Uutiset

Kovempien ratkaisujen KaMalle toinen kiinnitys Superpesispaikkaan

KaMan ja Manse PP:n kolmas superpesiskarsinta ottelu venyi toisen kohtaamisen tavoin supervuoroon. Tällä kertaa KaMa onnistui tekemään ottelun ratkaisuhetkillä sen verran enemmän kovia voittavia suorituksia, että otteluvoitto kirjattiin isännille jaksoin 2-1 ( 3-1, 2-3 ja 1-0)

Ottelun ensimmäinen jakso tarjosi neljän juoksun lisäksi myös muutaman sydämentykytyksiä aiheuttaneen tapahtumasarjan. 

KaMa aloitti juoksujen heti ottelun avausvuorossa. 1-3 tilanteessa pelinjohtaja Jukka Karttunen laittoi yllätysmerkin päälle ja Petteri Kortelaisen onnistuneella keskipompulla kotiin kiiti Ville-Veikko Olli. Tasoittavalla vuoroparilla meinasi Manse PP:n Mika Ilkko kurittaa vanhaa seuraansa oikein kunnolla: Etutilanteessa kahden palon tilanteessa mies löi pallon kakkosjatkeelta läpi. Pallo pysähtyi kuitenkin kentän takana olevaan roskikseen, josta se kimposi takaisin koppari Henri Pulkkiselle. Tilanteessa kolmoselta kotiin yrittänyt vieraiden Joonas Eirola jäi miettimään tulemistaan vähän liian pitkäksi aikaa kotitaipaleelle ja näin hänestä tuli lopulta kolmas palo kotiin. 

Toisen tasoittavalla Manse PP kuitenkin tuli tasoihin.  Joukkueen KaMakasvatti Olli-Pekka Rajala rankaisi vanhaa seuraansa ja löi laakamaisen lyönnin takakentälle, joka pomppasi yli kopparista. Rajala kiersi siis kunnarin tyhjään kenttään ja näin lukemat olivat 1-1.  Manse PP ei kuitenkaan tästä avautunutta etsikkoaikaa onnistunut hyödyntämään, vaan tuhri loppusisävuoronsa siihen malliin, että lisäjuoksujen syntyminen ei ollut lopulta lähelläkään. 

Seuravaa mielenkiiintoinen episodi nähtiin kolmannen aloittavalla.  Kahden palon tilanteessa viimeisenä lyöjänä 1-3 tilanteessa vuorossa oli KaMan C-ikäinen Teemu Utunen.  Miehen hermopallo poltti Manse PP:n linjassa niin, että Topias Lilja toi lukemiksi 2-1. Vieraiden ulkokenttä yritti tehdä tilanteesta paloa ykköseltä, mutta heitto karkasikin yli pesästä aina parkkipaikalle saakka. Ykköseltä etenemään lähtenyt Valtteri Kleemola ehti ennen palloa kotiin, mutta rajoitussääntö esti kuitenkin lisäjuoksujen syntymisen tilanteesta. 

Lopullinen niitti KaMan jaksovoitolle nähtiin neljännen aloittavalla, kun Petri Kulmala puhkaisi kakkossauman ja sillä kotiin juoksi Lauri Kaartokallio. Näihin 3-1 lukemiin jakso siis myös päättyi. 

Toisella jaksolla KaMa aloitti homman nihkeästi sisällä ja taas vastavaasti Manse PP pelasi ottelun parhaan sisävuoronsa toisen aloittavalla.  Ennen sitä joukkue kuitenkin ehti siirtyä Atte Hakalan KaMan kopparien eteen pudottamalla lyönnillä 0-1 johtoon.  Toisen aloittavalla vieraat siis esiintyivät raikkaalla ilmeellä ja rakensivat heti vuoron alkuun palottoman ajon. Siitä ensin Jarkko Paloniemen taidokkaalla kakkosrajanäpillä kotiin juoksi Eetu Karhulahti. Pian tämän jälkeen jokeri Tommi Malinen laittoi pallon taidokkaasti väliin kotiuttaen Jukka Tuomiston.  KaMa sai toisessa ja kolmannessa sisävuorossa miestä kolmoselle, mutta kotiutusten laatu oli kauttaaltaan heikkoa.  Kiriä saatiin aikaiseksi vasta neljännen tasoittavalla, jossa Mikael Sillanpää ja Jukka Lankinen iskivät juoksut mieheen.  Lyöntivuoro kestikin lähes kaksi kierrosta, mutta Manse PP ulkokenttä kesti loppuun asti ja näin jaksovoitto vieraille luvuin 2-3 ja edessä oli edellisen ottelun tavoin voittajan ratkaiseminen supervuorossa. 

