Uutiset

Myös miehet jatkoivat voittojen tiellä

Jos ei edellinen KaMan kotiottelu ollut ihan tyypillisimmästä päästä, niin kyllä tänäänkin Pohjanlinnan yleisölle tarjoiltiin kaikkea muuta kuin ”normisettiä”. Vapaataipaleiden, hienojen yksilösuoritusten ja loppuun asti kestäneen jännityksen sävyttämä ottelu päättyi lopulta isäntien voittoon jaksoin 2-1 (5-3, 2-4 ja 1-0). Ottelun ratkaisijaksi kohosi jo toisen kerran tällä kaudella Superissa kunnarin lyönyt Petri Kulmala. Koko päivän Kankaanpäätä kastellut sade taukosi lopulta ottelun alun jälkeen ja niinpä paikalle saapunut hyvää tunnelmaa pitänyt yleisö saikin nauttia ottelusta suhteellisen mukavissa olosuhteissa.

Kouvolan lautasen ääressä aloitti sairastuneen Joni Rytkösen tilalla kakkospolttaja Anssi Lammila. Ottelun alku olikin miehelle melkoisen painajaismainen. Pallo ei tahtonut millään pysyä lautasella ja  KaMan kaari huuteli väärät syötöt armotta pois. Ensimmäinen juoksu tuli kuitenkin lyönnillä kun Petteri Kortelaisen pörräävä hermopallo läpäisi linjan ja Mikael Sillanpää toi lukemiksi 1-0.  Seuraavat kaksi juoksua isännät saivatkin vapailla. Juoksut toivat Jukka Lankinen ja Petteri Kortelainen. 

Kouvola aloitti kuitenkin sisäpelissä jämäkästi ja rakenteli heti vuoron alkuun palottoman ajon. Vieraiden ehdoton ykkönen Matti Latvala kotiuttikin Tommi Mäentaustan välilyönnillä. Pian tämän jälkeen joukkueiden edellisessä ottelussa KaMaa pahasti kurittanut Kouvolan jokeri Ossi Meriläinen kotiutti hänkin välilyönnillä Matti Latvalan. Seuraavat juoksut nähtiin kolmannessa vuorossa. Vieraat jatkoivat isäntien auttamista kun kolmospesälle suunnattu polttoheitto karkasi katsomon  taakse ja Lauri Kaartokallio juoksi suoraan kakkoselta kotiin. Tämän jälkeen vielä Henri Pulkkinen toi vapailla luvuiksi 5-2. Kouvola pyristeli vielä mukaan jakson voittotaisteluun kun kolmannen tasoittavalla Sasu Toikka iski kotiin Anssi Lammilan. Tämän enempää ei kuitenkaan KaMan ulkokenttä jakson aikana vieraille siimaa antanut, vaan varmalla takatilanne pelaamisella hoidettiin jaksovoitto kotiin, 

Toisen jakson alku lupaili että KaMa marssii helppoon jaksovoittoon. Ensin Kouvolan sisäpeli tukahdutettiin täysin heidän aloittavallaan, eivätkä vieraat saaneet vuorossa miestä ykköstä pidemmälle.  Omalla tasoittavalla taasen siirryttiin vapailla 2-0 johtoon. Juoksut toivat Lauri Kaartokallio ja Ville-Veikko Olli. 

Tämän jälkeen vieraat kuitenkin tekivät jakson loppuun asti ulottuneen ryhtiliikkeen niin sisällä kuin ulkonakin. Vastaavasti lautasen ääressä hapuillen aloittanut Anssi Lammila sai juonen päästä kiinni ja näytti kuinka kovasta pelimiehestä on todellakin kyse.  Vieraiden jaksovoiton takuumies oli heidän neljästä juoksustaan kolme lyönyt Matti Latvala. Komein lyönti mieheltä nähtiin kolmannen aloittavalla, kun hänen kova kolmosjatkeen puhkaisunsa olisi tuottanut ilman Topias Liljan huikeaa syöksyä useamman kuin lopulta yhden syntyneen juoksun. Yhden vieraiden juoksuista löi Ossi Meriläinen. 

KaMan sisäpeli taasen hiipui vieraiden parantuneen ulkopelin myötä, eikä jakson aikana saatu enempää pinnoja aikaiseksi. Näin 2-4 jakson loppulukemien myötä siirryttiin supervuoroon. 

