Uutiset

KaMattarille Satakunnan aluemestaruus

Kankaanpään Mailan naiset voittivat viikonloppuna käydyn Satakunnan aluemestaruus turnauksen. Näin ollen kiertopalkinto sai ensimmäistä kertaa jonkin muun joukkueen nimen kylkeensä, kuin Pesäkarhut.

Turnaus alkoi Vappupäivänä, perjantaina Rauman Lukon ja Porin Pesäkarhujen välisellä ottelulla Eurajoella. Tämän ottelun Lukko voitti 1-0 (12-2, 2-2).

Lauantaina pelattiin Pohjanlinnan kentällä Kankaanpään Mailan ja Rauman Lukon välillä. Ottelu oli kotijoukkueelta todella kypsä ja vahva esitys, tästä johtuen loppulukemat olivat hienot 2-0 (5-0, 4-2). Ulkopeli oli jo aiemmista harjoituspeleistä totuttua tiukkaa ja tärkeät pallot toimitettiin varmasti oikeaan osoitteeseen. Sisäpelissä joukkue onnistui myös mainiosti ja pelaajat pääsivät lyömään omiin, parhaisiin tilanteisiinsa. KaMalta olisi voinut palkita koko joukkueen, mutta palkintoraati jakoi ykköspalkinnon hienosti juoksuja lyöneelle Elisa Saloselle ja kakkospalkinnon loistavaa vaihtotyöskentelyä esittäneelle Emilia Itävalolle. Ottelu oli kaiken kaikkiaan koko harjoituskauden ehjin ja tasaisin suoritus.

- Todella hieno ja kypsä esitys joukkueelta. Tänään kaikki pelasivat hyvin ja omien vahvuuksiensa kautta. Tätä kautta saimme sisäpelissä tilannetta oikeille pelaajille ja ulkopelissä saimme Rauman lyöjät ja etenijät pidettyä kurissa, kiittelee pelinjohtaja Mikko Järvenpää suojattejaan.

Sunnuntaina kotiottelut saivat jatkoa, kun vastaan asettui Porin Pesäkarhut. Upean eilisen pelin ja pitkän viikonlopun harjoittelu saattoi jo hieman painaa KaMattaria, kun taas vierailija Pesäkarhut sai aloittaa ottelun yhden päivän levänneenä. Aurinkoisessa, mutta koleassa säässä pelatun ottelun voittoon kipusi lopulta Pesäkarhut lukemin 0-1 (2-3, 1-1). Päivän ottelu oli eilistä Lukko-ottelu heikompaa suorittamista KaMalta, mutta silti joukkue taisteli hienosti ja tasaisesti otteluvoitosta aivan viimeiseen vuoropariin asti, jossa Pesäkarhut onnistui tasoitusjuoksun tekemisessä. Tämä tulos riitti kuitenkin Kankaanpään Mailalle turnausvoittoon, koska Pesäkarhut olisi tarvinnut ottelusta 2-0 voiton, jotta olisivat voittaneet turnauksen. KaMattarien ykköspalkinnon sai yhden juoksun tuonut Laura Jokinen ja kakkospalkinnon nappasi komeaa syöttötyöskentelyä esittänyt Taiju Ollilla.

- Tämän päiväisellä ja eilisellä ottelulla oli eroa kuin yöllä ja päivällä. Positiivista on kuitenkin huomata, että huononakin päivänä pystymme haastamaan Pesäkarhujen tasoisen joukkueen voitosta. Myös lyöntiratkaisut olivat oikeita, vaikkeivät aina onnistuneetkaan, kertoo Järvenpää.

Seuraava ottelu KaMattarilla on ensi lauantaina, 9.5. kun Superpesis kauden avauksessa vastaan asettuu Rauman Lukko. Peli alkaa TH-Kumi-Areenalla kello 15.