KaMa nappasi ensimmäisen kiinnityksen superpesispaikkaan!

KaMan ja Kempeleen välisen superpesiskarsinnan avausottelu pelattiin sateisessa ja koleassa säässä. Rutinoituneemmat isännät nappasivat tiukan väännön jälkeen voiton jaksoin 1-0 (1-0 ja 1-1) ja siirtyivät näin otteluvoitoin superpesiskarsinnassa johtoon. Kotijoukkueen riveissä jokeripaidassa pelasi tänään myös uransa ensimmäisen superpesisottelun 99-syntynyt Teemu Utunen, joka esittikin rohkeita otteita mailanvarressa

KaMa kehitti heti avausvuorossa yhdellä palolla ajolähtötilanteen, joka kuitenkin tuhrittiin kahden palon myötä vuoron vaihdoksi. Kotijoukkueen sisäpeliä leimasi muutenkin avausjaksolla pieni jännitys ja myös haastavat sääolosuhteet vaikeuttivat omalta osaltaan pelaamista. Ulkona peli toimi paremmin ja avausjaksolla Kempeleen kotiutusyritykset saatiin pidettyä hyvin aisoissa. Ottelun avausjuoksua saatiin odottaa aina neljännen tasoittavalle asti. KaMan kärki rakensi hyvillä vaihtolyönneillä palottoman ajolähdön, jota asettui purkamaan Jukka Lankinen, joka ei tilanteessa erehtynyt. Miehen kova kolmosaumaan suuntautunut lyönti oli liikaa Kempeleen ulkokentälle ja Topias Lilja toi lukemiksi 1-0.

Kempelekin sai vielä omalla tasoittavallaan ajolähdön rakennettua, mutta KaMan ulkokenttä kesti hyökkäyksen ja näin tärkeä jaksovoitto oli tosiasia.

Kempele ei kuitenkaan jaksotappiosta masentunut, vaan tuli vahvasti ottelun toiselle jaksolle. Jyri Kyllösen lyönti sirvahteli KaMan ulkokentän räpylästä kenttään ja Jani Lassila toi lukemiksi vieraille 0-1. ’
KaMan vastaus tuli kuitenkin heti omalla tasoittavalla. Jälleen kerran vahvasti lukkarina pelannut Ville-Veikko Olli iski pallon kolmostilanteessa kakkospuolelta maisemiin ja Mika Ihanamäki toi lukemiksi 1-1. Olli oli myös lähellä juosta tilanteessa kunnarin, mutta kentän takana oleva puut hidastivat sen verran pallon kulkua, että ripeästi toiminut Kempeleen ulkokenttä onnistui polttamaan nuoren miehen kolmospesän kynnykselle.

Lopulta nämä jäivätkin jakson ainoiksi juoksuiksi. Kempele oli lähellä lisätä juoksutiliään kolmannessa vuorossa, mutta hyvien välilyöntien jälkeen tänään mainiolla pelipäällä olleet KaMan kopparit Topias Lilja ja Henri Pulkkinen polttivat vieraiden etenijät kotipesään.

Viimeisessä sisävuorossaan vieraat tekivät heti alkuun kaksi paloa, mutta saivat kuitenkin vielä sen jälkeen rakennettua kolmostilanteen. Tommi Nissisen lyönti paukahti kuitenkin ykkösvahti Marko Nygårdin räpylään ja näin isäntien voitto oli varmistunut.

KaMan parhaimmistoa oli tänään ykköspalkinnon napannut ja vahvaa kopparipeliä esittänyt Topias Lilja. Kakkospalkinto meni oikeutetusti erityisesti hyvin vieraiden kotiutuksia sekoittanut ja tärkeän juoksun lyönyt Ville-Veikko Olli. Myös 75 % tehoilla mailan varressa pelannut Henri Pulkkinen oli tänään pelipäällä.
Vieraiden ehdoton ykkönen oli tänään erityisen hyvin näpeistä polttanut Sami Lassila. Mies meni myös kakkoskärjessä kentälle hyvin. Kakkospalkinnon nappasi vaihtolyöntityöskentelynsä ansiosta jokeri Iiro Åman.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen löysi omiensa otteista voitosta huolimatta paljon parannettavaa:
- Tänään ei meiltä mitään parasta sisäpeliä nähty. Jännityksen takia varmaankin virheitä nähtiin tänään paljon. Myös ulkopelissä jäi parannettavaa. Voittoon olen kuitenkin totta kai tyytyväinen, vaikka tavasta en viitsi sanoakaan mitään.

Ottelun ratkaisu oli tänään nimenomaan siinä että KaMa oli superpesisrutiininsa ansiosta askeleen verran Kempelettä edellä. Kotijoukkue teki ulkokentällä jonkin verran enemmän voittavia suorituksia ja sai pidettyä enemmän kolmostilanteita luoneet vieraat vain yhdessä juoksussa. Myös isäntien kaaripeli oli tänään jämäkämpää ja KaMa saikin hyvin Jani Lassilan taktiset väärät pois.

Selvää on kuitenkin, että lauantain vierasotteluun Kempeleellä pitää parantaa, sillä kotijoukkue tulee siellä takuulla ärsytettynä kimppuun. Toisaalta KaMalta löytyy resursseja paljon tänään nähtyä parempaan eli omalla hyvällä tekemisellä voitto Kempeleestä otetaan ensi lauantainakin varmasti.

Joukkueiden seuraava kohtaaminen on siis tulevana lauantaina kello 13.00. Sarjan kolmas ottelu pelataan heti perään Kankaanpäässä myös kello 13.00 alkaen.