Uutiset

KaMa ja Ankkurit hegemoniaottelussa


Viime kausilta tuttuakin tutumpi parivaljakko iskee jälleen yhteen, kun Alajärven Ankkurit saapuu vierailulle Pohjanlinnan pesäpallostadionille. Lähtökohdat otteluun ovat jälleen kerran todella tasaiset, ja odotettavissa onkin huikeaa pesäpalloviihdettä alkaen kello 18.

Sarjatilanne: Kankaanpään Maila on viiden pelatun ottelun jälkeen neljässä pisteessä ja sijalla 10. Alajärven Ankkurit löytyy sijan alempaa samalla pistemäärällä, mutta ilman kolmen pisteen voittoja ja ottelun enemmän pelanneena.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 1 voitto, 2 tappiota, 4 pistettä. Ankkurit: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä.

Viime kaudella: Runkosarjassa otteluvoitot menivät tasan 2-2 ja pisteet 5-7 Ankkureille. Joukkueet kohtasivat vielä alemmissa pudotuspeleissä, joissa Ankkurit säilytti sarjapaikkansa otteluvoitoin 0-3.

Ennakkoasetelmat: Jos oli Jyväskylän Kiri tuttu näky Pohjanlinnan pesäpallostadionilla, niin sitä toden totta on myös Alajärven Ankkurit. Kankaanpäässä on varmasti tuoreessa muistissa 2010 kauden nousujuhlat, kun nousu Superpesikseen varmistettiin nimenomaan Ankkurien kustannuksella suoraan otteluvoitoin 3-0. Joukkueet ovat myös kohdanneet kahdesti Superpesiksen alemmissa pudotuspeleissä. Kaudella 2012 KaMa säilytti sarjapaikkansa otteluvoitoin 3-0, ja viime kaudella oli Ankkurien vuoro voittaa samoin lukemin.

Kotijoukkue KaMa on saanut vakiinnutettua nopeasti hyvän pelaamisen tason. Alkukauden kaksi ensimmäistä ottelua meni vielä hakiessa uusia kuvioita, mutta tuon jälkeen on homma alkanut pelittämään. Takana on todella onnistunut Koskenkorva-ottelu sekä todella kaksijakoinen Jyväskylä-ottelu. Tuossa ottelussa nähtiin, mihin KaMa parhaimmillaan pystyy – toisaalta taas ottelussa nähtiin myös se kuuluisa “kolikon toinen puoli”. Viimeisin JymyJussit-ottelu oli myös miehiltä varsin ryhdikästä pelaamista. Suurin ongelma ottelussa oli kentällemenot, mutta muutoin peli rullasi varsin mallikkaasti varsinkin ulkona. Otteisiin kaivattaisiinkin nyt sitä kuuluisaa tasaisuutta sekä tason vakiinnuttamista. Pääosin joukkue on esiintynyt todella hyvin ja onnistunut laajalla rintamalla. Enää odotellaan pelin eri osien napsahtamista samanaikaisesti kohdilleen.

Vierailija Alajärven Ankkurit antoi viime kierroksella todellisen myrskyvaroituksen kaatamalla hallimestari Joensuun Mailan kotonaan 2-1 –lukemin. Ankkurien joukkue on KaMan tavoin nuori, mutta potentiaalinen ja joukkueen isähahmona häärii moninkertainen Suomen mestari Aki Orava. Joukkueen viime talven hankinta Petrus Puputti on tullut ennakkoluulottomasti sisään Superpesikseen, ja hyvillä otteillaan kamppaillut itselleen tolpat hihoihinsa. Mainitsemisen arvoinen henkilö on myös viime kauden alemmissa pudotuspeleissä KaMaa isosti kurittanut kotiuttajajokeri Sami Mikkolanaho, joka KaMan tulisi tässä ottelussa saada pysäytettyä.

Kokoonpanot: KaMa lähtenee otteluun samalla kokoonpanolla kuin jokaiseen alkukauden otteluun tähänkin saakka. Tässä linkki viimeisimmän JymyJussit-ottelun kokoonpanoon ja tilastoihin. 

Ankkurien kokoonpano on pitkälti jo viime kaudelta kankaanpääläisyleisölle tuttu. Uusi kasvo on ainoastaan Ykköspesiksestä saapunut Petrus Puputti. Samaten viime kaudella loukkaantuneena pitkään ollut Sasu Iivarinen nähdään jälleen ulkokentällä. Ankkureiden viimeisimmän ottelun kokoonpanon löydät tämän linkin takaa. Muutoksia voitokkaaseen Joensuu-ottelun kokoonpanoon tuskin on tulossa.

Taisteluparit: Ottelun taistelupareiksi voidaan laittaa numerot 1 ja 3. Eli Lauri Kaartokallio vs. Petrus Puputti sekä Henri Pulkkinen vs. Aki Orava. Näistä taistelupareista paremmin onnistuneiden joukkue on todella vahvoilla.

Lisäksi unohtaa ei sovi kummankaan joukkueen kuumimpia sisäpelaajia. Ankkureiden Sami Mikkolanaho on saanut ykköspalkinnon joukkueen kahdessa viimeisimmässä ottelussa. KaMalta taasen Jukka Lankinen on ollut huimassa lyöntivireessä viimeisimmissä otteluissa.

Ottelun ratkaisee: Tasaisuus. Molemmat joukkueet ovat jo alkukaudesta osoittaneet mihin parhaimmillaan pystyvät. Toisaalta taas molempien otteet ovat heilahdelleet paljonkin otteluiden välillä ja jopa niiden sisällä. Voitto menee tasaisemmin ottelussa esiintyneelle joukkueelle. Lähtökohdat joukkueiden välillä ovat todella tiukat sekä odotusarvot kaudesta lähes yhtenevät, joten paremmin tasonsa tässä vaiheessa vakiinnuttamaan onnistunut joukkue voittaa.

Ota suunnaksi Pohjanlinnan pesäpallostadion ja tule nauttimaan huikeasta Superpesis-ottelusta, josta todellakaan ei tunnetta tule puuttumaan!


-MK