Uutiset

Halli-SM-finaalipaikka haussa viikonloppuna!

Viikonloppuna on käsillä Kankaanpään Mailan talvikauden kohokohta, Halli-SM- alkuturnaus. Mailan kanssa samassa alkulohkossa jatkopaikasta Joensuun lopputurnaukseen mittelee Jyväskylän Kiri sekä Hyvinkään Tahko. Lohko on myös siitä poikkeuksellinen, että sen jatkopaikan nappaaja ratkaistaan yhden viikonlopun aikana. Muissa lohkoissa pelejä on pelattu hajanaisemmin, ja vasta Joensuun Maila on napannut lopputurnauspaikan kolmesta muusta lohkosta.

KaMan hallikausi on pitänyt sisällään kolme harjoitusottelua. Joukkue voitti niistä ensimmäisen, Pöytyän Urheilijoita vastaan pelatun ottelun. Jälkimmäiset kaksi ottelua Koskenkorvan Urheilijoita ja Jyväskylän Kiriä vastaan kääntyi tappioiksi. Kuitenkin etenkin jälkimmäinen, Kiriä vastaan pelattu ottelu oli tasainen ja Maila johti ottelun molempia jaksoja.

Pelipaikkana on Jyväskylän Hipposhalli. Mailan pelinjohtaja Jukka Karttusen mukaan Jyväskylässä on monesti nähty värikkäitä otteluita.

– Ahdas halli mahdollistaa läpilyöntisäännöillä runsasjuoksuisia otteluita. Hallin alusta on myös kimmoisa ja joukkueet käyttävät paljon pomppulyöntiä. Myös tämä edesauttaa juoksujen tehtailua runsaan tilannemäärän seurauksena.

Etenkin Jyväskylän Kiri on Mailalle hyvin tuttu joukkue viime kesien ajoilta. Toinen alkuturnausvastustaja Hyvinkään Tahko pelasi viime kesänä ailahtelevan kauden. Molemmat joukkueet ovat menettäneet tärkeitä pilareita kotiutusosastoltaan.

– Tahkon kotiutusosasto heikkeni merkittävästi viime kaudesta muun muassa Marko Pelkosen siirtymisen johdosta. Suurin kysymysmerkki heidän pelissään onkin ulkopeli. Kiriä vastaan olemme taas tottuneet pelaamaan viime kausina. Heilläkin etenkin kotiutuspuoli on kokenut heikkenemistä kun Jaakko Heikkinen ei ainakaan vielä ole joukkueen vahvuudessa.

Kankaanpään Mailan ottelut Halli-SM-alkuturnauksessa Jyväskylän Hipposhallissa

KaMa – Hyvinkään Tahko, lauantaina 27.2 klo 17.30

KaMa – Jyväskylän Kiri, sunnuntaina 28.2 klo 14