Uutiset

KaMattarille täysi pistepotti!

Kankaanpään Mailan naiset jatkoivat voittojen tiellä, kun Lappeenrannan Pesä-Ysit kaatui tiukan ottelun päätteeksi lukemin 2-0 (4-1, 2-1). Sunnuntai-iltapäivän koitosta aurinkoiselle Pohjanlinnan kentälle oli saapunut seuraamaan 485 katsojaa, jotka saivat jännitystä koko rahalla, kun KaMattarien Jenni Kemppainen yllätti vierasjoukkueen kolmoskopparin ja juoksi kunnarin vasta viimeisessä vuoroparissa.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa ja uuteen vastustajaan tutustumista. Kumpikaan joukkue ei onnistunut juoksujen tekemisessä kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa, ja kotiutusyrityksiäkin nähtiin vain yksi, kun Kankaanpään Emilia Itävalo haavoittui kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue sai sisäpeliinsä uutta pontta aikalisän jälkeen. Aikalisän seurauksena joukkue takoi taululle kolme juoksua, kun Anu Kiviharju, Laura Jokinen ja Emilia itävalo toivat juoksut naiseen. Lyöjinä kunnostautuivat Piritta Kärnä ja Niina Jokinen, Itävalon tuodessa juoksun harhaheiton turvin. Neljännen vuoroparin aloittavalla KaMattaret lisäsi vielä johtoaan Annika Koivuniemen löydessä Emilia Itävalon kotipessän. Neljännessä vuoroparissa myös Lappeenranta sai juoksutilin auki, kun Ida Virenius toi juoksun Inka Pietilän lyömänä.

Toinen jakso jatkui vähäjuoksuisena ja tiukan ulkopelin juhlana. Tätä helpottivat myös molempien joukkueiden heikohkot otteet sisäpelissä. Myös toisella jaksolla avausjuoksua saatiin odottaa aina kolmanteen vuoropariin asti, jolloin kotijoukkueen Elisa Salonen iski kärkietenijä Laura Jokisen kotipesään. Neljännessä vuorossa Lappeenranta pääsi vielä tasoittamaan ottelun, kun kapteeni Kaisu Myllys toi harhaheiton turvin juoksun. Kankaanpää käytti kuitenkin tasoittavan vuoron hyväkseen ja Jenni Kemppainen yllätti lappeenrantalaisten kolmoskoppari Jenna Auvisen lyömällä hienon kupperin ja pompun ylittäessä Auvisen, sai Kemppainen kiertää kentän näytöstyyliin. Tuloksena kunnari ja jaksovoitto KaMalle lukemin 2-1.

Kankaanpään Mailan ykköspalkinnon sai Jenni Kemppainen, ja kakkospalkinnon pokkasi jälleen hienoa lukkarityöskentelyä esittänyt Taiju Ollila. Pesä-Yseiltä ykköspalkinto meni Inka Pietilälle ja kakkospalkinnon sai niin ikään lukkarina mallikkaasti pelannut Essi Pehrman.

- Hyvää tässä pelissä oli kolme pistettä. Pitää olla tyytyväinen, että huonommallakin pelillä saimme pisteet jäämään kotiin. Ulkopeli on edelleen se johon voimme luottaa, mutta sisäpeliin jäi parantamisen varaa, kommentoi KaMattarien pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

KepuKunnarikuva: Juha Levonen

Näinhin tunnelmiin oli hyvä lopettaa sunnuntain peli.