Uutiset

Naisten joukkueen kapteenin Ella Kaasisen haastattelu

KaMan naisten joukkue avaa ykköspesiskautensa sunnuntaina 18.5 kotiottelulla Ruoveden Pirkkoja vastaan. Sitä ennen on ohjelmassa muunmuassa harjoitusottelu kotikentällä sunnuntaina 4.5 Laitilaa vastaan kello 17.00 alkaen. Seuraavassa joukkueen kapteenin Ella Kaasisen ajatuksia menneestä harjoituskaudesta sekä tulevista koitoksista:

1. Ykköspesiksen avaukseen on aikaa vielä kolme viikkoa. Millä mielin kapteeni on tällä hetkellä kauteen valmistautumisen suhteen?

Innolla odotan kauden avausta. Joukkue on muuttunut paljon ja rehellisest sanottuna vaikeuksiakin on talven aikana ollut, sillä täysin vaihtuneen pelin- ja valmennusjohdon myötä ovat tulleet myös uudet tavat ja uudehko harjoituskulttuuri. Uskon kuitenkin vakaasti joukkueeseemme, vaikka talvella harjoitusotteluista ei puhtaita voittoja kertynytkään - tappiot opettavat aina nekin.

2. Mitä asioita mielestäsi pitää talven hallipelien perusteella eniten parantaa pelaamisessa?

Varmaankin jokaisen pelaajan pelipaikan löytyminen ja varmuus pelata yhdessä. Meitä on pyöritetty paljon talven harjoitusotteluissa, jotta pelinjohto oppii tuntemaan pelitapojamme, ja muutamien sairastumisienkin takia perusrunkoa on muuteltu. Tämä kuitenkin varmasti normalisoituu kun ulkopelit alkavat.

3. Miten harjoituskausi on omalta osaltasi sujunut?

Henkilökohtaisesti en ole täysin tyytyväinen, sillä vanhat vaivat ovat olleet riesana. Olen kuitenkin enemmän kuin onnellinen saadessani pelata sarja-avauksessa, sillä liian monta kertaa ensimmäiset pelikuukaudet ovat menneet sivu suun. Olen myös kehittynyt uudella ulkopelipaikalla toistojen myötä, ja siihenkin olen tyytyväinen!

4. Tulette pelaamaan muutaman harjoitusottelun vielä ennen sarjan avausottelua. Millaisiin asioihin niissä erityisesti keskitytään

 Kuten aikaisemmin taisin mainita, niin niissä keskitytään pelaajien henkilökohtaiseen peluuttamiseen ja joukkueen yhteennivoutumiseen. Pyrimme kehittämään erityisesti sisäpeliä tasaisemmaksi ja pitämään ulkopelimme totutun vahvana sekä kehittämään jokaista osa-aluetta.

5. Joukkue on uudistunut viime kaudesta jonkin verran. Millä tavalla tulevan kauden joukkue eroaa mielestäsi viimekautisesta?

Joukkueesta lähti pois pitkän linjan KaMattaria, kuten Viivi Sillanpää ja Emilia Itävalo. Myös Paula Siuruainen oli ottanut paikkansa joukkueessamme henkisesti hyvin vahvalla roolilla ja näiden täyttö on ollut haastavaa. Kuitenkin saimme nuoremmasta Jokisesta eli Laurasta hyvin sähäkän, kovakätisen ja nopean pelaajan. 

Vanhempi siskoksista eli Niina tuo joukkueeseen taas sitä paljon kaivattua kokemusta. Jyväskylän lupaus Essi Ahonen taas on yllättänyt meitä hyvin "siuruaismaisella" tavalla mm. fysiikallaan! Ja kunhan jokainen katsoja näkee kuinka jäätävää niittiä Elisa Salonen lyö, niin ainakin kotiutusosastolla on Viivin (Sillanpää) suuret saappaat mukavasti uudella omistajalla jalassaan

6. Mikä on joukkueen tavoite kaudella 2014?

Ei tässä mitään muuta tahdota kuin paikkaa Superpesiksessä. Sitä tavoitellaan täysillä!

7. Entä henkilökohtaiset tavoitteet ?

Pelata ehjä ja kokonainen kausi ja olla luottamuksen arvoinen kapteeni, ja sitä kautta auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla.

8. Mitkä joukkueet ovat pahimpana kilpakumppaneita tulevalla kaudella?

Eiköhän Seinäjoki ole iskenyt kortit pöytään hurjalla menestyssuunnitelmallaan ja vienyt meiltä ennakkosuosikin viittaa Pohjanmaan suuntaan. Kovin varma en ole kaikkien joukkueiden pelaajistoista, mutta jokaista vastaan täytyy pelata täysillä ja ottaa kaikki tarjolla olevat pisteet heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien - sitä kautta olemme kesällä vahvoilla!

Jarkko Huhtala