Uutiset

KaMa valmiina taistelemaan hallimestaruudesta

KaMan naisten selviäminen kovasta alkulohkostaan Halli-SM finaaleihin oli temppu, joka on herättänyt ihastusta pesäpallopiireissä kautta maan. Loistavasti toiminut ulkopeli oli avainasemassa Lapuan ja Rauman laulukuoroon laittamisessa. Joukkue ei kuitenkaan ole vielä todellakaan kylläinen, vaan pelinjohtaja Mikko Järvenpään mukaan Kuopioon lähdetään tulevana viikonloppuna hakemaan ei enempää tai vähempää kuin talvimestaruutta

Järvenpää on luonnollisesti erittäin tyytyväinen joukkueensa tekemiseen viime lauantaina: 

- Aika harva ennen turnausta uskoi, että juuri me olemme kovimmasta alkulohkosta se jatkoon pääsevä joukkue.  Ulkopeli oli meiltä molemmissa peleissä aivan jäätävän hyvää. Erityisesti 0-tilanteen sekä vaihtotilanteiden pelaaminen oli ylivoimaisesti parasta, mitä olemme minun aikanani esittäneet. 

Meidän kenttäämme oli todella vaikea päästä ja kaikista paikoista tehtiin vaihtotilanteissa palot, missä se oli suinkin mahdollista. Myös 3-tilanteemme eri kuviot kestivät hyvin. Sisäpeli ei ollut vielä ihan parhaalla tasolla, mutta maltoimme olla kärsivällisiä ja iskeä paikan tullen. Todella ylpeä olen joukkueen sitoutumisesta ja keskittymisestä olennaiseen. Lisäksi joukkueen tunnetila oli upea kokea. 

Peilatessa viime lauantain otteluita talvikauden aiempiin kohtaamisiin, tapahtui Järvenpään mukaan eteenpäin menoa niin sisällä kuin ulkonakin:

- Kyllä ulkopeli oli selvästi vielä laadukkaampaa kuin aiemmin. Lisäksi kaaripeli ja merkin mukaan pelaaminen ottivat askelia eteenpäin. Saimme esimrkiksi aika hyvin Rauman lukkarin Jenna Kammi-Rahnaston kuriin.

Kolme mestaruutta putkeen vieneen Lapuan Virkiän voittaminen on ollut harvinaista herkkua mille tahansa joukkueelle viime vuosina. Ihan yhtä harvinaista on ollut pohjalaisten pitäminen vain kahdessa lyödyssä juoksussa. Onnistunut ulkopeli rakentui Järvenpään mukaan vahvan perus tekemisen ohella uskomattomista yksilösuorituksista. 

- Meidän kenttään ei päässyt kuin lyömällä palloa väliin. Lukkari Ollilan johdolla koko ulkokenttämme loisti vaihtotilanteissa. Lapuan ei pystynyt myöskään murtamaan meidän ykköstilannetta.

Mennyt viikko on sujunut joukkueella pitkälti harjoittelun merkeissä tulevaan viikonloppuun valmistautuen: 

-Maanantaina tehtiin kova fysiikkatreeni. Lisäksi myös tiistai ja keskiviikko sisälsivät fysiikkaharjoittelua. Tänään vuorossa on ollut yhteinen lajiharjoitus. Perjantaina joukkue ottaakin sitten jo suunnaksi Kuopioon. Pelinjohdon osalta viikko on sisältänyt suurimmaksi osaksi vastustajien pelin ennakointia, kertoo Järvenpää.

Lauantaina kello 10.00 pelattavassa välieräottelussa vastustaja on herkullisin mahdollisin eli Pori, jota lähdetään kaatamaan samoilla eväillä, jotka toimivat Lapuaa ja Raumaakin vastaan, toteaa Järvenpää:

- Ulkopelin on pidettävä ja oltava meidän pelin selkäranka. Toki pieniä tarkennuksia tehdään ja pelataan tietyille Porin pelaajille tietyllä tavalla. Sisäpeliin toivon lisää varmuutta yksilötasolla eli omiin suorituksiin lisää laatua ja uskallusta. 

Henkisestä kantista finaalipaikan ottaminen Kankaanpäähän ei Järvenpään mukaan  jää kiinni:

- Rauma esimerkiksi turhautui täysin meidän käsittelyssä. Vastustaja on tietenkin itselleni hyvin tuttu enkä usko mihinkään suureen henkiseen sodankäyntiin meidän välillä. Pelilliset asiat tulevat ratkaisemaan ja kumpi omaa taktiikkaansa paremmin pystyy toteuttamaan. Pienet letkautukset toki peliin kuuluvat aina. 

Toisessa välieräpelissä kohtaavat naisten Superpesiksen kestomenestyjä Jyväskylä sekä viime vuonna hallissa pronssia napannut Viinijärvi.  Järvenpäällä on joukkueista selkeät näkemykset. 

-Jyväskylä on vuodesta toiseen erittäin kova Nalle Viljasen laadukkaassa valmennuksessa. Joukkue on nopea ja lyöntivoimainen ja pelaa ulkona erittäin järkevää ja rohkeaa hallipesistä. Kaiken mennessä nappiin on meillä kyllä mahdollisuudet myös heitä vastaan. 

Viinijärvi taasen on tehnyt pari vuotta nousua terävimpään kärkeen. Vielä en ole heiltä nähnyt yhtään peliä tältä talvelta, mutta eiköhän me heitäkin varten jotain keksitä. Joka tapauksessa lähdemme pelaamaan turnauksen voitosta ja talven Suomen mestaruudesta, tekee Järvenpää selväksi joukkueensa tavoitteen tulevalle viikonlopulle. 

Miesten ja naisten hallimestaruudet  Kuopiossa ratkaistaan seuraavalla ohjelmalla: 

La 7.3.
Pori-Kankaanpää (1-4) 10.00
Kirittäret-Viinijärvi (2-3) 12.30
Joensuu-Koskenkorva (2-3) 15.00
Seinäjoki-Vimpeli (1-4) 17.30

Su 8.3.
Naisten pronssiottelu 10.00
Miesten pronssiottelu 12.30
Naisten loppuottelu 15.00
Miesten loppuottelu 17.30

Jarkko Huhtala