Uutiset

Raportti: KaMalle hopeaa Halli-SM-turnauksesta!

"Hopea ei ole häpeä" on ehkä kulunut klisee, mutta aivan totta ja osuva kommentti tähän hetkeen. Hienosti taistellut ja monet pesäpallon ystävät yllättänyt Kankaanpään Mailan naisten superpesisjoukkue kärsi Halli-SM-lopputurnauksen finaalissa kirvelevän tappion Jyväskylän Kirittärille.

KaMattaret oli muuttanut hieman kokoonpanoaan voitokkaan Pesäkarhut-ottelun jälkeen, koska Johanna Käkönen oli flunssainen. Anu Kiviharju nousi pelaavaan yhdeksikköön ja Sanna Koivuniemi tuli kolmanneksi jokeriksi.

Ensimmäisen jakson voittokin oli lähellä, mutta aivan voittoon asti rahkeet eivät riittäneet. KaMa aloitti hienosti, kun heti ensimmäisessä sisävuorossa Annika Koivuniemi kotiutti Anniina Kiviharjun. Jatkoa seurasi kolmannessa sisävuorossa, kun Anniina kipitti jälleen kotipesään, tällä kertaa Piritta Kärnän lyömänä. 

Neljännen vuoroparin tasoittavalta vuorolta ei tilanteita puuttunut. Ensin Elisa Salonen sai pallon ikävästi kasvoihin pienen virhepompun seurauksena. Hetken huilattuaan Salonen kuitenkin pystyi jatkamaan ottelua. Tämän jälkeen Kirittäret kuitenkin onnistui luomaan tilanteen ja Aino-Kaisa Mantere löi pallon läpi. Kotipesään ehtivät Mira Kolehmainen ja Marjukka Urpelainen. Vielä edetessään kakkospesälle Mantereen polvi kärsi kovia ja hänen pelinsä päättyi loukkaantumiseen. Ensimmäinen jakso päättyi 2-2-lukemiin.

Toisen jakson alku näytti jatkuvan tiukalla ja hyvällä ulkopelillä, mutta niin vain Kirittäret onnistui tekemään vielä kahden palon tilanteessa kaksi juoksua. KaMattaret pääsi yrittämään kotiutusta kahdesti, mutta näistä jäi käteen palo ja haavoittuminen. 

Toisessa vuoroparissa jyväskyläläiset kasvattivat johtoaan yhdellä juoksulla, kun kapteeni Kira Andersson löi kotipesään Virpi Hukan. Jyväskylän ulkokentän toimiessa KaMa jäi kokonaan ilman kolmostilanteita.

Kolmas vuoropari oli Kankaanpääläisittäin murheellinen Kirittärien takoessa hienoilla lyönneillä peräti seitsemän juoksua. Pientä lohtua toi kavennus, kun Elisa Salonen löi Laura Jokisen kotipesän turvaan.

Neljänteen vuoropariin Kirittäret vielä kaunisteli lukemia tehden neljä juoksua. KaMan takaanajo ei oikeastaan lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Laura Jokinen pääsi yrittämään kotiutusta, mutta Anu Kiviharju ei aivan ehtinyt ennen palloa kotipesään.

KaMan ykköspalkinnon sai kaksi juoksua tuonut Anniina Kiviharju ja kakkospalkinnon sai hienoja otteita lautasen vierellä esittänyt Taiju Ollila.

Hienon hallikauden päätöksenä KaMattarille pujotettiin kaulaan hopeamitalit. Vaikka talvikausi päättyi tappioon niin pitää muistaa, että joukkue kaatoi matkalla lopputurnaukseen kaksi kovaa joukkuetta ja välierässä vielä Porin Pesäkarhut. Hieno suoritus nousijajoukkueelta, ja tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja pelejä Superpesiksessä.