Uutiset

Ennakko: KaMattaret-Ruovesi, SU 18.05. Klo:15.00

Naisten Ykköspesisjoukkueen sarja-avaus nyt tulevana sunnuntaina 18.05. Klo:15.00 Kankaanpäässä!

Kankaanpään Maila - Ruoveden Pirkat 

Kauden tilanne:

Sunnuntaina 18.05. Kankaanpään TH-Kumi Areenalla pelattava ottelu on molempien joukkueiden ensimmäinen ottelu kaudella 2014. Viime kesänä Ruovesi oli Ykköspesiksen runkosarjan viimeinen joukkue viidellä pisteellä ja Kankaanpää voitti sarjan 41:llä pisteellä. 

Joukkueet:

Kotijoukkue Maila:

KaMattarilla on ollut monivaiheinen talvi ja kevät. Uusi valmennus- ja pelinjohto, uusia pelaajia ja uusia kuvioita. Halliharjoitusottelut pelattiin lähes yksinomaan kovia Superpesisjoukkueita vastaan ja ehdottomana kohokohtana oli jaksovoitto viime vuoden pronssimitalisteista, Kirittäristä, Jyväskylässä. Ulkopelit avattiin puhtailla turnausvoitoilla Köyliössä ja myös ennakkoon sarjan yhdeksi kovimmista joukkueista tituleerattu Seinäjoki kaatui Kankaanpäässä. 

Kaudelle 2014 lähdetään mielin "nyt tai ei koskaan", sillä Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2015. Jo useampana vuotena Ykkösen kärkikahinoissa olleen Kankaanpään paletti alkaa olemaan kasassa ja paperilla joukkue on kovempi kuin koskaan. 

Joukkue rakentuu lähes alusta asti naisjoukkueen uudelleen herättämisen jälkeen mukana olleiden pelaajien, Taiju Haanpään, Annika Koivuniemen, Jenni Kemppaisen, Ella Kaasisen, Jenna Viitasen ja Anu Kiviharjun, ympärille. Paljoa eivät edustusvuosissa häviä muille Sanna Koivuniemi ja Anniina Kiviharjukaan. 

Emilia Itävalon, Paula Siuruaisen, Maria Johanssonin ja Viivi Sillanpään tilalle on hankittu kovia nimiä: Superpesiksessä useampana vuotena pelannut Niina Jokinen tuo joukkueeseen kokemusta ylemmältä sarjatasolta, hänen pikkusiskonsa Laura Jokinen taas nopeutta ja pelinlukutaitoa. Essi Ahonen kipittää pesien väliä joukkueen nopeimpien joukossa ja Elisa Salosen lyönti lähtee kotipesästä varmasti lähes koviten koko sarjassa.

Runkoa täydentävät Mailan omat kasvatit Laura Peltomäki, Hanna Utunen, Alina Kiviharju ja Emma Rajala. Maija Mäkeläinen oli jo viime talvikautena KaMattarien mukana, mutta pääsee nyt tänä kesänä tositoimiin ja osoittaa varmasti monipuolisuutensa Pohjois-Satakuntalaiselle yleisölle. Myös Anni Isoniemi on Kankaanpääläiselle yleisölle tuttu nimi ja ottaa oman paikkansa joukkueen kokoonpanosta kesän kuluessa. 

Vierasjoukkue Pirkat:

Ruoveden Pirkat on yksi Manse PP:n synnyttäneiden joukkueiden perusteista. Edustusjoukkue perustettiin 2011 ja Pirkat onkin hyvä joukkue esimerkiksi tulevien Superpesispelaajien kehittämiseen ja peluuttamiseen - kesällä joukkueessa nähdään varmasti muutamia Mansen riveissä talvella treenanneita ja peliaikaa ylimmältä sarjatasolta hakevia. 

Harjoitusrinki koostuu seuraavista pelaajista: Satu Alakotila, Iida Asikainen, Martta Asikainen, Jaana Harjunen, Teija Heiskanen, Taina Honkanen, Mari Koskinen, Essi Leppänen, Emilia Mäkinen, Henna Rintanen, Justiina Räikkä, Paula Seppälä, Sini Vehmaanperä ja Suvi Vehmaanperä.

Kevään harjoituspelit näyttivät, ettei Ruovettä kannata ottaa itsestäänselvyytenä, sillä esimerkiksi Jyväskylän Pesis hävisi Pirkoille 12.04. pelatussa ottelussa 1-0 (3-2, 3-3). 

Seuraa häntä:

Sarja-avauksessa silmät kannattaa kohdistaa yksitellen naisten uuteen pelaajistoon. Ensimmäisenä esille nostetaan Laura Jokinen, joka pelannee kakkoskärkenä ja kakkospolttajana. Tämän tytön polttoheitot ja nopeus ovat vailla vertaa!