Uutiset

Jounille 300 täyteen JymyJusseja vastaan


Sunnuntainen pesäpallo-ottelu Pohjanlinnassa on täynnä juhlaa, kun Jouni Itävalo pelaa 300. Superpesis-ottelunsa sekä KaMa palkitsee valmistuneita pelaajiaan. Myös itse ottelusta on odotettavissa pesäpallon juhlaa, kun vastakkain asettuvat alkukauden komeetat. Tässä ottelussa jaetut pisteet voivat olla yllättävänkin tärkeässä asemassa loppusijoitusten kannalta, kun runkosarjan päätöskierroksen jälkeen pisteitä aletaan tarkastelemaan ja pudotuspelipaikkoja jakamaan.

Sarjatilanne: Vierailija JymyJussit on yllättänyt pesis-Suomen alkukauden pirteillä otteillaan. Vain kerran joukkue on jäänyt pisteittä, ja sen 14 kerättyä pistettä riittää runkosarjassa sijalle viisi. KaMa on ottelun vähemmän pelanneena neljän pisteen päässä seinäjokisista. Runkosarjan huipputasaisessa keskiryhmässä tämä oikeuttaa sijalle kymmenen.

Viimeisimmät 3 peliä: Huikean alkukauden jälkeen KaMa on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen. Kahdessa näistä tappio-otteluista KaMa on jäänyt nollille, kun runkosarjan kakkonen, hallitseva mestari, Sotkamon Jymy osoittautui paremmaksi 0-1 ja runkosarjan ykkönen, hallitseva hopeamitalisti, Vimpelin Veto taasen lukemin 2-0. Näitä edelsi 2-1 kotiutuslyöntikilpailutappio Kiteen Pallolle. Piste oli kuitenkin KaMan ensimmäinen Rantakentältä sitten kauden 1998.

Seinäjoen JymyJussit piti pintansa kotiottelussa ottaen 2-0 –voiton Jyväskylän Kiristä niukimmalla mahdollisella erolla. Tätä ottelua edelsi nuorentuneen joukkueen kauden ylivoimaisesti heikoin – ja se ainoa nollan pisteen – ottelu Kiteen Pallon vieraana. Hyvinkään Tahko taasen kaatui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen kotona.

Kauden kohtaamiset:
Pre-season 29.4. JymyJussit – KaMa 1-2k (9-7, 1-2, 0-0, 0-1)
Pre-season 23.4. KaMa – JymyJussit 1-1s (4-0, 0-4, 0-0)

Ennakkoasetelmat: KaMan ja JymyJussien otteluista ei sähköä ole puuttunut koskaan! Liekö kyse sitten joukkueiden läheisestä sijainnista, vaiko pohjoissatakuntalaisten ja pohjalaisten välisestä uhittelusta ja isottelusta. Joukkueilla on myös paljon yhteistä, kun molemmat käyvät läpi nuorennusleikkausta ja rakentavat voittavia joukkueita tulevaisuus kirkkaana silmissä kiiluen. Lisäksi ulkokaudella joukkueet pelasivat kaksi huipputasaista harjoitusottelua. Ensimmäinen Kankaanpäässä pelattu tasattiin 1-1 supervuoroparin jälkeen kylmän sään vuoksi. Tuosta viikon kuluttua KaMa haki revanssin Ilkka-Areenalta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Samanlaista herkkua ja huipputasaista vääntöä on varmasti odotettavissa myös nyt runkosarjaottelussa!

Kotijoukkue Kankaanpään Maila avasi kautensa todella vahvasti neljällä voitolla sekä viiden ottelun pisteputkella. Kahdessa viimeisimmässä ottelussa joukkue on jäänyt nollille – vastustajat tosin ovat olleet ne kaksi kovinta mahdollista eli Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto. Sotkamoa vastaan toinen jakso tasattiin 2-2, vaikka KaMalla oli omat mahdollisuutensa voittaa tuo jakso ja vääntää otteluvoitosta jatkopalloilla. Vimpelin Vetoa vastaan taasen KaMa oli ensimmäisellä jaksolla täysin kuskin paikalla, mutta kotiutusyritysten jäädessä piippuun jäivät pisteet Vimpeliin. Kaiken kaikkiaan KaMan pelaaminen on kuitenkin ollut hyvällä tasolla suurimman osan kautta, ja varsinkin tilanteiden rakentelu on toiminut loistavasti. Mitään syytä ei ole, miksi pelin taso nytkään romahtaisi.

Kovan nuorennusleikkauksen syksyllä tekemään joutunut vierailija Seinäjoen JymyJussit on yllättänyt alkukaudesta kaikki arvostelijat ja muut pesäpalloa seuraavat. Joukkue keräsi alkukaudesta peräti kuudesta perättäisestä ottelusta pisteitä ennen Kiteellä tapahtunutta ulospuhallusta, joita nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle varmasti kauden aikana tulee. Kahdeksasta ottelusta JymyJussit on kerännyt komeat 14 pistettä ja löytyy kaikkien yllätykseksi sijalta viisi. Viimeisimmässä Jyväskylä-ottelussa joukkue palasi takaisin voittokantaan hyvän ulkopelinsä ansiosta. Läpi kauden joukkue on hakenut ulkopelistä torjuntavoittoja ja yrittänyt keskittää vähät sisäpelissä rakentamansa tilanteet toukokuun kuukauden pelaajaksi valitulle Jukka-Pekka Vainionpäälle, joka on paukuttanut joukkueelleen otteluvoittoja.

