Uutiset

KaMa voittoon paikalliskamppailussa

KaMa ja Koskenkorva tarjoilivat kevätkauden päätteeksi viihdyttävimmän ottelun mitä miesten Superpesiksessä on Pohjanlinnassa tällä kaudella nähty. Kotijoukkue KaMa sai aiemmin erityisesti kotikentällä yskineen sisäpelinsä rullaamaan tänään kunnolla ja nappasi ansaitusti kolme pistettä jaksoin 2-0 (7-6 ja 4-0). Ottelu oli ennakointien mukaisesti kuumien tunteiden ja turpakäräjien sävyttämä paikalliskamppailu, jossa kotiyleisö oli hienosti mukana.

Ottelun avausjakso tarjosi melkoista hurlumhei pesäpalloa, jossa voittaja ratkesi lopulta vasta viimeisessä vuorossa.  Avausvuoroparissa ei kumpikaan joukkue saanut juoksutiliä auki, mutta toisen aloittavalla alkoi tapahtua.  Ensimmäisenä lyöntivuorossa ollut Koskenkorvan Mikko Kytömäki kumautti pallon hienosti kakkosjatkeelta maisemaan ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Pian tämän jälkeen lyöntivuorossa ollut vieraiden Superjokeri Jere Dahlström pisti pallon väliin ja Kytömäki toi tuplajuoksun.

KaMalta ei omassa sisävuorossa onnistunut taas mikään. Dahlström kävi lisäämässä vieraiden johtoa 0-3 kolmannen aloittavalla kotiuttamalla Juuso Myllyniemen. Tässä kohtaa näytti jakso lipuvan vääjäämättä koskenkorvalaisille. Jukka Karttusen suojatit olivat kuitenkin tänään päättäneet, että voitto otetaan, vaikka väkisin ja kolmannen tasoittavalla alkoikin tapahtua. Isännät rakensivat ajolähdön yhdellä palolla, jota asettui purkamaan parissa viime ottelussa neloset hihaansa saanut Ville-Veikko Olli. Mies kiittikin vastuusta ja laittoi Koskenkorvan linjaan sellaisen haastopallon, jolla Lauri Kaartokallion kelpasi kirmata kotiin.  Tästä tilanteesta jatkunutta ajoa tuli purkamaan Jukka Lankinen joka tekikin sitten täydellisen tempun parhaaseen mahdolliseen paikkaan.  Koskenkorvan kakkoskoppari Mikko Kytömäki lähti tavoittelemaan Lankisen hienoa lyöntiä syöksykopilla ja pallo vilahti miehen mahan alta kauas lähes parkkipaikalle saakka. Näin siis pajatso tyhjäksi ja KaMa 5-3 johtoon!  Tämän jälkeen Petteri Kortelainen vielä iski kumuran koppareiden eteen ja Lankinen toi lukemiksi 6-3.

Tässä kohtaa jakso näytti puolestaan ratkenneelta isännille, mutta illan draamasta olikin vielä pari osaa kirjoittamatta. Neljännen aloittavalla vieraat saivat puolestaan rakennettua ajon yhdellä palolla Dahlströmille. Miehen kova lyönti sirvahti KaMan koppareilta kentän taakse ja kaksi miestä kirmasi Koskenkorvalta kotiin. KaMan ulkokenttä yritti tehdä samassa tilanteessa kolmoselle edenneestä Toni Marjamäestä paloa, mutta heitto karkasikin pahasti sivuun pesästä ja KaMa kasvatti toi lukemiksi 6-6. 

Tämän mustan hetken jälkeen KaMan ulkokenttä jälleen ryhdistäytyi ja vieraille ei vuorossa enempää juoksuja annettu. Tasoittavalla vuorolla KaMan lyöjät alkoivat uhkaavasti käydä vähiin kunnes Mikael Sillanpää hommasi itsensä ykköselle. Joukkueen kylmähermoinen kapteeni Pulkkinen pomputteli Sillanpään lopulta kolmoselle saakka. Sitten oltiinkin tilanteessa jossa lyömään astui KaMan toiseksi viimeisenä lyöjänä jokeri Petri Kulmala.  Mies pistikin kovan matalan lyönnin aina Koskenkorvan koppareille saakka ja tuulen nopea Sillanpää ehti niukasti kotipesään ennen palloa. Näin KaMa nappasi todella jännittävien ja värikkäiden vaiheiden jälkeen jaksovoiton luvuin 7-6.

