Kankaanpään Maila on poikien suomenmestari vuosimallia 2015!

KaMan poikien superpesisjoukkue oli tänään Kiteellä vain yksi asia mielessä: Ottaa toinen voitto finaalisarjassa ja varmistaa sen myötä suomenmestaruus. Joukkue teki sen minkä pitikin ja otti puhtaan voiton jaksoin 0-2 (3-4 ja 1-2). Tämän myötä kaulaan pujotettiin ottelun jälkeen kultaiset mitalit.

Selkä seinää vasten otteluun lähtenyt isäntäjoukkue Kitee aloittikin ryminällä. Yhden palon ajoa purkamaan tullut Kyösti Laasonen laittoi kovan niitin taakse keskelle, jolla Juuso Lattu toi kiteeläisille 1-0 johdon. Vielä tämän jälkeen Antti-Jussi Toropainen lisäsi isäntien johtoa kotiuttamalla Oskari Purmosen. KaMa  ei kuitenkaan tästä häkeltynyt vaan antoi takaisin vielä tylymmällä tavalla omalla sisävuorollaan. Viimeisenä lyöntivuorossa ollut joukkueen kapteeni Petteri Kortelainen kumautti pallon Kiteen kopparista yli ja siihen malliin että mies itse kiersi kunnarin ja edellä kotiin tulivat Teemu  Utunen sekä Mattias Kitola.

KaMa lisäsi johtoaan 2-4 toisen tasoittavalla, kun Valtteri Kleemolan välilyönnillä kotiin kiiti Topias Lilja.  Hyvin näpeissä ollut jakso meni vielä vähän jännäksi neljännen aloittavalla, sillä varma palo kolmoselta muuttuikin harhaheiton myötä Kiteen 3-4 kavennusjuoksuksi.

Tämän jälkeen ulkona kuitenkin räpylä piti loistavasti, eikä virheitä enää tehty ja tärkeä jakso voitto saatiin puserrettua.

Toisella jaksolla KaMan ulkopeli oli varsinkin takatilanne pelaamisen osalta rautaa ja jakso pysyikin näin ollen hyvin hallinnassa tiukoista loppulukemista huolimatta. Juoksujen makuun päästiin toisen aloittavalla Topias Liljan kotiuttaessa Atte Brandtin. Kolmannen aloittavalla Atte Brandt oli lyöjän roollissa lisäämässä joukkueen johtoa laittamalla palloa kolmosluukusta maisemaan. Tällä kotiin tuli Ville-Veikko Olli. Ainoastaan Kiteen kopparin hyvä katkaisu esti tilanteessa lisäjuoksujen tulon.

Isännät saivat vielä neljännen tasoittavalla aikaan palottoman ajolähdön ja onnistuivatkin Joona Sikiön vastustamattomalla välilyönnillä kaventamaan luvuiksi 1-2. Tämän jälkeen KaMan ulkokentällä venyttiin voittaviin suorituksiin. Kolmas palo tuli Valtteri Kleemolan kädestä, kun hän tuhosi etenijän kotipesään syväpussiin suunnatusta lyönnistä.  Tämän myötä poikien suomenmestaruuden palaaminen Kankaanpäähän 17 vuoden tauon jälkeen oli tosiasia.

Joukkueen pelinjohtaja Pasi Vanhtalo oli ottelun jälkeen erittäin huojentunut mies:

Peli oli tänään vähän nihkeää, mutta ulkopeli kuitenkin kauttaaltaan hyvää. Alku oli meille hankala kun vastustaja meni heti 2-0 johtoon.  Kortelaisen läpilyönnin jälkeen jakso oli meidän hallintaa ja tehtiin ulkonakin kovia suorituksia, vaikka kavennusjuoksu vielä lopussa lahjoitettiinkin.  Jakson aikana ulkopeli ei ollut ihan niin hyvää, mitä se parhaimmillaan on ollut, mutta riitti kuitenkin voittoon.

- Toisella jaksolla päästiin alussa johtoon ja lisättiin sitä vielä Brandtin hienolla lyönnillä. Kitee sai vielä lopussa palottoman ajon ja kavennusjuoksunkin, mutta tämän jälkeen ulkona tehtiin taas voittavia suorituksia ja näin voitto oli meidän.

Vanhatalo

Pasi Vanhatalolle myös tämä syksy oli kultainen

Vanhatalo johdatti osittain samoista pojista koostuneen joukkueen mestaruuteen myös viime syksynä B-poikien SM-sarjassa. Menestyksen taustalla on Vanhatalon mielestä opittu voittamisen taito:

- Kyllä tämän joukkueen menestyksen salaisuus kumpuaa voittamisen kulttuurista, jonka nämä pojat ovat matkan varrella oppineet. Tietysti pitää olla paljon kovaa harjoitusta takana, mutta sitä tekevät kaikki muutkin. Joukkueen runkona olevat 96-pojat ovat oppineet voittamaan ja mukaan tulleet muut pelaajat ovat hienosti sen saman taidon imeneet. Voittamisen taito tulee vaan sillä, että pelaa kovia pelejä ja oppii voittamaan niitä tai ainakin oppii tietämään millaista se on kun pelataan voitosta. Onhan tämä niin upeahenkinen joukkue, että ei tosikaan.

Kaiken nähneenä ja kokeneena vanhana pelimiehenä Vanhatalo osaa myös sanoa, mitä nuori pelaaja tälläisestä menestymisestä oppii:

- Näistä saa ennen kaikkea perustetta siihen, miksi lähdetään talvella treenaamaan ja hakkamaan palloa verkkoon.  Nämä on niitä hetkiä mistä voi ammentaa voimaa sinne talven koviin harjoituksiin.

Joukkueen kapteeni, mahtavan kauden pelannut sekä tänäänkin ratkaisevassa roolissa ollut Petteri Kortelaisen suitsutti joukkuettaan aiheesta ratkaisevan finaalin jälkeen:

- Olemme olleet todella työteliäs, sitoutunut ja iso joukkue.  Vaikeillakin hetkillä olemme pystyneet nousemaan voittoon kauden aikana. Näissä loppupeleissä nähtiin monelta jätkältä kovia suorituksia. Kaikki pystyivät myös nostamaan tasoaan näissä pudotuspeleissä.

Myös miesten superissa pelanneen Kortelaisen mukaan kokonaisuutena tästä kaudesta jää plussa viivan alle:

Vuoristoratamaista on ollut tekeminen. Tuli paljon onnistumisia, mutta matkan varrella koettiin myös pettymyksiän. Hieman pelirasitus näkyi näissä poikien peleissä, mutta saimme kuitenkin tietyn tason pidettyä.  Raastava miesten superin karsintasarjan myötä ilmapallo vähän tyhjentyi, mutta sen jälkeen puhuimme jätkien kanssa, että näitä hetkiä ei niin paljoa tule eteen, että pelataan joukkueena ja tehdään hommia toistemme eteen.  Isossa kuvassa tämä kausi oli siis hieno onnistuminen.