Uutiset

KaMattaret jatkaa voittokulkuaan

Kankaanpään Mailan naiset jatkoivat lauantaina vahvoja otteitaan, kun joukkue kohtasi Seinäjoen Maila-Jussit kotikentällään. Joukkue järjesti yleisölle juoksujuhlat ja pelissä nähtiin peräti neljä kunniajuoksua, joista kotijoukkue teki kolme ja vierailija yhden. 

Ensimmäisen jakson avausvuoroparissa Kankaanpään ulkokenttä esitti jälleen hienoja otteita, eikä Seinäjoki päässyt edes yrittämään kotiutusta. Tasoittavalla vuorolla KaMattarien kärki näytti, kuinka se toimii tällä hetkellä ja ottelun avausjuoksu nähtiin, kun Taiju Ollillan lyönnillä kotipesään juoksi ottelussa peräti seitsemän juoksua tuonut Laura Jokinen. Jatkotilanteesta Elisa Salonen löi vielä Emilia Itävalon kotiin. KaMa teki ensimmäiseen vuoroon vielä yhden juoksun Anu Kiviharjun tuodessa ja Piritta Kärnän lyödessä. Toisessa vuoroparissa myös Seinäjoki avasi juoksutilinsä, kun iida Seppälän lyönnillä Kaisaleena Rautakorpi juoksi kotipesään. KaMan sisävuoro tuotti niin ikään yhden juoksun, kun kaksikko Jokinen - Ollila iski jo toistamiseen. Kolmannessa vuorossa KaMattaret jatkoi juoksutehtailuaan, kun Annika Koivuniemi kotiutti Johanna Käkösen ja hetkeä myöhemmin nähtiin päivän ensimmäinen kunniajuoksu. Piritta Kärnä täräytti pallon maisemiin ja kiersi kunnarin. Samalla lyönnillä kotipesään ennätti niin Ella Kaasinen kuin Annika Koivuniemikin. Neljännessä vuorossa Seinäjoki ei enää päässyt yrittämään kotiutusta, joten avausjakso päättyi KaMan hienoon 8-1 -voittoon.

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa oli Seinäjoen vuoro aloittaa juoksujen tekeminen. Tasoittavalla vuorolla Laura Rajahalme löi Kaisaleena Rautakorven kotiin. KaMan tasoitus nähtiin, kun Laura Jokinen toisti viime pelin temppunsa ja löi jälleen tyhjään kenttään kunnarin. Kankaanpää siirtyi johtoon kolmannessa vuoroparissa, kun Piritta Kärnä löi kotiin Laura Jokisen ja Emilia Itävalon. Neljännen vuoroparin aloittavalla KaMattaret pisti tuulemaan oikein kunnolla. Ensin oli Niina Jokisen vuoro lyödä kunnarin arvoisesti ja samalla lyönnillä kotiin ehti Laura Jokinen. Jatkotilanteessa Piritta Kärnä kotiutti Anniina Kiviharjun. Seuraavaksi oli jälleen nuoremman Jokisen vuoro juosta kotipesään, kun Ella Kaasinen löi hänet kotiin. Kahdeksannen juoksun toikin jälleen Anniina Kiviharju, Jenni Kemppaisen lyönnillä ja yhdeksännen Jokinen Emilia Itävalon lyömänä. Itävalo toi vielä juoksun, kun Niina Jokinen löi hänet kotiin. Seinäjoelle pientä lohtua toi neljännen tasoittavalla Elisa Järvenpään kunniajuoksu, jolla kotiin ehti myös Anuliisa Rautakorpi, mutta se ei riittänyt pelastamaan vierailijoita toisen jakson 10-3 -tappiolta.

Kankaanpää voitti siis ottelun 2-0 (8-1, 10-3). Voiton myötä KaMattaret nousi jälleen sarjataulukon neljänneksi ohi tasapisteissä olevan Porin Pesäkarhujen. 

Kankaanpään parhaana palkittiin huikeat 1+6/1 tehot paukuttanut Piritta Kärnä ja kakkospalkinnon sai tehoilla 1+0/7 esiintynyt Laura Jokinen. Seinäjoeltla ykköspalkinnon sai yhden juoksun lyönyt Laura Rajahalme ja kakkospalkinnon pokkasi kaksi juoksua tuonut Kaisaleena Rautakorpi.