PELINJOHTAJAN RAPORTTI SEINÄJOELTA

Kankaanpään Mailan superpesisjoukkue pelasi halli-SM alkuturnauksen 16.2. Seinäjoen Areenassa. KaMan tavoitteena oli lopputurnauspaikka Joensuuhun.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Koskenkorvan Urheilijat. Ottelu alkoi KaMan osalta hermostuneesti, sillä Koskenkorva sai muutamalla ulkopelivirheellä pesät täyteen. KaMa onnistui kuitenkin torjumaan Koskenkorvan yritykset, tehden kolme paloa nopeasti. Oma sisävuoro eteni myös jännityksen myötä nopeasti ilman kolmostilanteita. Kun KaMa sai pidettyä toisenkin ulkovuoron nollilla ja rakenneltua omalla sisävuorollaan ajolähdön josta Miika Antila kotiutti merkistä Marko Nygårdin, johti KaMa kahden vuoron jälkeen 0-1. Kolmannen vuoron aloittava sujui mainiosti aina kahteen paloon saakka, jonka jälkeen kakkostilanteesta Jere Dahlström löi kolmosluukusta pallon läpi yhden juoksun arvoisesti ja heti perään Kossun toinen lyöjäjokeri Mahlamäki puhkaisi takakentän. Kossu tehtaili tämän jälkeen vielä muutaman lisäjuoksun. Kun KaMa tuli tasoittavalleen oli kotijoukkue siirtynyt jo 4-1 johtoon. Heikon ulkovuoron jälkeen Kankaanpään kotiutusyritykset olivat vaisuja ja näin ensimmäinen jakso päättyi isännille 4-1.
Toinen jakso alkoi molemmilta tarkalla ulkopelillä eikä ensimmäisessä vuorossa nähty juoksuja. Toisessa vuorossa KaMa aloitti näytöksen joka sai yleisöltä runsaasti huomionosoituksia. Alkuun Elias Lilja täräytti pallon kolmospuolelta läpi ja kiersi halleissa harvinaisen kunnarin ja heti perään Erno Painilainen pamautti kakkosjatkeelta läpi kahden juoksen arvoisesti. Näin KaMa johti 0-3. Kun kolmannessa vuorossa tulitusta jatkettiin viiden juoksun edestä, pelaten ulkopeliä varovaisesti reilussa johtoasemassa, päättyi toinen jakso KaMan voittoon 3-8. Edessä oli kotiutuslyöntikilpailu, jonka KaMa aloitti ulkoa. Koskenkorva teki kaksi juoksua viidellä parilla kun Kankaanpääläisistä onnistui ainoastaan Jukka Lankinen. Näin Kankaanpää kärsi avausottelussaan tappion 2-1.

Toinen ottelu Seinäjoen JymyJusseja vastaan aloitettiin hieman myöhässä kaksituntisen taiston jälkeen. Palautumisaikaa jäi niukasti ja kun muutaman lievän loukkaantumisen jälkeen alustavasti sovittu pelijärjestys koki remontin oli lähtökohdat JymyJussien puolella. KaMa esiintyi kuitenkin jälleen ennakkoluulottomasti johtaen ottelua pitkään 1-0 pitäen seinäjokelaiset ahtaalla omalla hyvällä ulkopelillä aina kolmannen vuoron aloittavalle saakka, jolloin jälleen kahdella palolla esiin tuli JymyJussien kotiuttajajokeri J-P Vainionpää, joka kotiutti kaksi kertaa siirtäen joukkueensa 1-2 johtoon. Kun Maila ei tasoittavallaan saanut lisäjuoksuja kolmesta kotiutusyrityksestä huolimatta päättyi jakso seinäjokelaisille 1-2.
Toinen jakso olikin sitten kahden väsyneen joukkueen taistelua. Ensimmäisessä vuorossa KaMa rakenteli Jukka Lankiselle ajolähdön josta oli seurauksena palot taululle. Seinäjoki vastasi tasoittavallaan yhdellä juoksulla. Toisessa vuorossa KaMan kakkoskärki rakenteli tilanteen josta Lankinen onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1 kotiuttamalla Mika Ihanamäen. JymyJussit kuitenkin vastasi vahvasti kokeneiden Mikko Vainionpään ja Markku Hylkilän toimesta neljän juoksun arvoisesti. Kun Mailan sisäpeli oli heikon ulkovuoron jälkeen jo yöunilla, päättyi toinen jakso Seinäjoelle 1-5 ja näin ollen koko ottelu myös 0-2.

Kankaanpään Mailan esitykset Halli-SM alkuturnauksessa olivat todella ennakkoluulottomia ja postiivisia. Nuorentuneen joukkueen otteet vähäisellä hallikokemuksella saivat myös paikalla olleelta yleisöltä arvostusta ja kehuja. Turnauksen parhaana pelaajana Kankaanpään Mailasta valittiin kärkenä ja kolmoskopparina molemmissa otteluissa esiintynyt Topias Lilja. Tappioista huolimatta tästä on hyvä jatkaa kohti kesän koitoksia. Nuoret näyttävät ottaneen paikkansa superpesiksessä, mikä ennustaa seuralle hyvää tulevaisuutta. Halliturnauksesta liikenneonnettomuudessa kätensä loukkaamisen takia sivussa ollut Petteri Kortelainenkin kuntoutunee huhtikuun puoliväliin mennessä pelikuntoon.