Uutiset

Ihanamäki is back: Kovan kuntousjakson jälkeen takaisin Superin yhdeksikköön!

Tänään Alajärvelle matkaava miesten Superin joukkueemme saa riveihinsä odotetun vahvistuksen, kun koko alkukauden sivussa ollut Mika Ihanamäki tekee paluun kokoonpanoon. KaMa oma kasvatti, on ollut KaMan edustustusjoukkueen ringissä mukana säännöllisesti kaudesta 2009 alkaen. Alkukauden aikana Ihanamäki on hakenut pelituntumaa KaMa Suomensarjajoukkueen mukana – ensin jokeripaidassa ja ihan viimeisimmissä otteluissa myös yhdeksikössä. Nyt mies alkaa olla kuitenkin siinä kunnossa, että paluu Superin joukkueen mukaan oli mahdollinen.

Ihanamäki Mika

Ihanamäen pitkän poissaolon syynä on ollut kiertäjänkalvosimen repeämä. Miehen omien sanojen mukaan kuntoutusprosessi on ollut pitkä ja kivulias. Sen läpivieminen kuitenkin osoittaa kuinka kova luonteisesta ja periksi antamattomasta kaverista on kyse:

-Repeämä korjattiin lyömällä luuhun titaaniruuvi ja kiinnittämällä jänne takaisin "langoilla"(ei todennäköisesti ihan suoraan lankakerästä…) Kuntoutusprosessin ensimmäisen kuukauden aikana jouduin puolen tunnin välein nousemaan sängystä ylös säryn vuoksi. Kovat lääkkeetkään eivät saaneet hyviä unilahjoja omaavaa kaveria pysymään sängyssä.

Varsinainen kuntoutus aloitettiin kuukauden jälkeen leikkauksesta. Tässä kohtaa käsi ei noussut ylös lainkaan ja voimaa ei ollut edes kynää pitää kädessä. Sairaslomalla jouduin olemaan kaiken kaikkiaan yli 4 kuukautta. Aika kului kuitenkin yllättävän nopeasti kun sain päälle hyvän rytmin kuntoutukseen. Eli ammattiurheilijan tavoin kaksi harjoitusta päivään! Aamulla menin uimaan ja illalla salille polkemaan kuntopyörää ja tekemään kuminauhajumppaa!

Täytyy sano, että olen väsynyt kuminauhajumppaan, mutta tuntuu että kuminauha myös minuun, sillä on se niin monesti mennyt poikki harjoitusten aikana! Ensimmäisen kuntoutuskuukauden aikana kädessä ei ole välttämättä tapahtunut mitään mainittavaa edistystä. Oikotietä paranemiseen ei tästä vaivasta ole. Se ottaa oman aikansa, eikä sitä voi nopeuttaa! Tämä on ollut kaiken kaikkiaan todella pitkä prosessi, joka tulee jatkumaan läpi elämän. Kestää varmasti ainakin vuoden ennen kuin käsi on taas todellisessa iskussa ja senkin jälkeen se vaatii jatkuvaa hyvää huoltoa ja sitä kuminauhaa! 

Vaikka pelimiehen mieli tietysti kovasti tekikin kentälle kuntoutusjakson aikana, tarjosi otteluiden sivusta seuraaminen kuitenkin mahdollisuuden seurata nähdä peliä vähän eri näkökulmasta:

- Olen yrittänyt seurata mitä vastustaja eri tilanteissa tekee ja millaisia ovat lyöntiratkaisut. Mutta todellisuudessa hommat tehdään vasta räpylä kädessä! Eli mieluiten sitä olisi ollut siellä polttolinjan toisella puolella. 

KaMan alkukausi ei ole pisteiden valossa sujunut ihan toiveiden mukaan. Tästä huolimatta Ihanamäki näkee joukkueensa tekemisessä paljon positiivisia asioita:

- Kaikki pelit ovat olleet tiukkoja ja suuria katkeamisia ei ole tullut. Meidän tarvitsee saada turhat virheet pois, joita on tullut liikaa! Palo pitää tehdä, kun on sen paikka ja sisällä pitää turhat merkkivirheet saada myös kitkettyä! Kokonaiskuva näyttää hyvältä. Kunhan saadaan vielä pienet virheet pois, niin tulee jaksovoittoja ja tätä kautta kääntyvät pelitkin meille!

Vielä lopuksi. Millä mies sitten motivoi itsensä läpi noinkin vaativat kuntoutuksen ?

Minulla oli kokoajan sellainen ajatus että teen tästä vielä käden! En halunnut antaa periksi! Ajatus oli alusta lähtien että tulevana suvena vielä pääsen laittamaan räpylän käteen

Kotiyleisön edessä Ihanamäki nähdään ensiviikon tiistain paikalliskamppailussa Koskenkorvaa vastaan. 

Jarkko Huhtala