Uutiset

Loistava ulkopeli takasi voitokkaan runkosarjapäätöksen!

Kauden paras ulkopeliesitys siivitti KaMan voittoon runkosarjan päätösottelussa Alajärveä vastaan. Kolme pistettä jäi Kankaanpäähän jaksoin 2-0 (1-0 ja 2-1). Alajärvelle tappio tiesi kotiedun menettämistä ensiviikolla alkaviin pudotuspeleihin.

Suorastaan fantastisissa olosuhteissa pelatusta ottelusta ennusteltiin runsasjuoksuista, mutta lopulta kummankin joukkueen ulkopeli toimi tänään niin hyvin, ettei juoksujuhlia lopulta nähty.  Toisaalta aiemmin tällä kaudella railakasta sisäpeliä esittäneen Alajärven tekeminen takkusi tänään sisällä lähes kaikilla osa-alueilla.  Joukkue keräsi  koko ottelussa yhteensä vaivaiset 25 kärkilyöntiä ja erityisesti numeroilla 3 ja 4 pelanneiden Aki Oravan ja Kari Kellokosken päivä oli synkkä.

Ei KaMallakaan sisäpeli avausjaksolla parhaalla mahdollisella tasolla pyörinyt, mutta muutaman askeleen edellä joukkue kuitenkin vieraitaan koko ajan oli.  Avausjakson ratkaisu nähtiinkin vasta neljännen tasoittavalla.  Kahden palon tilanteessa Jukka Lankinen asettui purkamaan etutilannetta. Vaikka tilanteen hoitaminen jäikin viimeisen lyönnin varaan hoiti Lankinen kokeneen pelajaan tavoin homman mallikkaasti: Vieraiden lukkarin Kivipellon tolppasyötöstä Lamu tiputti pallon  Alajärven etukentälle siihen malliin, että palon tekeminen millekkään pesälle ei ollut mahdollista.  Syntynyttä ajoa asettui purkamaan Petri Kulmala, joka laittoi pallon komeasti kakkosjatkeella ja merkkaamattomalla lyönnillä Henri Pulkkinen toi isännille jakson voittojuoksun.

Toisella jaksolla KaMa aloitti samalla sykkeellä kuin miten se ensimmäisen jakson lopetti.   Roope Reinikka ja Henri Pulkkinen hoitelivat mainiolla vaihtolyönneillään palottoman ajon, jota asettui purkamaan Ville-Veikko Olli.  Nuori mies pisti pallon komeasti etumiehen yli koppareiden eteen ja Lauri Kaartokallio toi lukemiksi 1-0.  Alajärvikin skarppasi sisällä toisen jakson aikana jonkin verran, mutta aika vähäiseksi vieraiden sankariteot tänään kuitenkin mailanvarressa jäivät.  100 % vaihtotilanteissa mailanvarressa onnistunut Roope Reinikka kunnostautui tänään myös kotiuttajana. Kolmannen aloittavalla 1-3 tilanteessa miehen lyönti leijasi sillä tavalla inhottavasti vieraiden kolmoskopparin eteen, että Valtteri Kleemola sai tuoda vaivattomasti isännille 2-0 johdon.

Kleemola

Valtteri Kleemola oli tänään täyttä rautaa niin sisällä kuin ulkonakin


Sami Mikkolanaho nost vielä pieniä toiveita alajärveläisleirissä kolmannen tasoittavalla.  Mies onnistui kotiuttamaan Jere Saukon ja näin lukemat kaventuivat 2-1.  Enempää siimaa ei kuitenkaan vieraille annettu  ja erityisesti  Valtteri Kleemolan johdolla loistavasti toiminut ulkopelit piti huolen, että Alajärvi ei ollut lopulla lähelläkään lisäjuoksujen saamista.

KaMan parhaimmistoa olivat tänään siis niin sisällä kuin ulkonakin vahvasti pelannut Roope Reinikka sekä ulkopelin sielu Valtteri Kleemola. Myös Jussi Kivelä ja Ville-Veikko Olli olivat kovassa vireessä erityisesti ulkokentällä.  Jukka Lankinen oli puolestaan mies paikallaan mailan varressa vaihtotilanteissa
Reinikka

Jos oli Kleemola rautaa niin Roope Reinikka oli tänään timanttia!

Alajärven joukkueessa ei tänään siis onnistujia varsinkaan sisäpelissä pahemmin ollut.  Ainut valopilkku oli oikeastaan kakkospalkinnon napannut etenijäjokeri Juha-Matti Jaatinen joka meni kentälle 4/5 tehoilla. Ykköspalkinnon sai lautasen ääressä hyvin lukkaroinut ja muutaman kärpäsenkin napsinut Janne Kivipelto. 

Vieraiden pelinjohtaja Matti Iivarinen harmitteli omiensa heikkoa esitystä varsinkin sisäpelissä, mutta antoi myös tunnustusta kotijoukkueelle:

- Tämä oli meiltä ala-arvoinen esitys ja varmasti kauden huonoin peli. Ulkopelissä meillä oli jonkinmoista yritystä, mutta sisällä ei kyllä pystytty tekemään mitään.  KaMa pelasi tänään iloista peliä ulkona ja varsinkin heidän Valtteri Kleemola kävi hakemassa monta palloa. Meidän olisi kuitenkin pitänyt pystyä huomattavasti parempaan. Erityisesti harmittaa myös se, että tänne oli tänään saapunut Alajärveltä paljon meidän kannattajia kannustamaan, mutta emme pystyneet heille tämän parempaa tarjoamaan. Tämä pitää kuitenkin nollata ja parantaa huomattavasti sillä pelit jatkuvat pian.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Karttunen  oli tyytyväinen erityisesti ulkopelin paranemisesta.

-Viime peleissä meillä on ollut teemana oma ulkopeli ja sen kehittäminen, koska on kuitenkin annettu niin paljon juoksuja aiemmissa otteluissa.  Tänään sitten näkyikin meidän pelissä sitä mitä siihen on haettu. Kleemola pelasi tänään hyvin, mutta ehkä kuitenkin isoin muutos on Jussi Kivelän siirtyminen linjaan 0 ja 3-tilanteessa. Tämä on tuonut siinä tilanteessa pelaamiseen paljon lisää.   Tyytyväinen olen kuitenkin, että teeman mukaisesti saatiin tänään omaa peliä kuosiin ja itseluottamusta uhkuen lähdemme Koskenkorvaa haastamaan keskiviikkona vieraskentälle.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Roope Reinikan mukaan tästä pelistä saa hyvää tsemppiä mukaan myös huomiselle, jolloin hänkin on tulessa poikien Superin ratkaisevassa puolivälieräottelussa Joensuuta vastaan:

- Kaikki myös huomenna pelaamassa olevat saivat tänään hyvin onnistumisia ulkopelissä.  Tästä on hyvä siis lähteä hakemaan välieräpaikkaa.

 KaMan ottelut jatkuvat siis alemmilla pudotuspeleillä ensiviikolla.  Ensin keskiviikkona mennään Koskenkorvalla ja kotikentällä pelataan lauantaina. Kahdella voitolla selviää kuiville.  Otteluparin häviäjä kohtaa puolestaan Ykkösen ylempien pudotuspelien finaalikaksikon Kempele-Tampere häviäjän.  Alajärven pelit jatkuvat puolestaan puolivälierissä Sotkamoa vastaan.

Jarkko Huhtala