Uutiset

Taistelu paikasta auringossa jatkuu – haussa toinen kotivoitto

 

Pattijoen Urheilijat Raahesta saapuu mittaamaan Kankaanpään Mailan miesten Superpesis-joukkueen taidot. Lähtökohdat otteluun ovat tasaistakin tasaisemmat, ja ottelun voittajalle on tarjolla sijoitus kahdeksan parhaan joukossa. Taistelu pudotuspelipaikasta siis jatkuu Pohjanlinnan pesäpallostadionilla kello 18 alkaen.

Sarjatilanne: Joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta 8 ja 9. Kuuden ottelun jälkeen molemmilla on kasassa kuusi pistettä, mutta PattU Raahe löytyy pudotuspeliviivan paremmalta puolelta paremman juoksusuhteensa turvin.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä. PattU Raahe: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Viime kaudella: PattU Raahe voitti molemmat kohtaamiset 2-0.

Ennakkoasetelmat: Joukkueiden väliset lähtöasetelmat otteluun eivät voisi juurikaan tasaisemmat olla. Joukkueet löytyvät peräkkäisiltä sijoilta samassa pistemäärässä sekä ennen kauden alkua joukkueiden oli muutoinkin veikkailtu kamppailevan samoista sijoituksista kauden kuluessa. Kaiken tämän päälle joukkueiden kamppailu käy kiivaana “paikasta auringossa”, eli siis pudotuspelipaikkaan oikeuttavasta sijoituksesta kahdeksan parhaan joukkoon.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila lähtee otteluun allaan voitokas Alajärvi-ottelu. Haussa onkin toinen perättäinen kotivoitto ja kirsikkana kakun päällä paikka kahdeksan parhaan joukossa. Tähän otteluun KaMan onkin kaivettava jostain selvästi tasaisuutta otteisiinsa. Kaksi viimeisintä kotiottelua Alajärven Ankkureita ja Jyväskylän Kiriä vastaan kun ovat olleet todella kaksijakoisia. Sisääntulot otteluihin ovat olleet enemmän kuin mallikkaita, mutta pelaamisen jänne on saatava kestämään paremmin otteluiden sisällä. Vain kaksi päivää edellisestä ottelusta suuria pelillisiä muutoksia tuskin on syytä odottaa, mutta henkisellä puolella keskittymisen, latautumisen ja huolellisuuden parantamisella voidaan saada aikaan huomattaviakin parannuksia näin lyhyessä ajassa.

Vierailija Pattijoen Urheilijat Raahesta on muuttunut viime kausista huomattavasti. Joukkueen jättivät KaMaan siirtynyt Lauri Kaartokallio, Hyvinkäälle lähtenyt Marko Pelkonen, Kempeleelle siirtyneet Jarmo Viittanen ja Hannu Ikonen sekä Oulun Lipon paitaan pukeutuva ex-KaMa Antti Vihtkari. Näiden lisäksi myös seuraikoni Pertti Mäkelä jätti PattUn. Ohkaiseksi jääneelle kotiutusosastolle on talven ja alkukauden aikana pyritty ajamaan sisään huippulukkari Topi Kososta, joka kuitenkin viimeisimmässä Vimpeli-ottelussa nähtiin jälleen tutulla numerolla 2. Raahen peli tuleekin olemaan pitkälti ykköskärkensä varassa. Pelasi sitten numerolla 2 Topi Kosonen tai Timo Kallio, niin heidän lisäkseen pomppukone Jussi Kemilä kantaa suurta vastuuta siitä, että joukkueen ylivoimaisesti paras kotiuttaja, Antti Korhonen, saa tilannetta.

Kokoonpanot: Kankaanpään Maila lähtenee tähänkin otteluun jälleen tutulla kokoonpanolla. Ankkurit-pelissä teksti-tv:n ennakkokokoonpanoissa Topias Lilja nähtiin jokerina ja Petteri Kortelainen numerolla viisi. Opiskelukiireistään huolimatta Lilja otti paikkansa ulkokentällä sekä siirrettiin toiselle jaksolle takaisin tutulle numerolle 2. Avausjakson numerolla 2 pelannut Ville-Veikko Olli antoi myös hyviä näyttöjä sisäpeliosaamisestaan, joten pelinjohdolla on myös vaihtoehtoja, joita pohtia. Tässä voitokkaan Ankkurit-ottelun lähtökokoonpano ja tilastot.

PattU Raahe ajoi koko talven ja alkukauden uutta sisäpelisapluunaa sisään, jossa vaihtajana paremmin tunnettu Topi Kosonen esiintyi numerolla 4. Kärjessä viiletti Paavo Pelto ja päävaihtajina toimivat Timo Kallio ja Jussi Kemilä. Edellisessä Vimpeli-ottelussa Pellon vaivojen vuoksi kärjessä meni Timo Kallio ja numerolla 2 Topi Kosonen. Mielenkiintoista onkin nähdä, saapuuko Raahe Pohjanlinnan pesäpallostadionille halli- ja alkukaudelta tutulla miehityksellä vaiko tällä Vimpeli-ottelun kokoonpanolla. Huomioitavia pelaajia Raahelta ovat vielä paluun pelikentille tehnyt Harri Kolehmainen, joka Kitee-ottelussa sai kovan lyönnin päähänsä, ja oli poissa kokoonpanosta pari ottelua. Kempeleeltä saapunut Timo Ehrola jatkanee loukkaantuneiden kirjoissa.

Taisteluparit: Ykköskärjet. Raahen kärki on edelleen vahva ja KaMan onkin huolehdittava siitä, että Antti Korhonen saa ottelussa mahdollisimman vähän kotiutustilanteita. Erityistarkkailuun on otettava Pattijoen numero 2 – oli se sitten Kosonen tai Kallio, sillä molemmat ovat tällä kaudella onnistuneet tuolla paikalla todella hyvin.

KaMan Kaartokallio-Lilja/Olli-Pulkkinen –kärjen onkin onnistuttava vähintään yhtä hyvin, jotta PattU Raahe ei tästä ykköskärkien kamppailusta saa etua puolelleen. KaMan hivenen vastustajaa paremmin onnistunut kakkoskärki sekä erityisesti laajempi kotiuttajaosasto kyllä peitonnevat vastustajan vastaavat, mikäli tilannetta vain tulee. Erikoismaininta onkin annettava huikean Alajärvi-ottelun pelanneille kotiuttajajokereillemme, Petteri “Köli” Kortelaiselle sekä Petri “Pete” Kulmalalle.

Ottelun ratkaisee: Topi Kosonen. PattU Raahen pelin sielu on saatava kuriin niin sisällä kuin ulkonakin. Kankaanpäässä aina vahvasti esiintynyt Kosonen tuleekin ottaa erityisesti kaaripelissä edellisten vastustajien lukkareita paremmin huomioon ja erityiskohteluun. Mikäli Kososta saadaan horjutettua, ovat voiton avaimet KaMan käsissä.

Tätä ottelua ei todellakaan kannata jättää väliin! Saavu siis Pohjanlinnan pesäpallostadionille antamaan tukesi KaMan miehille taistelussa pudotuspelipaikoista!


-MK