Uutiset

KaMattaret pelasivat ensimmäisen harjoitusottelunsa

Raportti Kirittäret – KaMattaret 6.1.2015

KaMattaret avasi historiansa ensimmäisen Superpesiskautensa harjoitusottelulla hallitsevaa naisten superpesiksen hopeamitalistia, Kirittäriä, vastaan Hippoksen hallissa Loppiaisen kunniaksi. Peli oli luvuista huolimatta  kesää ajatellen lupauksia herättävä. Lähtökohta otteluun oli haasteellinen, sillä hallissa harjoitustunteja oli kertynyt vasta kaksi.

Vierasjoukkue Kankaanpää aloitti ottelun tehokkaasti heti ensimmäisessä sisävuorossa, kun ykköskärki rakensi ajolähtötilanteen,ja Elisa Salonen kotiutti Johanna Käkösen hienolla kakkosjatkeen lyönnillään. Ensimmäinen sisävuoro oli muutenkin ottelun parasta antia KaMattarien osalta. Kirittärien sisäpeli oli alati vaarallista, mutta KaMattarien ulkokenttä kesti hyvin. Jokaiseen sisävuoroonsa Kirittäret onnistui kuitenkin tekemään yhden juoksun ja keräsi ensimmäisellä jaksolla kaikenkaikkiaan neljä juoksua. KaMattaret tekivät vielä ensimmäisen jakson viimeisessä sisävuorossaan kaventavan juoksun, kun kotiinpaluun Mailan väreihin tehnyt Emilia Itävalo kipitti kotipesän turvaan Piritta Kärnän lyönnillä. Näin ensimmäinen jakso päättyi kotijoukkueelle 4-2.

Toinen jakso oli KaMattarilta hermostunnutta peliä, pallo poltti niin räpylässä kuin mailan varressakin. Toisen jakson isohkot lukemat (8-0) eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, ja Kirittäret tekivät juoksunsa hyvillä lyönneillä.

- Otteluun lähtö oli haasteellinen, sillä meillä oli vain yksi harjoituskerta hallissa takana. Lähdimme hakemaan ehjää kokonaisuutta, mutta emme täysin onnistuneet siinä. Henkilökohtaisten virheiden määrä niin sisä- kuin ulkopelissäkin kuitenkin yllätti. Joukkue tiedostaa, että kesään on vie pitkä matka ja päätavoitteemme on siellä. Emme halua vain osallistua superiin, tarkoitus on myös pärjätä siellä, kertoo KaMattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Paluumuuttaja Emilia Itävalo oli toiveikas ja odottaa innolla tulevia koitoksia.

- Ensimmäinen harjoituspeli on nyt takana. Peliin mahtui paljon onnistuneita suorituksia, mutta myös kehitettävää löytyy niinkuin tässä vaiheessa harjoituskautta täytyykin löytyä. Pidetään hyvät asiat mielessä ja opitaan virheistä. Seuraava leiriviikonloppu sisältää muiden harjoitusten lisäksi toisen harjoitusottelumme Pesäkarhuja vastaan, Emilia kommentoi.

Lähes kaiken pesäpallossa nähnyt ja kokenut varakapteeni Niina Jokinen oli samoilla linjoilla joukkuekaverinsa kanssa.

- Peli oli hyvä mittari näyttämään missä mennään ja mitä osa-alueita pitää parantaa. Pelin alussa onnistuimme väläyttämään osaamistamme, mutta loppua kohden tekemisen taso laski. Pitää vain uskoa omaan ja joukkueen tekemiseen niin hyvää seuraa varmasti, Niina jatkaa.


KaMattarien kokoonpano

1. Jakso

1. Laura Jokinen 2P
2. Johanna Käkönen 2V
3. Emilia Itävalo 1V
4. Niina Jokinen 3K
5. Elisa Salonen 3V
6. Anniina Kiviharju 2K
7. Ella Kaasinen 3P
8. Anu Kiviharju S
9. Taiju Haanpää L
10. Piritta Kärnä
11. Jenni Kemppainen
12. Annika Koivuniemi
13. Essi Ahonen

2. Jakso

1. Laura Jokinen 2P
2. Niina Jokinen 3K
3. Emilia Itävalo 1V
4. Taiju Haanpää L
5. Piritta Kärnä 2K
6. Essi Ahonen 2V
7. Ella Kaasinen 3P
8. Anu Kiviharju S
9. Jenni Kemppainen 2V
10. Elisa Salonen
11. Johanna Käkönen
12. Annika Koivuniemi
13. Anniina Kiviharju