Kokoonpanot: KaMa on pelannut alkukaudesta kahdella eri sapluunalla. Alkukausi pelattiin tällä Sotkamo-otteluun lähdetyllä kahden kärjen taktiikalla. Tuon ottelun toiselle jaksolle taasen koottiin tämä pitkä yksi kärki, joka nähtiin Vimpeli-ottelussa alusta saakka. Mielenkiintoista onkin nähdä siirtyykö KaMa kahden huippuvaikean ottelun jälkeen takaisin kahteen kärkeen, vai jatkaako joukkue edelleen yhdellä pitkällä kärjellä pelaamista, kun Lauri Kaartokallio jatkanee jokeripaidassa. KaMalta sairastuvalla jatkaa Mikael Sillanpää. Lisäksi Roope Reinikan tilalla kolmannen jokerin paikalla saatetaan nähdä uusi nimi.

Seinäjoen JymyJussit sai iloisia uutisia, kun Ville Hotakainen palasi sairastuvalta jokeripaitaan voitokkaassa Jyväskylä-ottelussa. Ilman suuria yllätyksiä Hotakainen jatkanee kokoonpanossa edelleen. Nähtäväksi kuitenkin jää joko aika on kypsä paluulle ulkopeliin, vai jatkaako mies jokeripaidassa. Yhdeksikössä mies ottaisi luultavasti paikan numerolla kolme sekä ulkona linjasta Sami Korvolan, Elmeri Liedon tai Joonas Riikilän kustannuksella. Tällöin jokeripaitaan palaisi Markus Hallasuo, joka toki voi Hotakaisen pelatessa jokerina ottaa myös Samu Sarren paikan muutoksena tähän Jyväskylä-ottelun kokoonpanoon

Taisteluparit: Petteri Kortelainen vs. Jukka-Pekka Vainionpää. Vainionpää johtaa lyöjätilastoa, kun mies on paukuttanut peräti 38 juoksua 8 ottelussa. Petteri Kortelaisen vastine seitsemässä ottelussa on 16 lyötyä juoksua. Nämä kaksi miestä ovat paljonvartijoina omien joukkueidensa sisäpelissä kantaen suurimman vastuun kotiuttamisesta. Kumpi onnistuu paremmin Pohjanlinnassa?

KaMan ulkopeli vs. Jukka-Pekka Vainionpää. Vainionpää on ollut alkukaudesta aivan huikeassa liidossa, joten mies ansaitsee paikan myös toisessa taisteluparissa. Tällä kertaa vastaan asettuu KaMan ulkopeli, jonka pitäisi hyydyttää peräti 72,85% tehoilla lyöntipaikalla häärinyt kotiuttajajokeri. Alkukaudesta mies teki oikeastaan mitä tahtoi, vasta viime otteluissa vastustajat ovat alkaneet saada torjuttua Vainionpään lyöntejä. Paljonvartijoina KaMan ulkopelin osalta ovat kapellimestari Ville-Veikko Olli sekä juhlakalu Jouni Itävalo.

Ottelun ratkaisee: KaMan 0- ja 1-tilannepelaaminen. Heikko Kitee-ottelu osoitti, että JymyJussit on täysin aseeton hyvää ulkopelaamista vastaan varsinkin vaihtotilanteissa. Joukkueen sisäpeli on pitkälti Jukka-Pekka Vainionpään varassa, joten mitä aikaisemmin mies joudutaan ottamaan lyömään, sen parempi KaMalle. Kitee pakotti käyttämään tätä jopa 1-tilanteessa. Tämän vuoksi vahva 0- ja 1-tilannepelaaminen ulkona on kaiken avain. 2-tilannetta myöskään väheksymättä, mutta mitä vähemmän seinäjokisia päästetään kentälle, kasvavat KaMan voittomahdollisuudet eksponentiaalisesti. Vimpeli-ottelun kotiutusvaikeudet lienee selätetty, ja juoksujen lyöminen JymyJussien nuoresta ulkokentästä lienee paljon helpompaa. Näin ollen KaMa pystyy lyömään kyllä voittoon tarvittavat juoksut. Voiton ratkaisee se, kuinka hyvin seinäjokiset saadaan pidettyä poissa etenemästä ja pystyykö KaMa pakottamaan JymyJussit käyttämään Vainionpäätä jo vaihtotilanteissa, mikä söisi JymyJussien kotiutustehoja ja –kapasiteettia olennaisesti.

Odotusarvona sunnuntailta on todella eeppinen pesäpallo-ottelu! Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy saapua paikalle, vaan näitä löytyy lukuisia muitakin; painavimpana ehkäpä otteluisäntä Samsungin arvonta – kaikkien otteluun saapuneiden kesken nimittäin arvotaan noin 800 euron arvoinen Samsung S7 –puhelin! Niin, ja eipä tätä Jounin Juhlaotteluakaan voi todellinen KaMa-sydän missata! Jaksotaukohaastattelussakin vieläpä KaMa-legenda Pekka Itävalo!


SoMessa pääset mukaan menoon hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle komeaa kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.


      Jymyj