KaMa ryösti pisteen Kiteeltä

Kiteen Pallo-90 - Kankaanpään Maila 2-1k (8-0, 3-4, 0-0, 2-0)

KaMa matkasi vierasotteluun yli 500 kilometrin päähän, aivan itärajalle Kiteen Pallo-90:n vieraaksi. Rantakentältä mukaan tarttui yksi piste - ensimmäisen kerran sitten vuoden 1998! Samalla KaMa venytti alkukauden pisteputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi.

KaMan avausjaksosta ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa, kun peli ei ottanut auetakseen ulkona eikä sisällä. Joukkue osoitti kuitenkin henkistä vahvuuttaan nollaamalla avausjakson jaksotauolla ja saapumalla toiselle jaksolle aivan toisenlaisella ilmeellä. Nyt homma alkoi toimimaan niin ulkona kuin sisälläkin.

KaMan avausjuoksun löi heti avausvuoroparissa Petteri Kortelainen, kun linjaan laitetun hermopallon polttoheitto ei pysynyt Kiteen lukkari Joni Tervon räpylässä. KaMa pääsi ensimmäisestä jaksosta poiketen yrittämään kotiutusta vielä myöhemminkin vuorossa, mutta tällä kertaa jokerit Jukka Lankinen ja Roope Reinikka eivät onnistuneet. Kitee onnistui kuitenkin kuittaamaan tilanteen heti seuraavalla tasoittavalla vuorollaan Sami Partasen tiputtamalla pystymailalyöntinsä väliin.

Toinen vuoropari ei vaaran paikkoja tarjonnut, vaikka KaMa kolmostilanteen rakensikin. Kiteetä ei kuitenkaan päästetty tasoittavalla edes kakkospesälle. Kolmannen vuoron aloittavalla alkoi kuitenkin tapahtua, kun KaMa rakensi heti kärjestä palottoman ajolähdön. Kortelaisen vuorolla ei vielä onnistuttu, mutta seuraavana lyömään saapunut Lankinen iski johtojuoksun vastaavanlaisella hermopallolla kuin Kortelainen avausvuoroparissa. Ville-Veikko Olli lisäsi johdon jo kahteen juoksuun ja kun Valtteri Kleemolakin kävi iskemässä ajolähdöstä pallon väliin alkoi KaMa olla jo turvallisen tuntuisessa 1-4 -johdossa.

Kitee aloitti kirinsä, mutta ei kuitenkaan onnistunut kuin Sami Joukaisen toimesta molempien viimeisten vuoroparien tasoittavilla ensin kolmossaumasta ja tämän jälkeen hidastetulla pussarilla. Näin KaMa nappasi ensimmäisen pisteensä Rantakentältä 18:aan vuoteen!

Molemmat joukkueet onnistuivat supervuoroparissa rakentamaan heti kärjestä palottoman ajolähdön. Nämä tilanteet kuivuivat kuitenkin kasaan ja KaMa pääsi hakemaan ottelun voittoa jo kolmannen kerran perätysten kotiutuslyöntikilpailusta. Tällä kertaa Kitee onnistui kuitenkin yrityksissään hieman paremmin, joten KaMan ryöstöretki itärajalle tuotti yhden pisteen, ja jatkoi joukkueen mahtavaa pisteputkea jo peräti viiden ottelun mittaiseksi!

Pisteestä huolimatta ottelun alku mietitytti KaMan ykköspalkittu Henri Pulkkista.

- Toisella jaksolla saatiin vähän pelistä kiinni. Ekalla jaksolla ei saatu mitään aikaan. Toisella jaksolla saatiin vähän hurmosta päälle. Vakavasti pitää miettiä, mitä siinä alussa tapahtui. Jostain syystä se oli nyt tuonnäköistä kuin oli.

Joukkueella onkin aikaa miettiä ja punoa uusia juonia ensi sunnuntaihin saakka. Tuolloin Pohjanlinnan kentälle saapuu vierailemaan hallitseva Suomen Mestari Sotkamon Jymy, jonka vuoro on yrittää katkaista KaMan pisteputki ja kotiotteluiden voittoputki. Upeaa alkukautta pelaava joukkue ansaitseekin ottelussa kaiken mahdollisen tuen, joten KaMa toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Pohjanlinnan pesäpallostadionille sunnuntaina kello 17!