Uutiset

Tappioputkea katkaisemaan Koskenkorvan kustannuksella


Tomi Niskasen luotsaama Koskenkorvan Urheilijat saapuu mittelemään huipputärkeistä pisteistä Pohjanlinnan pesäpallostadionille. Tiistai-illan ottelussa kohtaavat Superpesiksen kaksi viimeistä joukkuetta, joten otteluun jännitettä luo paikalliskamppailun lisäksi myös sarjatilanne.

Sarjatilanne: 12 pelatun ottelun jälkeen Koskenkorva löytyy sarjataulukon jumbosijalta kahdella pisteellään. KaMa löytyy sijan ylempää seitsemällä pisteellään.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 3 tappiota, 1 piste. KoU: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 17.5. KoU – KaMa 0-2 (2-4, 1-2)
HalliSM alkusarja 21.2. KoU – KaMa 2-1k (1-3, 8-7, 0-0, 3-1)

Ennakkoasetelmat: Ottelun lähtökohdat ovat todella mielenkiintoiset, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat enemmän kuin kipeästi pisteitä. Koskenkorva on onnistunut keräämään kaudella vasta kaksi pistettä KaMan seitsemää vastaan. Kolmen pisteen voitolla KaMa karkaisi Koskenkorvasta jo kahdeksan pisteen päähän ja lähemmäksi pudotuspelirajaa. Samalla Koskenkorvan tilanne jumbojoukkueena synkkenisi entisestään. Koskenkorvan voittaessa, on ilmajokisilla mahdollisuus nousta vain kahden pisteen päähän Mailasta ja taistelu sarjan perällä tiivistyisi näiden kahden joukkueen väliseksi.

Kotijoukkue KaMan otteista on tällä kaudella puuttunut tasaisuus. Hyvän sisävuoron jälkeen on saattanut tulla huono ulkovuoro ja päinvastoin. Samaten ulkopelin vahvojen otteiden vastapainoksi on saattanut tulla karkeita yksittäisiä virheitä, jotka ovat maksaneet joukkueelle pisteitä. Toisaalta taas sisäpelissä on ollut vaikeaa saada ehjää peliä, jossa etenemis-, vaihto- ja kotiutustyöskentely olisivat kaikki toimineet hyvin läpi ottelun. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii viimeisin Alajärvi-ottelu, jossa vahvahkon avausjakson jälkeen sisäpeli sakkasi täysin ja mies saatiin seuraavan kerran kotipesän suojiin vasta kotiutuslyöntikilpailussa kertaalleen. Tuossa ottelussa katkesi pitkä pisteetön putki, nyt hakusessa olisi kuuden ottelun mittaiseksi kasvaneen tappioputken katkaisu.

Yhtään tämän helpompaa ei kuitenkaan ole vierailija Koskenkorvan Urheilijoillakaan. Edellisestä voitosta on toki KaMaa lyhyempi aika, mutta nuo kaksi pistettä ovatkin sitten joukkueen ainokaiset tältä kaudelta. Talvesta alkaen loukkaantumishuolien kanssa paininut ilmajokilaisjoukkue tarpoi alkukaudesta suurissa vaikeuksissa. Kuitenkin, vaikka pisteitä ei olekaan kertynyt lähellekään toivottuun tahtiin, ovat jaksotappiot olleet usein pienehköjä. Esimerkiksi tehtyjä juoksuja joukkueella on enemmän ja päästettyjä juoksuja vähemmän kuin KaMalla, vaikka KaMa onkin kerännyt viisi pistettä enemmän.

Kokoonpanot: KaMa sai iloisen yllätyksen sairastuvalta, kun Mika Ihanamäki pystyi palaamaan joukkueen vahvuuteen odotettua aiemmin. Ulkopelissä linjapelaajan paikan ottaneen “Ihkun” voikin odottaa tilkitsevän polttolinjaa ehkä hienoisesta keskenkuntoisuudesta huolimatta. Roope Reinikka sen sijaan joutui sairastuvalle saatuaan Toni Kohosen lyönnin itseään päin Sotkamo-ottelussa. Tämän paikan etukentällä otti Lauri Kaartokallio. Sisäpelissä on tehty myös pienoinen muutos, kun Ville-Veikko Olli on saanut hihaansa numeron 4 ja Jukka Lankinen numeron 5. Reinikan loukkaantuminen on nostanut myös Teemu Utusen numerolle 6, Mika Ihanamäen ollessa numerolla 8. Tästä linkistä pääset viimeisimmän Alajärvi-ottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin.

Koskenkorvan Urheilijat on joutunut taistelemaan loukkaantumishuolien kanssa, kun se menetti lukkarinsa, KaMa-kasvatti Henri Itävalon, sairastuvalle joulun aikoihin. Samaten Kouvolasta hankittu Juho Toivola menettää koko kauden, ja Juha Katajiston pelaajasopimus jouduttiin purkamaan. Mielenkiintoinen paluumuuttaja joukkueessa on kuitenkin paluun pelikentille tehnyt Sami Karjala. Karjalan paluun myötä joukkueen kokoonpano on hieman vakioitunut ja muutoksia ei viime otteluissa ole ollut kuin Antti Pukkisen ja Mikko Kytömäen numeroiden kesken. Tästä linkistä pääset viimeisimmän Jyväskylä-ottelun kokoonpanoihin ja tilastoihin. 

Taisteluparit: Aina vaarallinen Jere Dahlström vastaa pitkälti Koskenkorvan Urheilijoiden kotiutusvastuusta. “Dalla” saakin ottelussa vastaansa Mika Ihanamäen vahvistaman KaMan ulkopelin. Samaten Dahlströmin mahdollisiin onnistumisiin tulisi KaMan puolelta löytyä vastaus numerolle 5 siirretystä Jukka Lankisesta, huimassa lyöntivireessä olevasta Petteri Kortelaisesta sekä Petri Kulmalasta.

Nuoret lukkarit Ville-Veikko Olli ja Juho Hakomäki ovat paljonvartijoina joukkueidensa ulkopelissä. Näiden kahden tulevaisuuden lupauksen otteet ovat varmasti mielenkiintoista seurattavaa ja verrattavaa keskenään. Kumpi on Suomen kesäillassa parempi lautasen herra?

Ottelun ratkaisee: Vapautuneisuus. Molemmilla joukkueilla on takanaan vaikea kausi monine tappioineen. Pitkät tappioputket voivat lyödä mielen synkäksi, ja sarjatilanteen puolesta ottelu on molemmille joukkueille niin sanottu pakkovoiton peli. Tämä asetelma ei saa kuitenkaan lyödä henkisesti ketään lukkoon, eikä lataus saa mennä myöskään yli. Tämän henkisen puolen virittämisessä paremmin onnistunut joukkue tulee voittamaan ottelun.

Kun ostat ottelulippusi ennakkoon K-Citymarketista, saat Plussa-kortilla 4 euron alennuksen. Käytä siis tämä tarjous hyväksesi, ja tule kannustamaan KaMa voittoon tässä huipputärkeässä ja -jännittävässä ottelussa!


-MK