KaMa aloitti supervuoron sisällä. Ensin jälleen mainion pelin mailan varressa pelannut Henri Pulkkinen  vaihteli Lauri Kaartokallion kakkoselle. Sitten etuilannetta purkamaan tullut tänään numerolla kolme pelannut Ville-Veikko Olli järjesteli pesät täyteen komealla välilyönnillä. 

Ajolähtöä asettui puolestaan selvittelemään Jukka Lankinen ja hyvin mies sen selvittikin. Lankinen laittoi pallon merkkaamattomalla tamperelaisten kopparien väliin ja sillä kotiin juoksi  Lauri Kaartokallio. Vaikka loppusisävuoro KaMalta kuivahtikin käsiin, pelasi joukkue kuitenkin hienosti viimeisen ulkovuoron superissa. 

Heti ulkovuoron alussa Jussi Kivelä suoritti maailmanluokan polttoheiton tuhoamalla vieraiden etenijän Jukka Tuomiston näpistä kakkoselle. Manse PP sai vielä väkisin rakenneltua ajot yhdellä palolla. Tilannetta tuli purkamaan aikalisän jälkeen jokeri Malinen. Hänen lyöntivuoronsa oli kuitenkin vieraiden kannalta varsin synkkä.  Ensin Malisen KaMan etumies Roope Reinikan räpylään jääneellä lyönnin aikana etenijä oli irti kolmoselta ja siitä toinen palo.  Malisen viimeinen lyönti karkasi takaa laittomaksi ja näin tilanteesta kolmas palo.  Tämän myötä KaMan voitonjuhlat saivat alkaa. Miehet juhlii

Tänään oli KaMan miesten vuoro nostaa lopuksi kädet ylös. Manse  PP.n lukkarilla  Joni Aallolla Kankaanpäässä ei taaskaan ollut kovin kivaa. 

KaMan ehdoton ykkönen oli siis peräti 12 kärkilyöntiä kerännyt ja 100 % tehoilla sisällä pelannut Henri Pulkkinen.  Kakkospalkinnon nappasi ottelun voittojuoksun lyönyt Jukka Lankinen.   Lauri Kaartokallio meni tänään kentälle hyvillä 8/9 tehoilla ja lisäksi mies teki myös ulkona muutaman huikean suorituksen.  Jussi Kivelä oli myös ulkona totutun vahva ja teki supervuorossa huikealla heitolla henkisesti erittäin tärkeän ensimmäisen palon.  Miesten superissa tällä kaudella vielä pienellä sisäpelivastuulla pelannut Teemu Utunen keräsi tänään neljä kärkilyöntiä tärkeissä paikoissa ja vastasi toisen jakson voittojuoksusta. 

Vieraiden ykkönen oli 6/7 pelannut Joonas Eirola, joka myös napsi paloja etukentältä kovalla prosentilla.  Kakkospalkinto meni  2/3 vaihdot  100% selvittäneelle Mika Ilkolle.  

Kotijoukkueen pelinjohtaja oli tietenkin tyytyväinen voittoon ja luottavaisin mielin huomisen tampereella pelattavan neljännen ottelun suhteen. 

- Kolmostilanteet eivät kerro koko totuutta. Ensimmäinen jakso tuntui,e ttä ei ole hätää, mutta toisella jaksolla ote vähän jakson alussa lipesi. Kaartokallio ja Pulkkinen kärjessä jaksoi painaa tänään hyvin hommia joukkueelle. Huomisen suhteen olen luottavaisella fiiliksellä, kun lähdetään siitä että räpylästä ei juoksuja anneta ja esimerkiksi Lankinenkin on nyt tuollaisessa vireessä, kuten Supervuorossa nähtiin. Kaupin kenttä on muutenkin nyt tutumpi paikka mennä pelaamaan. 

Ykköspalkittu Henri Pulkkisen mukaan kovat suoritukset supervuorossa ratkaisivat lopulta ottelun heille:

- Kyllähän nämä erikoislaatuisia pelejä on ja tunnetila näissä nousee aina. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli hyvä alku ja saatiin siitä homma käyntiin. Toisella jaksolla alku oli taas huonompi ja sen myötä peli ei alkanut pyöriä toivotulla tavalla. Supervuorossa sitten tehtiin sisällä kovia ratkaisuja sekä niiden myötä se tarvittava juoksu. 

Jarkko Huhtala