Uutiset

KaMa ja Ulvila farmiyhteistyöllä edistämään maakunnan miespesistä

Satakuntalaisen miespesäpalloilun lippulaivat Kankaanpään Maila ja Ulvilan Pesä-Veikot ovat solmineet farmisopimuksen. Eilen julkistetun sopimuksen myötä KaMan tulevan kauden pelaavan superpesisjoukkueen ulkopuolelle jääville nuorille pelaajille tarjoutuu mahdollisuuden pelata ykköspesistasolla Ulvilassa

Syksystä 2013 on KaMassa miesten huippupesäpalloa rakennettu pitkälti lahjakkaiden nuorista pelaajia kasvattamisella superpesistasolle pitkäjänteisellä työllä. Samalla linjalla pyritään myös jatkamaan tulevaisuudessa eli pelaajien kasvattaminen ja kehittäminen on tapa millä KaMassa menestystä haetaan. 

Tähän strategiaan sopii oikein hyvin yhteistyö toisen satakuntalaisen seuran kanssa, jonka myötä pystytään tarjoamaan kehityksen kannalta riittävän haastavia rooleja KaMan nuorille pelaajille. 

Ensisijaisesti KaMasta farmisopimuksen puitteissa Ulvilasta pelipaikkaa tavoittelevat Arttu Vilander ja Eemeli Vanhatalo ja Teemu Viitasalo, jotka pelaavat kuitenkin tulevalla kaudella KaMassa poikien superpesistä. 

Eilen julkistettu yhteistyökuvio on luonnollista jatkumoa, sille että KaMalla ja UPV:llä on ollut yhteisiä juniorijoukkueita B- ja A-pojissa viime vuosien aikana. Näissä joukkueissa pelanneista pojista on moni ollut voittamassa KaMassa B-poikien SM kultaa 2014 ja A-poikien kultaa 2015. 

KaMan Jarkko Huhtalan mukaan yhteistyö voi myös parantaa turhan harvojen seurojen harteilla olevan poikapesiksen asemaa ja pelaajatuotantoa Satakunnassa, kun kaksi alueen suurinta miespesäpalloilun seuraa lyövät hynttyyt yhteen.

UP-V:lle farmisopimus mahdollistaa riittävän laajan pelaajamateriaalin sekä tietenkin tervettä kilpailua pelipaikoista. Loukkaantumiset ovat arkipäivää pesäpallossa ja farmisopimuksen ansiosta meidän ei tarvitse soitella seuroja läpi, jotta saataisiin täysi joukkue joka peliin. Farmisopimuspelaajat kilpailevat yhtälailla pelipaikoista kuin kaikki muutkin”, toteaa puolestaan Ulvilan Asko Mansikkamäki yhteistyöstä.