KaMattarille avaustappio

Kankaanpään Mailan naiset kärsivät Superpesisuransa ensimmäisen tappiol, kun Viinijärven Urheilijat oli kotikentällään vahvempi lukemin 1-0 (1-1, 4-1). Kotijoukkueen lukkari Niina Härkönen oli kovassa vireessä ja vaikeutti KaMattarien sisäpeliä.

- Illan pelistä pitää sanoa se, että vastassa oli selvästi tähän mennessä vaikein lukkari mukaan lukien harjoituspelit. Härkönen oli todella hyvä tänään, hän sai meidän kentällemenon vaikeaksi, kertoo pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Ensimmäillä jaksolla molemmat joukkueet onnistuivat kerran juoksun teossa, kun toisessa vuoroparissa kotijoukkueen Riikka Karppinen löi Noora Jantusen kotipesään. Vastaus tähän nähtiin neljännessä vuoroparissa, kun KaMattarien ykköspalkittu Elisa Salonen löi ja Emilia Itävalo toi tasoitusjuoksun.

Kuten kauden aiemmista otteluista on käynyt selväksi, KaMan ulkopeli on joukkueen pelin ydin. Näin oli tänäänkin, eikä Viinijärvi päässyt missään nimessä helpolla. Kotiutuslyönneissä Viinijärvi oli kuitenkin askeleen edellä, ja näin pisteet jäivät kotijoukkueelle.

- Ulkopeli antaa meille edelleen mahdollisuuden voittaa minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Ei sille mitään voi, kun vastustaja lyö palloa merkistä väliin. Nyt pitäisi vain saada sisäpelissäkin onnistumisia, koska ne ruokkivat lisää onnistumisia ja sitä kautta se pienoinen lukko saadaan auki, jatkaa Järvenpää.

Toisella jaksolla viinijärveläiset onnistuivat neljästi ja KaMan toisen jakson ainokaisen löi jälleen Elisa Salonen, tällä kertaa juoksun toi Anniina Kiviharju.

Viinijärven ykköspalkinnon sai Riika Räsänen ja kakkospalkinnon kävi pokkaamassa Johanna Myyryläinen. KaMalta palkittiin ykköspalkinnolla Elisa Salonen ja kakkospalkinnon sai Anniina Kiviharju.

KaMattarien ottelut jatkuvat jo tulevana sunnuntaina, kun joukkue matkaa Seinäjoelle viime kaudelta tutun SMJ:n vieraaksi. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 13. Tämän jälkeen on vielä vuorossa miesten koitos, jossa KaMan miehet yrittävät napata Maila-Jussien päänahan.