Uutiset

Uudet kasvot KaMassa osa 9: Roope Reinikka

 

Kauden alku alkaa pikkuhiljaa kolkuttelemaan nurkan takana, mutta Uudet kasvot KaMassa –juttusarjalla riittää edelleen asiaa! Tällä kertaa ääneen pääsee Vaasan Mailan kasvatti Roope Reinikka, joka siirtyi Kankaanpään Mailan riveihin Ylihärmän Pesis-Junkkareista. 20-vuotias monipuolisuusihme tuli hakemaan uralleen uusia haasteita, ja onkin saanut harjoituskaudella hyvin vastuuta etukentällä sekä KaMan kakkoskärjessä.


IMG 0074


1. Hejsan, Roope! Jag har hört att du kommer från Vasa. Har någon av dina nya lagkamrater redan frågat efter hjälp med svenska?

Jag förstår inte.

2. Noniin, josko jatkettaisiin loppuun pohjoissatakunnaksi… Miten aikanaan päädyit pesäpallon pariin?

Vaasassa 2004 menin kavereiden mukana silloisen Vaasan Mailan pelaajan Perttu Hautalan vetämään pesiskouluun, josta kipinä lajiin löytyi.

3. Mitä elämääsi kuuluu pesäpalloilun ohella?

Tällä hetkellä Niinisalossa intissä, joten ei elämässä paljon muuta pyöri kuin pesäpallo ja armeija.

4. Mitkä syyt saivat sinut tulemaan Kankaanpään Mailaan?

Suurimmat syyt olivat erittäin hyvä A-junnujen joukkue, mahdollisuus päästä pelaamaan Superpesistä ja tietysti se, että Niinisalosta on alle vartin matka Kankaanpäähän.

5. Miten luonnehtisit itseäsi pelaajana?

Voitontahtoinen ”pystärimikkihiiri”, ja pyrin tekemään kaiken joukkueen eteen.

6. Mitä hallikaudesta jäi käteen joukkueena? Entä yksilönä?

Joukkueena pelasimme monta tiukkaa peliä kovia joukkueita vastaan, ja pystyimme varsinkin ulkopelissä pelaamaan erittäin hyvin. Itselle hallista tuli paljon kokemusta etukenttäpelaamisesta ja pääsi koittamaan rajojaan Superpesis-tasolla.

7. Murtauduit talven aikana pelaavaan yhdeksikköön ja olet ollut mukana lähes kaikissa harjoitusotteluissa. Missä asioissa joukkue on erityisesti kehittynyt ja missä asioissa on vielä parannettavaa ennen kauden alkua?

Ulkopeli on ollut hyvällä tasolla lähes joka pelissä ja joukkuehenki on loistava. Sisäpelistä löytyy parannettavaa kesäksi.

8. Sinulla käynnistyy nyt ensimmäinen kausi miesten Superissa. Mitä henkilökohtaisia odotuksia ja tavoitteita sinulla on tulevalta kaudelta?

Tavoitteena on päästä pelaamaan Superia etukentällä ja kehittyä kauden mittaan paremmaksi pelaajaksi ja saada varmuutta suorituksiin. Myös A-junnuissa on tavoitteena menestyä joukkueena.

9. Leireilitte molempien Superpesis-joukkueiden kanssa viikon verran Etelä-Italiassa. Mikä oli tuon reissun mieleenpainuvin tapahtuma, asia tai kommellus?

Päällimäisenä mieleen jäi hienoin kenttä missä olen ikinä reenannut, ja tietysti KaMa Games viimeisenä leiripäivänä.

10. Tulevana viikonloppuna pelataan harjoitusottelu JymyJusseja vastaan sekä Satakunnan aluemestaruus-ottelu Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan. Anna vihje, ketä ja miksi yleisön tulisi seurata noissa otteluissa erityisen tarkalla silmällä?

Kannattaa seurata hymypoika Teemu Utusen otteita polttolinjassa.


Linkki Roopen pelaajakorttiin Pesiksen Maailman sivuilla:

http://www.pesiksenmaailma.fi/index.php/component/tilastot/?pelaajaid=7240&view=pelaajakortti


-MK