Sillanpää

Isäntien ykköspalkitulla Mikael Sillanpäällä juoksu kulki ja tulosta tuli illan ottelussa.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa kakkoskärjen miehet Teemu Utusen johdolla rakensivat ajolähdön, jota asettui purkamaan Kulmala. Tällä kertaa mies puhkoi Koskenkorvan saumaa ja Mikael Sillanpää kirmasi toistamiseen peräkkäin kotipesän turvaan. Koskenkorva yritti vielä omalla tasoittavallaan tulla peliin mukaan mutta,  KaMan ulkokenttä oli rautaa, eikä antanut vieraille juoksuja. Toisen aloittavalla homma laitettiinkin sitten isäntien toimesta pakettiin. Tällä kertaa vaihtolyöjänä kunnostautunut Petri Kulmala järjesteli ajot kollegalleen Kortelaiselle. Kotterihan kiitti tästä tilaisuudesta ja kotiutti Sillanpään jälleen linjapallolla. Tämän jälkeen astui areenanalle Jussi Kivelä. Mieshän on ollut alkukauden yksi KaMan ulkopelin avainpelaajista, mutta tänään Kivelä näytti, että sisälläkin alkaa homma toimia koko ajan paremmin ja paremmin.  Kivelä kumautti Koskenkorvan koppareiden eteen kauniin kumuralyönnin, jolla Lankinen toi lukemiksi 3-0. Sitten pyöräytettiin lyöntikierros ympäri ja Kivelä olikin kotiutustilanteessa toista kertaa vuoron aikana.  Samalla reseptillä mies iski Topias Liljan kotiin ja taululla komeili isäntien 4-0 johto.

Voittokuva

Kossun kaataminen maistui tänään joukkueelle

Tästä höykytyksestä ei Koskenkorva enää toipunut. Vieraat kulkivat KaMan talutusnuorassa koko loppujakson ajan ja näin isäntienkään ei tarvinnut enää enempää juoksuja jakson aikana tehdä.

Ottelun ratkaisu oli tänään nimenomaan siinä, että KaMalta löytyi sisältä ratkaisijoita vieraitaan leveämmältä rintamalta. Ulkona tehtiin toki tänään virheitäkin, mutta homma oli kuitenkin sielläkin pari askelta vieraita varmempaa lähes koko ottelun ajan.  Henri Pulkkisen siirto numerolta 3 numeroksi 2 edesauttoi tänään tilanteiden rakentelua aiempaan verrattuna huomattavasti. Toisaalta myös kolmoseksi siirretty Topias Lilja onnistui hyvin uudessa sisäpeliroolissaan.

Isänniltä palkittiin tänään ykkösellä huikealla etenemistuulella ollut jokeri Mikael Sillanpää ja kakkosella jälleen kerran jäätävällä varmuudella kentälle mennyt Lauri Kaartokallio. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös, että pajatson tyhjentänyt Jukka Lankinen toi tänään myös juoksua. Sillanpään ohella myös lyöjäjokerit Kortelainen ja Kulmala tekivät tänään kylmiä ratkaisuja silloin kun joukkue niitä tarvitsi. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Superissa kotiyleisölle esiintynyt Mika Ihanamäki näytti erityisesti ulkona sen, että mies tulee olemaan juuri niin tärkeä pelaaja joukkueelle kuin on osattu odottaakin.

Vierailta ykköspalkinto meni tänään neljä juoksua iskeneelle Jere Dahlströmille. Kakkospalkinnon nappasi 100 % vaihtotyöskentelyssään onnistunut Antti Pukkinen.

Vieraiden pelinjohtaja Tomi Niskanen oli luonnollisesti pettynyt mies ottelun jälkeen.

- Tulimme ensimmäiselle jaksolle hyvin ja hallitsimme peliä kolmanteen vuoroon saakka. Sitten tuli Lankisen hieno lyönti, jolla KaMa meni ohi. Toisella jaksolla meiltä sitten puhti loppui kesken. KaMa pääsi johtoon ja vei jaksoa sen jälkeen.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa lataukseen tänään.

-Joukkueesta huomasi  aamutreeneissä, että matka alkaa vähän painamaan jaloissa. Juhannustauko tulee siis hyvään paikkaan. Täytyy olla tosi ylpeä koko joukkueesta ja siitä miten se latasi itsensä otteluun. Tänään ei lannistuttu, vaikka Kossu menikin ottelun alussa johtoon. Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä peli meiltä.

Ykköspalkittu Mikael Sillanpää antoi tunnustusta myös häntä tänään tuloksekkaasti vaihdelleille miehille mailan varressa ja oli totta kai tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. Lisäksi mies kertoi myös kuinka tärkeä juttu Mika Ihanamäen mukaan tulo oli joukkueelle.

KaMan ottelut jatkuvat ensiviikon keskiviikkona 24.6, jolloin vieraaksi Pohjanlinnaan saadaan Kouvola

Jarkko Huhtala