Uutiset

Kulmalan mietteet viikonlopusta

Miesten harjoitusotteluiden sarja päättyi viime viikonloppuna Seinäjoen ja Ulvilan kohtaamiseen. Alla olevasta voi lukea, milaisin ajatuksia lyöjäjokeri Petri Kulmalalle viikonlopusta jäi

Kulmala

Kankaanpää-Seinäjoki 0-2 (0-1 ja 0-4)

Lauantain pelissä ulkopeli oli ihan ok. Ei ylletty parhaimpiin suorituksiin, mutta muuten tekeminen oli perusvarmaa. Jymy-Jussit löi lähes kaikki pinnat hyvillä lyönneillä, joille ei mahdettu mitään. Tarvitsemme pieniä tarkennuksia kuvioihin, jotta saamme paremmin vastustajan 0- ja vaihtotilanteet kiinni. Peli oli hyvää harjoitusta sarjakauden avausta varten ja saimmekin siitä paljon irti. Pienellä viilauksella saamme huomattavasti valmiimman ryhmityksen kentälle. Sisäpeli ei pelin aikana lähtenyt oikein missään vaiheessa pyörimään kunnolla. 

Vaikeuksia oli jokaisella osa-alueella. Emme saaneet miestä kentälle ja kun saimme, niin vaihtaminen ja kotiutus ontuivat. Tämän seurauksena juoksutiliä ei saatu ollenkaan  auki. Seinäjoki pelasi hyvin meitä vastaan ja sai näin ollen pidettyä meidät ahtaalla läpi pelin. Positiivista pelistä jäi käteen se, että kopissa pääsimme puimaan ja ratkomaan niitä ongelmia, joita pelissä ilmeni. Tässä on nyt viikko aikaa hioa sisäpeliä ja uskon, että sunnuntain sarja-avauksesta nähdään paljon tuloksellisempi KaMa.

Kankaanpää- Ulvila 2-0 (4-3 ja 2-1)

Sunnuntain  Ulvila ottelun  ainoa  tavoite oli voitto. Otteluruuhkan ja muiden syiden takia kokoonpano ei ollut täysin sama, mitä se lauantaina oli. Tämä avasi joukkueen muille jäsenille tilaisuuden näyttää taitonsa kentällä. Ulvilakaan ei päässyt ykköskokoonpanolla Kankaanpäähän, joten heilläkin oli pelaajia, jotka pääsivät antamaan ulkopelinäyttöjä.

Oma ulkopeliesitys oli vahva osoitus siitä, ettei vastustaja pääse helpolla rakentamaan tilannetta. Perussuoritukset riittivät pitämään vastustajan kurissa ja vaihdot ja kotiutukset onnistuivat vain hyvillä lyönneillä. Loppua kohden annoimme tosin virheillä tilanteita ja juoksun, mutta ulkopeli piti silti pintansa loppuun asti. Vaihdosta tulleet pelaajat antoivat hyvät näytöt siitä, että tarpeen tullen myös heitä voi tulevissa peleissä käyttää. Sisäpelissä hyödynsimme paljon vastustajan etukenttää ja saimme rakenneltua tilanteita hyvin. Joukkueen kotiutukset olivat hyviä ja saimme lyötyä voittoon tarvittavat pinnat. Pelissä osoitettiin myös, että Pohjanlinnassa nousee jo pomppukin.


Jarkko Huhtala