Viihdyttävää pesistä Halli-SM avauksessa

Kankaanpään ja Hyvinkään välinen Halli-SM alkusarjan ottelu tarjosi kaikkea mitä viihdyttävältä pesäpallo ottelulta voi vaatia. Ottelu tarjosi paljon juoksuja, hienoja sisäpelisuorituksia, käänteitä tilanteissa ja ennen kaikkea armotonta vääntöä voitosta ottelun loppuun saakka. Toiseen kotiutuslyöntikisaan asti venynyt taistelu kirjattiin lopulta Hyvinkään voitoksi luvuin 1-2 (5-9, 7-6 ja 2-3).

KaMa ja Hyvinkää ovat kautta historiansa tarjonneet keskinäisissä otteluissaan värikkäitä taisteluja, eikä tämän päivän ottelu todellakaan muuttanut tätä kaavaa.

Heti ensimmäisen aloittavalla kokenut kehäkettu Hyvinkään Timo Rantatorikka siirsi joukkueensa KaMan ulkokentän avustaessa 0-1 johtoon Juha Puhtimäen tuodessa juoksun.  KaMan sisäpeli ei vielä ensimmäisessä vuorossa käynnistynyt, mutta Hyvinkää sitä vastoin painoi kaasua toisen aloittavalla sisävuorollaan: Ensin vuosi vuoden jälkeen Superin vaarallisimpiin lyöjiin lukeutuva Juha Korhonen pisti pallon kolmosluukusta läpi kahden juoksu arvoisesti ja Marko Pelkonen lisäsi vielä kakkosjatkeelta lukemiksi 0-5.

Toisen tasoittavalla sitten KaMankin sisäpeli alkoi aueta. Ensin jokeri Petri Kulmala rankaisi viime kauden seuraansa kotiuttamalla kakkosluukusta Lauri Kaartokallion ja Mikael Sillanpään. Tämän jälkeen toinen jokeri Petteri Kortelainen kotiutti Jukka Lankisen ja näin lukemat olivat kaventuneet 3-5.

Hyvinkää ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan lisäsi johtoaan heti seuraavalla lyöntivuorolla kun Valentin Ikonen ja Juha Korhonen ratkoivat KaMan ulkokenttää ja näin Tahko siirtyi turvallisen tuntuiseen 3-7 johtoon.  Tuore isä Jukka Lankinen kuitenkin nosti vielä KaMan toiveita pistämällä pallon takaa läpi ja Henri Pulkkinen sekä Lauri Kaartokallio toivat luvuiksi 5-7.

Hyvinkään Juha Korhonen oli kuitenkin päättänyt, että tämä jakso kuuluu heille ja lisäsi Tahkon johdon taas neljään juoksuun kotiuttamalla Lauri Vierimaan ja Joni Salon. KaMa ei enää omalla tasoittavallaan juoksuja tehnyt ja näin jakso meni siis Hyvinkäälle 5-9 luvuin.

Toisella jaksolla kuskin paikka ottelussa vaihtui, sillä KaMa siirtyi heti ensimmäisen aloittavallaan 1-0 johtoon, eikä johtoasemasta enää jakson aikana luopunut.  Jakson avausjuoksusta vastasivat lyöjänä Petteri Kortelainen ja tuojana Topias Lilja. KaMan tiivistynyt ulkopeli taasen tyrehdytti Hyvinkään ulkopelin jakson alussa. Toisen aloittavalla sitten KaMa laittoi sisäpelissä tuulemaan kunnolla.  Ensin Topias Lilja kotiutti Lauri Kaartokallion ja sitten oli Jukka Lankisen vuoro kotiuttaa tällä kertaa tuojana kunnostautunut Lilja.

Ja jatkoa seurasi hetken kuluttua.  Yksi joukkueen uusista kasvoista eli Roope Reinikka koulutti Tahkon takakenttää ja kotiutti Ville-Veikko Ollin sekä Roni Vartaman ja näin lukemat olivat jo 5-0. Tämäkään ei vielä riittänyt vaan Jukka Lankinen kävi vielä toisen kerran onnistumassa samassa vuorossa mailan varressa kotiuttamalla toisen sisävuoron tehomiehen Topias Liljan.