KaMa sai heti vuoron alkuun tehtyä kaksi paloa, mutta vieraat kuitenkin pusersivat vielä kolmostilanteen. Se ei kuitenkaan juoksua tuottanut ja näin isännät pääsivät omalle tasoittavalleen hyvistä asetelmista.  Vuoro alkoi kuitenkin synkissä merkeissä ja näytti vahvasti siltä, että kotiutuskisa kutsuu.  Taannoisen Alajärvi ottelun tavoin jokeri Petri Kulmala oli kuitenkin toista mieltä.  Kahden palon 1-tilanteessa Kulmalan kova lyönti karkasi Kouvolan kakkoskoppari Tommi Mäentaustalta kauas parkkipaikalle asti ja edellä edennyt Ihanamäki juoksi kotiin sekä Kulmala itse perässä kunnarin. Näin isäntien voiton juhlat saivat Kulmalan persoonallisen voittotuuletuksen myötä alkaa.


Kulmala tuulettaa

Siitä  se Pohjanlinnan kauden persoonallisin tuuletus
sai alkunsa.. Näitä lisää!


Vaikka ottelu olikin vähintään kaksijakoinen, oli KaMa sisäpelissä kuitenkin jonkin verran hallitsevampi osapuoli, mistä kielivät isännille luvuin 21–16 menneet kolmostilanteet. KaMalta nähtiin myös ulkona hivenen enemmän ns. voittavia suorituksia, joilla saatiin estettyä muutaman varman lisäjuoksun tuleminen Kouvolalle. Näitä suorituksia tekivät muun muassa Topias Lilja, Valtteri Kleemola ja Lauri Kaartokallio.  KaMalta löytyi myös tilanteiden rakenteluun enemmän varmuutta jälleen vahvassa vireessä olleiden Kaartokallion ja Henri Pulkkisen onnistuneen illan myötä. 

Isänniltä palkittiin siis ansaitusti ykkösellä sisäpelin kingi Pulkkinen ja kakkosella ulkopelin kingi Jussi Kivelä joka tuhosi hienoilla heitoilla kovalle prosentilla etenijöitä pienistä erityisesti kakkospesälle

Vieraiden ehdoton hahmo oli neljä juoksua lyönyt ja ulkonakin hyvin pelannut Matti Latvala. Kakkospalkinto meni kohtuullisen hyvin kentälle menneelle ja kaksi juoksua tuoneelle Tommi Mäentaustalle. 

Vieraiden pelinjohtaja Eero Pitkänen kehui joukkueen nuorta kaartia, joka oli tullut paikkaamaan loukkaantumisten vuoksi poissaolleita pelaajia.

- Nuorempi kaarti paransi hienosti alun jännittämisen jälkeen ja kokeneempi kaarti sitten onnistui sisäpelissä hyvin.  Supervuoro sitten on aina tämmöistä ja harmi että siinä sattui muuten hyvän kauden pelanneelle Tommille (Mäentausta) arviointivirhe, joka sitten maksoi sen, ettei päästy kotiutuskisaan. Ensimmäisen jakson jälkeen olen kuitenkin pisteeseen ihan tyytyväinen. 

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen löysi omiensa pelistä voitosta huolimatta parannettavaa, vaikka voitto tietysti mieltä lämmittikin:

- 1-3 tilanteessa ja 0-3 tilanteessa kentälle meno oli meille tänään yllättävän vaikeaa. Ykkös ja kakkosvaihdot toimivat kuitenkin Pulkkisen ansiosta hyvin. Toisen jakson kahden vapaan jälkeen ehkä odoteltiin, että niitä tulee lisääkin. Niin ei kuitenkaan käynyt ja sitten mentiin superiin. Todella tyytyväinen olen kuitenkin kahteen pisteeseen ja siihen suuntaan, mihin ollaan menossa. Samoja ongelmia meillä on toki edelleen pelissä kuin on ollut ennenkin, mutta nyt ne ongelmat ovat, vaan pienempiä. 

Ykköspalkittu Henri Pulkkinen antoi tunnustusta edellä etenevälle joukkuekaverilleen:

Oli aika erikoinen pesäpallo ottelu. Hienoa on tosiaankin pelata Laten takana, kun kaveri kulkee noin kovaa. Nousujohteisuutta on saatu tähän hommaan mukaan. Kaikenlaista tapahtui tänään, mutta voitolla on kuitenkin mukava lähteä Itä-Länsi tauolle.