Uutiset

Kempele vieraaksi runkosarjan kotipäätökseen

Tuskin olisi sarjaohjelman laatija voinut paljon paremmin onnistua siinä, minkälainen vastusaja KaMan naisille valikoitui runkosarjan kotipäätökseen. Todennäköisesti aurinkoiseen Pohjanlinnaan vieraaksi saapuva Kempele on tällä hetkellä sarjataulukossa kaksi pistettä edellä eli juuri näiden kahden joukkueen välillä tullaan ratkaisemaan sijojen 5 ja 6 kohtalo.

Huomisen ottelun merkitystä korostaa entisestään vielä se seikka, että joukkueet kohtaavat ensi keskiviikon päätöskierroksella joukkueet sarjataulukon ääripäistä: Kempele saa tuolloin vieraakseen  tällä hetkellä sarjan piikkipaikalla olevan Lapuan ja KaMa puolestaan matkaa hännänhuippu Vihdin vieraaksi. Varsinkin kempeleläisleirissä tiedostetaan todennäköisesti se, että KaMaa ei kannata huomista ottelua häviämällä päästää sarjataulukossa edelle, sillä viimeisellä kierroksella voi pisteiden ottaminen olla hyvinkin vaikeaa.

Vaikka KaMan kausi on tähän asti ollut runkosarjassa vahvasti plusmerkkinen, lähtee joukkue kuitenkin Kempele-otteluun pienoisessa tappioputkessa.  Neljä edellistä ottelua, joista kolme on pelattu tiiviillä tahdilla  sarjan kärkijoukkeita vastaan, päättyivät kaikki tappioon.   Viime tiistain Jyväskylää vastaan joukkue oli saanut ulkopeliään jälleen hyvään kuosiin. Sisäpeliin sitä vastoin jäi oikeastaan kaikille osa alueille parannettavaa huomiseen otteluun. 

Vastustajajoukkue Kempeleen viimeiset ottelut ovat sujuneet vaihtelevissa merkeissä. Eilen joukkue kävi häviämässä Tampereella Mansen Räpsälle, mutta esimerkiksi kaksiviikkoa sitten tarttui matkaan mukaan maukas vierasvoitto Pesäkarhuista.  Entisen huippupesäpalloilijan Jarkko Kokon luotsaama Kempele on erikoistunut tällä kaudella pelaamaan paljon vähäjuoksuisia jaksoja, mikä tarkoittaa sitä, että varmasti huomennakaan ei ole mitään saatavilla ilmaiseksi joukkueen ulkokentästä. Joukkueen tämän kauden kovimpia onnistujia ovat olleet etenijä tilaston Top10:ssa oleva Essi Kylli sekä kärkilyöntitilastossa myöskin hyvin sijoilla oleva Sarita Heikkinen.

 Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella toukokuulla Kempeleellä. Silloin emännät ottivat kolme pistettä tiukkojen jaksojen (2-1 ja 3-1) jälkeen.  Ottelun tärkeys huomioon ottaen on erittäin todennäköistä, että myös huomenna tullaan näkemään tiukka ja vähäjuoksuinen taisto.

Ottelu Pohjanlinnan stadionilla alkaa kello 17.00