Uutiset

Lapua niukasti parempi molemmilla jaksoilla

Kankaanpään Mailan naiset hävisivät tiukan taistelun jälkeen Lapuan Virkiälle lukemin 2-0 (3-2, 2-1). Lapuan Janette Lepistö löi joukkueensa viidestä juoksusta neljä.

Virkiä aloitti pelin tehokkaasti, kun lyöjäjokeri Janette Lepistö kotiutti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Lapuan kärjen Paula Salorannan. Toisessa vuoroparissa Lepistö iski jälleen, tällä kertaa kotiin juoksi Saija-Maria Saari. KaMattarien kavennus nähtiin, kun Elisa Salonen kotiutti Laura Jokisen toisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla. Kolmannessa vuoroparissa Lepistö jatkoi piste per vuoropari tahtiaan, kun hän kotiutti Maaret Ahosen. KaMan vastaus tuli jälleen tasoittavalla vuorolla, kun Niina Jokinen löi Anniina Kiviharjun kotipesän turvaan. Neljännessä vuoroparissa ei juoksuja nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät lisäjuoksuja yrittämään. Janette Lepistön lyönnillä kotipesään paloi Paula Saloranta ja Elisa Salosen lyöntivuorolla kotipesään palo tuli Laura Jokisesta.

- Tänään joukkue nosti selvästi tasoaan viime pelistä ja saimme Lapualta hyvin sisäpeliä kuriin. Ulkopeli oli lähestulkoon täydellistä ja Lepistön lyönneille ei voinut mitään, kertoo pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Toinen jakso alkoi, kuten ensimmäinen päättyi, Lepistö yritti kotiuttaa Salorantaa, mutta KaMattarien ulkokenttä poltti etenijän. Toisen vuoroparin aloittavalla Elisa Salonen iski päivän toisen juoksunsa, kun hän kotiutti Niina Jokisen. Virkiän tasoituksen löi jälleen Janette Lepistö, jonka lyönnillä kotiin kipitti  Paula Saloranta. KaMan kannalta harmittavasti Lapua iski vielä kerran, kun neljännen vuoroparin tasoittavalla Elli Kattelus löi Henna Peltokankaan kotipesään. 

- Sisäpeli saatiin pyörimään paremmin tänään ja saatiin myös onnistumisia juoksujen valossa. Kehitettävää jäi kuitenkin, edelleen tuli turhia kopinnostopaloja ja huonoja lyöntiratkaisuja, jatkaa Järvenpää.

KaMan ykköspalkinnon sai hienosti pelannut Emilia Itävalo ja kakkospalkinnon pokkasi kärki Anniina Kiviharju. Lapuan ykköspalkinto meni ansaitusti Janette Lepistölle ja kakkospalkinnon sai lukkari Elli Kattelus.

Pelinjohtaja Mikko Järvenpäällä oli selkeä tavoite tulevaan.

- Jos nyt joukkue reagoi oikein kolmeen kovaan viime peliin ja ottaa niistä oikeat asiat mukaan ja opiksi, niin pistetili alkaa varmasti karttumaan. Vihtiä vastaan sunnuntaina kotona on saatava tappioputki poikki, päättää Järvenpää.