Uutiset

Joensuun vuoro yrittää pysäyttää KaMa


Kankaanpään Maila on avannut kautensa loistavasti. Kolmesta ottelusta on ollut tuloksena kolme voittoa. Edellisen kerran kankaanpääläisseura avasi kautensa kolmella voitolla pesäpallon pääsarjassa “juuri eilen” – vuonna 1974. Jatkuuko KaMan huikea vire joensuulaisen kaimaseuran kustannuksella?

Sarjatilanne: KaMan yksi kolmen pisteen voitto ja kaksi kahden pisteen voittoa oikeuttavat sarjassa sijalle neljä. JoMan kolmen ja kahden pisteen voitot oikeuttavat sijalle kahdeksan, kun yhdessä ottelussa joensuulaiset jäivät nollaan pisteeseen.

Viimeisimmät 3 peliä: KaMa avasi kautensa 2-1 –kotivoitolla supervuoroparin jälkeen Alajärven Ankkureista, tämän jälkeen joukkue haki täyden pistepotin Raahesta ja torstaina tuli jälleen kotivoitto – tällä kertaa Hyvinkään Tahkosta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Joensuun Maila avasi kautensa 0-1 –kotitappiolla viime kauden hopeamitalisti Vimpelin Vedolle, seuraavana joensuulaisillakin oli vuorossa Raahen vierasreissu, josta tuloksena voitto kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Viimeisimmästä ottelusta tuli kotona täydet pisteet Oulun Lipon kustannuksella.

Ennakkoasetelmat: Mielenkiintoa otteluun luovat erityisesti tutut pelaajat; kasvattiseuraansa KaMaan palannut Jouni Itävalo pelasi edelliset kaksi kautta juurikin Joensuun Mailassa, ja näiltä kausilta tuloksena oli kaksi pronssista mitalia. Joensuun Mailan puolelta taasen löytyy parikin ex-KaMaa, kun seuran väreistä löytyvät KaMan entinen toimitusjohtaja Jonne Kemppainen sekä KaMaa Ykköspesiksessä edustanut Aleksi Rautiainen.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on avannut kauden todella mainiosti ottaen kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta yhtä monta voittoa. Nyt vuorossa on – ainakin kaudenalusennakoiden mukaan – alkukauden kovin tason mittari, kun vastaan astelee kolminkertainen peräkkäinen pronssimitalisti. KaMalla ei silti ole yhtään syytä nöyristelyyn vahvan alkukautensa ansiosta. Joukkue on päästänyt vähiten juoksuja yhdessä Vimpelin ja Joensuun kanssa. Ja ulkopelin lisäksi sisäpelikin on toiminut, sillä KaMa on ainoa joukkue, jolla on kolme pelaajaa kärkilyöntiprosenttitilaston top10:ssä – lyöntijärjestyksen kolme ensimmäistä pelaajaa, mikä tekee joukkueen kärjestä Superpesiksen tämän hetken parhaimman ja varmimman.

Vierailija Joensuun Mailan kausi alkoi niukalla tappiolla hallitsevalle hopeamitalistille Vimpelin Vedolle – tilanteiden valossa Vimpeli oli kuitenkin selvästi niskan päällä ja JoMan sisäpeli tukossa. Toiseen otteluun Raahea vastaan kärki alkoi toimimaan, mutta kotiutukset eivät. Kun ulkopelikin hieman valskasi, oli tuloksena voitto vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Kunnolla joukkueen moottorit käynnistyivät kuitenkin kotiottelussa Oulun Lippoa vastaan, ja tuosta ottelusta tuloksena oli selvähkö voitto lyöjätykki Juha Niemen johdolla. Mielenkiintoista on kuitenkin nähdä, miten joukkue on pitänyt vireystilaansa yllä, sillä joukkueen edellinen ottelu on peräti yli viikon takaa viime lauantailta. Latausta joukkueelta tuskin tulee pitkän tauon jälkeen puuttumaan, mutta meneekö se yli? Ja mikä on otteluvireen ja -tuntuman tila pitkän pelittömän jakson jälkeen?

Kokoonpanot: KaMa tuskin lähtee voitokasta kokoonpanoaan ja Superpesiksen tämän hetken parasta kärkeä mitenkään rukkaamaan. Ilman yllättäviä sairastumisia joukkue jatkanee edelleen tällä viime otteluista tutulla voittavalla kokoonpanolla. Mikael Sillanpää jatkaa yhä sairastuvalla.

Joensuun kokoonpano ei juurikaan viime vuosista ole heikentynyt. Viime kauden joukkueen jätti Itävalon lisäksi Sami Joukainen ja Ville Ikonen. Näitä korvaamaan hankittiin kuitenkin Raahesta Superpesis-jyrä Timo Kallio. Lisäksi Lauri Kivinen on pitkästä loukkaantumiskierteestään toipunut viimein ulkopelikuntoon. Myös JoMan numerojärjestys on säilynyt pitkälti samana koko alkukauden. Kemppaisen ja lukkari Mika Väisäsen numerot 8 ja 9 ovat vaihdelleet molemminpäin, ja lisäksi kolmannen jokerin paikalla on ollut jokaisessa alkukauden ottelussa eri mies – vuorollaan Superpesis-maailmaa ovat käyneet kokeilemassa Samu-Kalle Varonen, Eemeli Paldanius ja Aaro Laukkanen. Tästä pääset tutkailemaan viimeisimmän Oulu-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja.

Taisteluparit: Lukkarit. Joensuun Mika Väisänen on huikeiden viime kausien jälkeen nostanut itsensä Superpesiksen lukkarieliittiin. KaMan Ville-Veikko Ollin on pistettävä lauantaina parastaan, jotta alkukauden kovimpien ulkokenttien taisto kääntyy KaMalle.

Lyöjäjokerit. KaMan kärki on ollut Superpesiksen alkukauden paras ja Joensuunkin sisäpeli aukesi viimeisimmässä Oulu-ottelussa. KaMan Petteri Kortelaisen ja Jukka Lankisen on peitottava ottelussa kahden edellisen kauden lyöjätilaston kakkosen Juha Niemen ja Aleksi Rautiaisen muodostama jokeriduo.

Joensuu vs. pelivire. Joensuu tulee otteluun yli viikon ottelutauon jäljiltä, KaMalle ottelu sen sijaan on jo kolmas viikon sisään, joten kankaanpääläiset saavat selvää etua ottelutuntuman puolesta...(jatkuu)

Ottelun ratkaisee: (jatkuu)... Täten KaMan työsarkaa helpottaisi huomattavasti oman joukkueen peliä avaava ja vastustajan peliä vastaavasti kipsaava avausjuoksu. Joensuun pelitauon tuoman edun täysimääräinen hyödyntäminen ottelun alussa voisi johdattaa KaMan jo alkukauden neljänteen perättäiseen voittoon. Mikäli KaMan ulkopeli ja kärki toimivat ottelun alusta asti alkukauden veroisesti, ei tämän pitäisi olla ongelma, ja pisteet jäävät jälleen Kankaanpäähän.

KaMa toivottaa kaikki erityisen lämpimästi seuraamaan kaimaseurojen kohtaamista sunnuntaina kello 17 alkaen! Joukkue on aloittanut kautensa loistavasti, ja nyt kankaanpääläisillä on mahdollisuus elää ja rakentaa yhdessä tätä uskomatonta tarinaa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla: #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

P.S. Veikkaus ei ole vielä paljastanut huomisen ottelun kertoimiaan, mutta kuitenkin tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa. 

Joma