Uutiset

"Kultajuna" puksuttaa Porin Superlauantaihin


Launtaina on Porissa pesäpallon ystäville tarjolla todellinen Superlauantai! Ensin kello 14 alkavassa ottelussa Kankaanpään Mailan naisten Superpesis-joukkue kohtaa todellisessa paikallisderbyssä Porin Pesäkarhut. Tämän ottelun jälkeen noin kello 17 alkaen paremmuudestaan mittelevät Kankaanpään Mailan miesten Superpesis-joukkue sekä hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy.

Sarjatilanne: Sotkamon Jymy löytyy sarjataulukosta toiselta sijalta, kun kasassa on kahdeksan ottelun jälkeen 19 pistettä. Kankaanpään Maila taasen on toiseksi viimeisenä kerättyään yhdeksästä ottelusta kuusi pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 3 tappiota, 0 pistettä. Jymy: 3 voittoa, 7 pistettä.

Viime kaudella: Jymy vei molemmat ottelut 2-0.

Ennakkoasetelmat: Eivät voisi otteluun juuri selvemmät olla. Sotkamo on ennakkosuosikki ja KaMa lähtee haastamaan. Sotkamo tarvitsee ottelusta pisteitä, sillä Vimpelin Veto on karannut kolmen pisteen päähän sarjan kärjessä. KaMa taasen pyrkii lyömään kapuloita “kultajunan” rattaisiin. Pisteitä tärkeämpää KaMalle on kuitenkin hyvän suorittamisen tason palauttaminen.

KaMa on valahtanut kolmen ottelun tappioputkeen, eikä kahden viimeisimmän ottelun juoksusuhde 2-21 juuri mairittele. Joukkueelle olisikin nyt ensisijaisen tärkeää palauttaa hyvä pelaamisen taso, jota joukkue alkukaudesta jo väläytteli. Helpottavaa on kuitenkin se, että kärki on viimeisimmissä otteluissa saanut rakennettua varsin hyvin tilannetta. Kotiutustyöskentelyyn vaadittaisiinkin nyt hieman terävyyttä. Samaten ulkopelissä räpylän pitäisi kestää paljon viimeisimpiä otteluita paremmin. Tässä ottelussa tärkeintä onkin saada alle onnistuneita suorituksia sekä tätä kautta edelleen luoda joukkueeseen henkeä vaikean jakson keskellä.

Myös vierailija Sotkamon Jymyllä on meneillään hieman “heikompi” jakso. Joensuun Maila sai pidettyä Jymyn ainoastaan yhdessä juoksussa ja vietyä pelin aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka. Tämän jälkeen JymyJussit kiusasi kainuulaisia erityisesti toisella jaksolla. Suuresta tappioasemasta huolimatta SoJy kuroi eron kiinni ja jakso tasattiin lukemin 8-8. Joukkueella onkin varmasti tavoitteena ottaa jälleen parin ottelun tauon jälkeen kolme pistettä, jonka verran he ovat myös Vimpelin Vetoa jäljessä ottelun vähemmän pelanneena.

Kokoonpanot: Tarkkaavaisimmat KaMan kannattajat ovatkin varmasti huomanneet Mika Ihanamäen palanneen ulkokentälle tutulle 2-polttajan paikalle miesten Suomensarjassa. Täyteen pelikuntoon on kuitenkin vielä matkaa ja KaMa lähteneekin Porin Superlauantaihin tällä jo alkukaudesta tutuksi tulleella miehityksellä. Linkki vie viimeisimmän Joensuu-ottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin.

Sotkamon Jymyllä on pieniä loukkaantumishuolia. Antti Hartikainen palasi alkukauden huilattuaan joukkueen kokoonpanoon ja Kosti Rautiainenkin on esiintynyt alkukauden jokeripaidassa. Joukkueen pääkotiuttaja Roope Korhonen loukkasi Koskenkorvalla nilkkaansa ja on sivussa vielä ainakin kuukauden ajan. Muutoin Jymyn kokoonpano on pysynyt melko vakiona. Tästä linkistä pääset viimeisimmän JymyJussit-ottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin.

Taisteluparit: KaMan ykköskärki vastaan Sotkamon kiven kova ulkopeliryhmitys. KaMan kärki Kaartokallio-Lilja-Pulkkinen on onnistunut mainiosti viimeisimmissä otteluissa kärkikahinoihin ennakoituja Kouvolaa ja Joensuuta vastaan. Nyt heidän taitonsa joutuvat todelliseen puntariin, kun vastassa on Sotkamon timanttinen ulkopeliryhmitys höystettynä moninkertaisella vuoden lukkarilla, Toni Kohosella.

Toinen mahdollinen taistelupari on Toni Kohosen ja yleisön välinen lämminhenkinen keskustelu. Ainakin Kankaanpäässä “Kode” on otettu joka kerta lämpimästi vastaan. Nähtäväksi jää, riittääkö jutusteltavaa myös Porissa.

Ottelun ratkaisee: Asenne. Sotkamon Jymy lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Täysin voittamaton kainuulaisryhmitys ei kuitenkaan ole ja joukkue on kuluvallakin kaudella jätetty jo kertaalleen pisteittä. Nuoren kankaanpääläisryhmityksen ei ole syytä lähteä otteluun nöyristelemään piirunkaan vertaa. Mikäli Jymy saapuu Poriin vähänkään niin sanotusti “takki auki”, on KaMalla sauma huudattaa “kotiyleisöänsä” ja iskeä pöytään kauden suurin yllätys.

Saavu siis Porin pesäpallostadionille viettämään ikimuistoinen Superlauantai sekä kannustamaan KaMa riemukkaaseen kuuden pisteen Superpesis-viikonloppuun!


-MK