Uutiset

Superpesiksen sarjaohjelmat 2015 on julkaistu

Superpesiksen sarjaohjelmat on julkaistu. Äitienpäiväviikonloppuna alkava kausi huipentuu runkosarjassa naisten viimeisiin otteluihin keskiviikkona 12.8. ja miesten päätöskierrokseen sunnuntaina 16.8.

Edellisten vuosien tapaan Superpesis kyläilee useilla paikkakunnilla. Alkukauden huippuotteluissa Sotkamon Jymy saa vastaansa syksyn välierien uusinnassa Hyvinkään Tahkon Helsingissä 21.5. ja klassikkokohtaamisessa monivuotisen loppuotteluvastustajansa Vimpelin Vedon Tampereella 23.5. Pääkaupungin superpäivänä huippupesäpalloa tarjoillaan monipuolinen kattaus. Jyväskylän ja Vihdin naiset pelaavat erityisesti koululaisille suunnatun ottelun Helsingin Meilahdessa kello 13.

– Todellisista unelmaotteluista on kyse. Hyvinkää ja Vimpeli himoitsevat varmasti heti alkukaudesta hallitsevan mestarin päänahkaa, mutta vastassa ovat kaikkien aikojen pesäpalloilijat Toni Kohosen ja Jani Komulaisen johdolla. Helsingissä ja Tampereella nähdään toukokuussa huippupesäpalloa parhaimmillaan, Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo hehkuttaa.

12 joukkueen kotikenttien lisäksi miesten Superpesistä nähdään ensi kesänä ainakin Haminassa, Helsingissä, Loimaalla (KaMa-Hyvinkää to 14.5.), Porissa (KaMa-Sotkamo la 6.6.) ja Tampereella. Naisten Superpesiksessä ovat mukana uusina paikkakuntina Kankaanpää ja Seinäjoki. Yksittäisiä otteluita pelataan Haminassa, Helsingissä, Jalasjärvellä (KaMa-Lapua 1.8.) ja Ruovedellä.

Välierävaiheessa päivittäin huippuotteluita

Miesten Superpesiksen runkosarjassa ottelumäärä on 30 ja naisten osalta 24 joukkuetta kohden. Itä-Länsi-ottelut pelataan Hyvinkäällä 26.-28.6.2015.

Ykköspesikseen palautetaan suora nousu tulevalle kaudelle. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita superpesisjoukkueiden putoamista sarjasta.

– Miesten Superpesiksen joukkuemäärää kasvatetaan 14:ään ja naisten joukkuemäärä pyritään jatkossa vakiinnuttamaan 12:ksi, kilpailupäällikkö Mika Helminen kertoo.

Ylemmissä pudotuspeleissä jatkoon etenee kolmella voitolla, paras kolmesta –järjestelmällä ratkaistavia pronssimitaleita ja miesten alempia pudotuspelejä lukuun ottamatta.

– Miesten välieräsarjat pelataan viime kauden malliin porrastaen. Näin kannattajille tarjotaan kauden kliimaksin aikaan huippupesäpalloa jopa päivittäin, Helminen toteaa.

Sekä miesten että naisten loppuottelusarjat aloitetaan lauantaina 5.9. Mestarit ovat selvillä viimeistään lauantaina 19.9.

Lisätietoa: Jussi Pyysalo, toimitusjohtaja, 040 078 9328
Mika Helminen, kilpailupäällikkö, 040 739 1280