Uutiset

Jatketaanko siitä mihin jäätiin?

Kankaanpään Mailan miesten Superpesis-joukkue lähtee katkaisemaan heikkoa jaksoaan Pohjanlinnan pesäpallostadionin torstai-illassa. Koskenkorva-ottelussa koko ajan parantuneelle pelilliselle käyrälle toivotaan jatkoa Seinäjoen JymyJussien kustannuksella.

Sarjatilanne: Molemmat joukkueet ovat pelanneet 26 ottelua. KaMa on kerännyt näistä 14 pistettä ja miehittää jumbosijaa tasapisteissä Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa. Seinäjoen JymyJussien 30 pistettä riittää tasaisessa keskiryhmässä juuri KaMan ja KoUn eteen – sijalle 10.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa: 3 tappiota, 0 pistettä. JymyJussit: 1 voitto, 2 tappiota, 3 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 18.7. KaMa – JymyJussit 0-2 (2-4, 0-6)
2.7. JymyJussit – KaMa 2-0 (8-5, 2-0)
24.5. JymyJussit – KaMa 2-0 (3-2, 3-2)

Ennakkoasetelmat: Täysin merkityksettömistä pisteistä ei tässä ottelussa todellakaan pelata. JymyJussit metsästää edelleen pudotuspelipaikkaa ja KaMa kotietua alempiin pudotuspeleihin. Ottelu on jo joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen, joista kaikki on vienyt JymyJussit 2-0 –lukemin. Itse asiassa KaMa ei ole onnistunut voittamaan vielä kertaakaan JymyJusseja Superpesiksen runkosarjassa seinäjokisen uusioseuran lyhyessä historiassa.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila lähtee otteluun peräti yhdeksän ottelun tappioputkessa, edellinen täysi pistepottikin on tullut kesäkuun puolessa välissä. Nuori joukkue eli pitkään hankalaa pelillistä jaksoa, joka saatiin kuitenkin käännettyä edellisen Koskenkorva-ottelun jaksotauolla. Toiselta jaksolta ei kuitenkaan vielä palkintoa tullut, vaan tuo päättyi tasan. Nyt joukkue lähteekin jatkamaan nousevaa pelillistä käyrää sekä metsästämään ensimmäisiä pisteitä pitkään aikaan. Ilahduttavaa varsinkin Koskenkorva-ottelun toisella jaksolla oli pelaajien aistittavissa ollut taisteluhenki sekä asetelmien haku alempiin pudotuspeleihin. Samanlaisella hengellä lähdettäessä tähänkin otteluun, voi lopputulos olla joukkueen kannalta varsin hyvä.

Vierailija Seinäjoen JymyJussien kausi on ollut ennakko-odotuksiin nähden todella vaikea. Heikosti kauden aloittanut seinäjokelaismiehistö paransi otteitaan heinäkuussa ja käväisi jo pudotuspeliviivan paremmalla puolella, mutta on uudelleen valahtanut alaspäin sijalle kymmenen. Jopa mitalipeleihin povatun joukkueen matka pudotuspeliviivalle on jo peräti viisi pistettä, kun neljä kierrosta on enää runkosarjaa pelaamatta. Sanomattakin lienee siis selvää, että joukkueella on tästä ottelusta pakkovoiton paikka, tai muutoin tie pudotuspeleihin on nousemassa pystyyn.

Kokoonpanot: Kankaanpään Maila sai edelliseen otteluun ilahduttavan paluun kokoonpanoon, kun Roope Reinikka oli toipunut kesäkuisesta vammastaan yhdeksikköön. Mies pelasikin ottelussa heti todella hyvän ja ennakkoluulottoman ottelun varsinkin sisällä tuoden KaMan jälleen takaisin kahden kärjen peluutukseen. Muutoksia tähän Koskenkorva-ottelun kokoonpanoon tuskin on luvassa ilman viime hetken loukkaantumisia tai sairastumisia. Numeromuutokset sisäpelissä ovat toki mahdollisia.

Seinäjoen JymyJussien kokoonpanosta tässä ottelussa puuttunee edelleen ilmeisestikin selkävaivoista kärsivä KaMa-kasvatti Miika Anttila. Tämän paikan ulkopelissä on ottanut Severi Piispanen. Kovin suuria muutoksia tuskin tähän tappiollisen Hyvinkää-ottelun kokoonpanoon on odotettavissa, ellei pelinjohtaja Mikko Hylkilä kaiva viime hetkellä kaniinia hatustaan yrittäessään johdattaa joukkueensa pudotuspeleihin.

Taisteluparit: Kotiutusosastot. Ottelun voitosta taistellakseen KaMan kotiutusosaston pitää onnistua huomattavasti viime otteluita paremmin. Koskenkorva-ottelussakin 3-tilanteet menivät tasan, mutta kotiutustyöskentely käänsi ottelun ilmajokisille. Helppoa tehtävästä ei tule, sillä Seinäjoen kotiutusarsenaalin helmenä häärii viime kauden lyöjäkuningas Jukka-Pekka Vainionpää.

Ykköskärjet. Toinen erittäin tärkeä lenkki taistelussa voitosta ovat joukkueiden numerot 1-5. Hurjassa vireessä KaMa-otteluissa ollut Veli-Pekka Yli-Hirvelä tulisi saada kiinni, tai sitten KaMan Lauri Kaartokallion on laitettava kova kovaa vasten. Topias Liljan ja Henri Pulkkisen olisi myös otettava niskalenkki Ville Viidasta ja Antti Kuusistosta.

Bonus: Roope Reinikka vs. Markus Hallasuo. Kaksi nuorta tulevaisuuden lupausta ovat pelanneet tällä kaudella todella ennakkoluulottomasti mailan varressa ja yksi hieno aspekti otteluun yleisölle on varmasti näiden kahden mailataiturin seuraaminen sisäpelissä, vaikka hieman eri rooleissa pelaavatkin.

Ottelun ratkaisee: Pakkovoitto. Seinäjokiset ovat pelanneet itsensä selkä seinää vasten loppukauden otteluihin. Jokaisesta ottelusta olisi otettava voitto, erityisesti nyt sarjataulukosta taaempaa löytyvästä Kankaanpään Mailasta. Mikäli Seinäjoella maila puristaa ja KaMa pystyy asennoitumaan otteluun altavastaajana ja nauttimaan tilanteesta sekä pelaamaan yhtä hyvällä hengellä kuin Koskenkorva-ottelun toisella jaksolla, on ottelusta odotettavissa KaMalaisittain hyvä tulos. Sama pätee toki toisinkin päin, mikäli nuori joukkue kasaa itselleen liikaa paineita pitkän tappioputken katkaisemisesta. Ottelusta paremmin nauttiva joukkue nappaakin suurella todennäköisyydellä ottelusta voiton.

Tule kannustamaan KaMa historian ensimmäiseen voittoon Seinäjoen JymyJusseista, ja antamaan tukesi nuorelle joukkueelle matkalla syksyn tärkeisiin otteluihin!