Uutiset

Pesäkarhut vei tiukan taiston superissa

Tiistai-iltana Pohjanlinnan stadionilla nähtiin vaiherikas pesäpallo-ottelu, jota todisti kauden ennätysyleisö, peräti 1145 katsojaa. Lopulta Porin Pesäkarhut vei pisteet lukemin 1-2 (6-5, 5-6, 0-2).

Ensimmäisellä jaksolla juoksuja tehtiin tasatahtiin aina kolmannen vuoroparin lopettavalle asti, jolloin Kankaanpää karkasi porilaisten tavoittamattomiin. Pesäkarhut aloitti ottelun vahvasti kahdella juoksulla kun joukkueen lyöjäjokerit Susanna Puisto ja Heidi Kuusisto kotiuttivat Milla Lindstromin ja Vilma Leinosen. KaMan vastaus tuli tasoittavalla vuorolla, kun Elisa Salonen löi kotiin niin Laura kuin Niina Jokisenkin. Toisessa vuorossa nähtiin päivän ensimmäinen kunnari, kun Milla Lindström puhkaisi nollatilanteessa kentän. Jälleen KaMattaret vastasi juoksulla, tällä kertaa Taiju Ollila kotiutti Laura Jokisen. Kolmannessa vuoroparissa Lindström toi jo illan kolmannen juoksunsa, kun Susanne Ojaniemi löi palloa. Kolmannen vuoron tasoittavalla Kankaanpää onnistui juoksunteossa kolmesti, lyöjinä tutut nimet Annika Koivuniemi, Piritta Kärnä ja Ollila. Tuodut juoksut itselleen kirjasivat Emilia Itävalo, Anniina Kiviharju ja Laura Jokinen. Porilaisten kiri jäi vaisuksi, kun ainoastaan Susanne Ojaniemi onnistui kotiuttamaan Vilma Leinosen. 

Toinen jakso oli kaksijakoinen, vieraiden hallitessa alkua ja loppua, kun kotijoukkue väläytti jälleen kolmannessa vuoroparissa. Ensimmäisessä vuorossa onnistuivat jälleen Puisto ja Kuusisto lyöjinä ja Lindström sekä Leinonen tuojina. Toisessa vuoroparissa Lindström toi jo illan viidennen juoksunsa, kun Susanna Puisto löi hänet kotiin. Pesäkarhut onnistui vielä kasvattamaan johtoaan, kun Maria Suominen löi kunnarin tyhjään kenttään. Kolmannen vuoroparin aloittavalla nähtiin sisäpelissä piristynyt kotijoukkue. KaMan ykköskärki toimi, kun kotipesään kiitivät Jokisen sisarukset ja Emilia Itävalo. Niina Jokisen, Elisa Salosen ja Annika Koivuniemen lyönneillä. Jatkoa seurasi, kun Anu Kiviharju yllätti nollatilanteessa Pesäkarhujen kakkoskopparin ja kiersi kentän kunnarin arvoisesti. Tuplajuoksun Kiviharju sai tuoda Ella Kaasisen lyönnillä. KaMattaret oli tiukasti kiinni kolmessa pisteessä aina neljännen vuoroparin lopettavalle asti, mutta aivan loppuun asti se ei riittänyt. Hurjassa iskussa ollut Susanna Puisto tasoitti tilanteen kotiuttamalla Lindströmin ja jakson voitto meni porilaisille Susanne Ojaniemen lyödessä pallon väliin ja Vilma Leinosen juostessa kotipesään. 

PKraporttiLindström oli tänään pitelemätön.

Supervuorossa Pori onnistui aloittavalla vuorollaan kahdesti, Milla Lindström juoksi ykköseltä kotipesään asti Carita Toiviaisen lyötyä pallon läpi kolmospuolelta ja Anni Harjusen sivalluksella Eveliina Kesti ehti vielä kotiin. KaMattarien jäädessä supervuorossa juoksuitta matkasi kaksi pistettä Poriin yhden jäädessä Kankaanpäähän.

- Tänään ulkopeli ei kestänyt riittävällä tasolla ja annoimme räpylästä pari juoksua. Varmasti oli yleisöön menevää pesistä, mutta ei missään nimessä ollut mikään pelinjohtajan unelmapeli, kommentoi pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

Kankaanpään parhaana palkittiin hienoa ulkopeliä pelannut ja kolme juoksua lyönyt Elisa Salonen. Kakkospalkinnon pokkasi puolestaan etenijätilaston kärkeen neljällä tuodulla juoksulla siirtynyt Laura Jokinen. Pesäkarhujen ykköspalkinnon sai kunnarin ja kuusi tavallista juoksua tuonut Milla Lindström ja kakkospalkinnon neljällä tuodulla juoksulla kuittasi Vilma Leinonen.