Uutiset

Uudet kasvot KaMassa osa 5: Roni Vartama

Osassa 5 saa suunvuoron mies Suomen Forssasta eli Roni Vartama. Jokioisten Koetuksessa pesäpalloilun aloittanut Vartama tuli Kankaanpäästä hakemaan ennen kaikkea uutta alkua uralleen.

Vartama Roni2

1.Miten aikanaan mies, joka on syntynyt koripallosta ja jääkiekosta paremmin tunnetussa kaupungissa eli Forssassa päätyi pesäpallon pariin?

Hyvä, että nykyään pidetään jo miehenä eikä poikasena! Omat vanhemmat olivat molemmat huippu-urheilijoita, joten pienenä katsoin äidin korispelejä ja isän pesäpallopelejä. Harrastin kyllä koripalloa ja sekä jääkiekkoakin, mutta vähiten huono olin pesäpallossa, joten lähdin siinä koittamaan rahkeiden riittävyyttä. Tähän asti on näköjään selvitty ja hyvä niin.

2. Mitä elämääsi kuuluu pesäpallon ohella?

Noh aikas tasapaksua. Tämä vuosi meni varusmiespalveluksessa, johon omaa hölmöyttäni jäin vuodeksi, niin se on oikeastaan vienyt kaiken ajan. Vielä kun kaikki vapaat menee pesäpalloon, niin voinko kutsua itseäni ammattipesäpalloilijaksi? Hehheh

3 Mitkä syyt saivat sinut tulemaan Kankaanpään Mailaan?

Aika jonka vietin Sotkamossa oli todella hienoa. Tuli otettua isoja harppauksia eteenpäin ja menestyttyä. Silti Sotkamoon lähdön jälkeen pari viimeistä vuotta ovat olleet aika surkuhupaisia ja oli uuden alun paikka, jonka sain Kankaanpäästä. Otin sen heti mielellään vastaan.

4. KaMan joukkue on tulevallakin kaudella ikärakenteeltaan Superin nuorimpia. Millaisia ajatuksia se sinussa herättää?

Ikä on vaan numeroita. Eipä kukaan ikää kattele kun kentälle mennään, vaan yhtä hyvin 18-vuotias voi pelata kuin kolmekymppinen konkari! Seuraavat pari vuotta ovat KaMassa kriittisiä, mutta kun niistä selvitään kunnialla, on tässä tulevaisuuden joukkue!

5.Kaudet 2010-2012 olit Sotkamon Jymyn organisaatiossa Mitä Sotkamossa mielestäsi tehdään toisin kuin muualla kun siellä menestytään vuodesta toiseen? Pääsit kuitenkin pelaajana katsomaan homma "sisäpuolelta"

Tähän kysymykseen on tullut vastattua lähes aina, mutta kerron vielä että Sotkamo on vaan, niin hyvässä tilanteessa, sillä heillä on paras lukkari ja ykkösvaihtaja. Lisäksi joukkueessa on Jani Komulainen ja Roope Korhonen. Heillä on siis vaan Superin parhaimpia pelaajia. Reenaamisessa ja urheilullisuudessa ovat muut Superin muut joukkueet nykyään samalla tasolla.

6. Miten luonnehtisit itseäsi pelaajana?

Sanotaanpa, että Suomen huonoin vasemmalta kopin lyövä pelaaja….

7. Millaisia asioita odotat harjoituskaudelta?

Vinkki koutseille: Paljon sisäpeliä : )

8. Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita sinulla on tulevan kauden suhteen?

Kunnari kesässä ja alkufutisten maalipörssin voitto. Todennäköisesti pääsen jo tällä iällä vanhempien puolelle - ainakin Kankaanpäässä.

9.Jos saisit muuttaa yhden asian pesäpallossa. Mikä se olisi?

Lukkari ei saa syöttää tahallisia vääriä tai liian korkeaa.

10. Mikä on mielestäsi hankalin vieraskenttä Superpesiksessä?

Kankaanpää. Toivotaan ainakin niin!


Ronin pelaajakortti pesiksen maailman sivuilta löytyy täältä

Jarkko Huhtala