Jakso vaikutti ratkenneelta kun Jussi Kivelä muutti kolmannen aloittavalla lukemat 7-1 kotiuttamalla Topias Liljan.  Mutta kaikkea muuta.  Hyvinkää aloitti kolmannen tasoittavalla takaa ajon. Ensin Vierimaan ja Korhosen lyönneillä luvut muuttuivat 7-3.  KaMa jäi neljännen aloittavalla juoksuitta, mutta Hyvinkään sisäpeli sitä vastoin alkoi taas lämmetä kunnolla. Ensin Marko Pelkonen kotiutti Juha Puhtimäen ja vielä tämän jälkeen Timo Rantatorikka ja Riku Hokkanen kavensivat kahden palon tilanteessa luvuiksi 7-6.  Jakso huipentui jännittävimmällä mahdollisella tavalla kun Hyvinkään toisen lyöntikierroksen päätteeksi  viimeisenä lyöjänä vuorossa ollut Valtteri Virtanen löi pallon  KaMan kakkoskopparin Henri Pulkkisen eteen ja etenijä irtosi mailasta.  Juoksua ei kuitenkaan tullut, sillä Buli poltti etenijän niukasti kotipesään ja näin jakso kirjattiin KaMalle luvuin 7-6.

Halli-SM sääntöjen mukaan siirryttiin suoraan kotiutuskisaan, jonka KaMa aloitti sisällä.Viidestä parista onnistuivat ainoastaan juoksun lyönyt Henri Pulkkinen ja tuonut Ville-Veikko Olli. Tahkon tasoittava ei kuitenkaan sujunut sen paremmin sillä hekin saivat aikaan vain yhden juoksun. Näin tarvittiin voittajan selvittämiseen vielä toinen kierros.  KaMa sai jälleen aikaan yhden juoksun kun Petteri Kortelainen kotiutti Topias Liljan.

Omalla tasoittavallaan Hyvinkää sai kuitenkin aikaiseksi kaksi juoksua kun ensin Juha Korhonen kotiutti Lauri Vierimaan ja lopulta Marko Pelkonen ratkaisi viimeisessä parissa voiton kotiuttamalla Teemu Nikkasen.

Loukkaantumisen takia sivussa olleen ja kakkospelinjohtajana tänään toimineen Mika Ihanamäen mukaan pelissä oli tänään sekä hyvää että huonoa:

-          Paljon tehtiin virheitä, mutta vastapainoksi myös hyviä suorituksia. Peli olisi ollut voitettavissa, mutta toki saatu pistekin on tässä kohtaa tärkeä.

-         Toisella jaksolla alkujännitys sitten katosikin ja lyöntipeli aukesi kunnolla. Toki jakson lopulla homma meni vähän tiukille, mutta onneksi kuitenkin saatiin jaksovoitto väännettyä.

Mitä sitten täytyy erityisesti parantaa, jotta kahden viikon päästä jatkuvissa Halli-SM otteluissa Koskenkorvaa ja Vimpeliä vastaan palataan voitto kantaan ?

-          Ulkopelissä räpylä kyllä kestää, mutta sijoittumisia pitää tarkentaa. Toivottavasti tuolloin saadaan myös ulkopelin tärkeä lenkki Valtteri Kleemola jo mukaan pelaamaan. Sisäpelissä sama meininki kuin tänään toisella jaksolla niin sillä tulevat ottelut käännetään voitoiksi. Ennen kaikkea nautitaan pelaamaan pääsemisestä. Totesi Ihanamäki.

KaMasta ottelun ehdottomia hahmoja olivat palkittu Henri Pulkkinen ja Topias Lilja, joiden vaihtolyöntityöskentely oli erinomaisella tasolla 10/11 tehoilla.  Myös neljä juoksua lyöneen Jukka Lankisen johdolla kotiutusosasto näytti, että se puoli tulee olemaan tulevalla kaudella KaMalla kunnossa.  Vieraiden eliittiä olivat myös numerolla 2 ja 3 pelanneet Juha Puhtimäki ja Juha Korhonen.  Puhtimäki oli mailan varressa todella varma 11/11 tehoillaan.

Lohkon muut joukkueet Koskenkorva ja Vimpeli pelasivat tänään myös ottelunsa kotiutuskisaan saakka, joten lohkon seuraavilla kierroksilla kahden viikon päästä kaikki on vielä jatkoon pääsyn suhteen täysin auki.

KaMan nuori joukkue (keski-ikä vähän päälle 21-vuotta) näytti tänään, että siinä on potentiaalia tulevissa koitoksissa mihin vaan – varsinkin kun osa vielä pelasi vierailla ulkopelipaikoilla.