KaMa hallittuun voittoon Jyväskylästä runkosarjan viimeisessä kotiottelussa

Varma suorittaminen ulkona ja tyylikkäät suoritukset sisällä takasivat tänään runkosarjan päätöskierroksella hallitun voiton Jyväskylästä. Kolme pistettä jäivät Kankaanpäähän jaksoluvuin 2-0 (1-0 ja 5-1) Voiton arvoa korostaa erityisesti se, että KaMan edellinen kolmen pisteen voitto kotikentältä oli melko tarkalleen kahden vuoden takaa, jolloin kukistettiin Alajärvi. Ottelun tauolla esiteltiin ja palkittiin aiemmin tällä viikolla nousun ensi kaudeksi superiin varmistanut KaMan naisten joukkue

Ottelun avausjakso ei mitään sisäpelin juhlaa ollut kummaltakaan joukkueelta. KaMa oli kuitenkin asteen verran terävämmällä otteella mailan varressa ja niinpä isännät saivatkin heti ensimmäisen tasoittavalla luotua tilanteen viime kierroksilla hyvässä lyöntivireessä olleelle Jukka Lankiselle. Lankinen kiitti mahdollisuudesta ja kumautti Mika Ihanamäen kotiin komealla merkkaamattomalla välilyönnillä. Jyväskylä sisäpeli oli koko jakson ajan hyvin ponnetonta ja KaMan hyvin toiminut ulkopeli vei siitä pois viimeisenkin potkun jälleen kerran hyvin pelanneen lukkarin Ville-Veikko Ollin johdolla. Enempää juoksuja ei jakson aikana KaMakaan saanut aikaiseksi ja Lankisen lyömä juoksu jäi lopulta jakson ainokaiseksi.

KaMalle ovat tällä kaudella toiset jaksot olleet hyvin sujuneiden ensimmäisten jaksojen jälkeen enemmän tai vähemmän hankalia. Tänään tahti oli kuitenkin toinen. Heti ensimmäisen tasoittavalla Miika Anttila tiputti pallon komeasti Jyväskylän koppareiden eteen ja Mika Ihanamäki toi illan toisen juoksunsa. Vielä vuoron loppupuolella Jukka Lankinen jatkoi vahvaa suorittamista mailan varressa. Miehen kova sivallus puhkoi vieraiden kolmospuolen ja lisäsi näin johtoa lukemiin 2-0 Ville-Veikko Ollin tuodessa juoksun.
Seuraava juoksu nähtiin kolmannen aloittavalla kun paremminkin vaihtotyöskentelyssä kunnostautunut Henri Pulkkinen näytti, että vaarallisuutta löytyy myös kotiutustilanteissa. Pulkkinen pisti Lankisen tavoin pallon väliin ja Eemeli Vanhatalo toi lukemiksi 3-0.

Jyväskyläkin onnistui lopulta kolmannen tasoittavalla juoksujen teossa kun Joni Jokilehdon lyönnillä Ville Kotro toi lukemiksi 3-1.

Neljännen aloittavalla annettiin sitten viimeinen niitti vieraille. Tästä vastasi Marko Nygård lyönnillä, joka on nähty tällä kaudella jo pari kertaa aiemminkin. Vaihtotilanteessa miehen kova lyönti yllätti Jyväskylän kolmoskopparin ja pallo painui palloiluhallin seinustaa pitkin tavoittamattomiin. Antti Rinnevuori toi Nygårdin edellä juoksun ja kun mies itse kiersi vielä kunnarin oli isäntien johto jo lukemissa 5-1.
Omalla tasoittavallaan Jyväskylä ei enää saanut minkäänlaista takaa ajoa aikaiseksi ja näin myöskin jakson kaikki juoksut oli nähty.

Ottelun ratkaisu oli ennen kaikkea siinä, että KaMa oli käytännöllisesti katsottuna kaikessa Jyväskylää parempi niin sisällä kuin ulkonakin. Isäntien ulkopelissä suoritusvarmuus oli ihailtavalla tasolla ja Jyväskylä ei saanut sisäpelissään juuri mitään ilmaiseksi. Kolmostilanteita KaMa sai aikaiseksi 11 kappaletta jotka hyödynnettiin varsin hyvällä prosentilla. Kaiken kaikkiaan joukkueiden peli-ilmeet olivat koko ottelun ajan hyvin erilaiset ja jo ottelun alusta näki, että KaMa tulee olemaan koko ajan vastustajaansa edellä.
Isäntien parhaimmistoa olivat palkittujen Henri Pulkkisen ja Jukka Lankisen ohella hyvin lukkaroinut Ville-Veikko Olli sekä kunnarillaan kotiyleisöä huudattanut ja totutun sähäkästi ulkona pelannut Marko Nygård. Myös Mika Ihanamäki ja Jussi Kivelä jatkoivat vahvaa suorittamistaan ulkona.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli erityisen tyytyväinen ulkopelin paranemiseen kauden tärkeimpien pelien kynnyksellä:

- Ulkopeli toimi tänään hyvin ja sen paranemisessa on tietysti iso rooli Ville-Veikko Ollin koko ajan kehittyvällä lukkaroinnilla. Myös Mika Ihanamäki ja Jussi Kivelä ovat valtavalla työmäärällään tärkeitä tekijöitä toimivassa ulkopelissä. Ensimmäisen jakson sisäpeliin jäi tänään parannettavaa ja myös kolmostilanteita olisi voinut olla enemmän. Hyvillä mielin tästä voidaan kuitenkin lähteä koti runkosarjan päätöstä ja Seinäjoen kohtaamista.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Henri Pulkkinen kertoi jo aamun harjoituksissa nähneensä joukkueen olevan tänään hyvässä iskussa sekä kehui pelinjohtajansa tavoin myös joukkueensa ulkopeliä:

-Saimme hyvin Jyväskylän sisäpelin aisoihin ja erityisesti kuriin heidän tärkeimmät etenijänsä.

KaMalla on siis edessään vielä yksi ottelu runkosarjassa vieraskentällä Seinäjokea vastaan. Viimeisellä kierroksella ratkaistaan kotiedun kohtalo alempiin pudotuspeleihin Alajärveä vastaan. Tämänpäiväisen voiton ansiosta KaMa on kaksi pistettä Alajärven edellä sarjataulukossa, joten kotietu on vahvasti meidän käsissä. Alemmat pudotuspelit käynnistyvät ensiviikon sunnuntaina.