita.

Ottelun ratkaisee: Ottelussa pelataan jo isoista asioista sekä ehkä tärkeimmistä pisteistä koko kaudella tähän mennessä. Joukkue, joka tämän paineen alla pystyy vapautuneemmin suorittamaan ja pelaamaan, voittaa ottelun. Jyväskylän Kirille olisi myös tärkeää saada sairastupaa tyhjemmäksi. Puolikuntoisia pelureita ei kuitenkaan kannata liikaa rasittaa, jotta syksyn tärkeimmät pelit eivät jäisi heiltä väliin.

Tule kannustamaan KaMa voittoon huipputärkeässä runkosarjan viimeisessä kotiottelussa! Jaksotauolla nähdään myös esittelyiden ja haastatteluiden merkeissä juuri tällä viikolla nousunsa Superiin varmistanut naisten edustusjoukkue!