Uutiset

Palaako juhannustauolta entistä vahvempi KaMa?

 

Juhannustauko on vietetty ja Superpesis palaa tauolta kuuden ottelun kierroksen voimin. Kankaanpään Mailan tauko päättyy kotiotteluun Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. KaMa lähti tauolle hieman heikomman jakson saattelemana nollaamaan ja analysoimaan nämä ottelut sekä rakentamaan uutta kauden alkua. Myös mitalikandidaatiksi povatulla Kouvolalla on ollut omat ongelmansa.

Sarjatilanne: KaMa on 15 pelaamansa ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla 11 kerättyään 14 pistettä. KPL on samasta määrästä otteluita kerännyt pisteitä 23. Tämä oikeuttaa sijalle kuusi – viimeiseen suoraan puolivälieräpaikkaan.

Viimeisimmät 3 peliä: Kotijoukkue Kankaanpään Mailalla oli ennen juhannustaukoa menossa kauden heikoin vaiheensa. Tämä näkyy myös kolmen viimeisimmän ottelun tilastoissa, kun näistä ei tarttunut mukaan pistettäkään. 2-0 –tappiot joukkue kärsi kotonaan Jyväskylän Kirille sekä vieraissa Alajärven Ankkureille. Näitä edelsi 1-0 –tappio Sotkamon Jymylle Kajaanissa.

Kouvolan kaksi viimeisintä kotiottelua venyivät supervuoropariin saakka. Seinäjoen JymyJussit joukkue voitti, mutta Hyvinkään Tahkon se joutui toteamaan paremmakseen. Näiden kotiotteluiden välissä joukkue kärsi 1-0 –vierastappion Kiteen Pallolle.

Kauden kohtaamiset: 10.6. KPL – KaMa 2-1k (2-3, 4-3, 0-0, 1-0)    Tilastot

Ennakkoasetelmat: Joukkueet lähtivät kauteen täysin eri lähtökohdista, kun Pallonlyöjien epäiltiin ennakkoon haastavan vanhoja mitalistijoukkueita tällä kaudella. KaMan taasen epäiltiin kamppailevan viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kauden alku sekä joukkueiden ensimmäinen tämän kauden kohtaaminen kuitenkin osoittivat, että erot joukkueiden välillä eivät ole niin suuria. Ennen KaMan heikkoa juhannuksen alusjaksoa joukkueet kamppailivat samoista sijoista sarjan keskikastissa.

Kotijoukkue Mailan kuuden ottelun tappioputki alkoi nimenomaan Kouvolan vierasreissusta, vaikka numerollisesti tuo ottelu olisi voinut päättyä toisinkin päin. Kuitenkin tuon ottelun jälkeen pallot alkoivat tippua räpylöistä sekä kotiuttamisesta tuli erittäin hankalaa. Positiivista kuitenkin on, että joukkue osoitti jo kauden alussa pystyvänsä vahvaan ulkopeliin sekä sisäpelissä joukkue on saanut rakennettua jatkuvasti kotiutustilanteita. Parannuskohteet juhannustauolle olivat siis hyvin tiedossa, ja tavoitteena onkin parantaa, täsmentää sekä terävöittää pelaamista takaisin alkukauden tasolle – mielellään jopa ylikin. Tiistaina on ensimmäinen mittari, joka kertoo, miten näissä asioissa on onnistuttu. Pitkähkö tappioputki – tai edes pisteetön putki – olisi hyvä katkaista ennen kuin selässä oleva apina päästetään kasvamaan gorillaksi.

Vierailija Kouvolan Pallonlyöjät lähti kauteen suurin odotuksin. Kiteeltä hankitun Toni Laakson piti olla se viimeinen askel, jotta jo liiankin tuttuja mitalistijoukkueita olisi päästy haastamaan. Kuitenkin Laakson kausi päättyi jo jokin aika sitten harmillisesti akillesjänteen katkettua. Kun vielä Kouvolan edellisten kausien lukkari Joni Rytkösellä on ollut omat vaikeutensa saada pidettyä syöttö lautasella, on joukkueen ykköslukkariksi noussut kaikkien odotusten vastaisesti nuori Jesse Eskelinen. Liekö osuutensa ollut lähes joka otteluun vaihtuvassa lukkarissa vai missä, mutta joukkueen ulkopelikään ei ole ollut viime kauden veroista. Kaikesta tästä huolimatta joukkue on kuitenkin vain parin pisteen päässä pudotuspelien kotiedusta, joten suurehkoista ongelmista huolimatta, on joukkue pystynyt tähän mennessä ottamaan vähintäänkin torjuntavoiton, vaikkei viime kaudesta kohonneita odotuksia vielä olekaan pystytty lunastamaan.

Kokoonpanot: Mikael Sillanpään huono onni jatkuu, ja hän lienee muutaman viikon sivussa uuden vamman vuoksi. Muuten KaMan kokoonpanon pitäisi koostua tutuista miehistä. Kakkoskopparin tontilla nähdään Lauri Kaartokallio tai Henri Pulkkinen, kolmosvahdin tontilla Jukka Lankinen tai Lauri Kaartokallio ja kolmannen jokerin tontilla Roope Reinikka tai Jere Viitasalo. Sisäpelijärjestys määräytyy näiden ulkopelikuvioiden mukaan. Tästä linkistä pääset katsomaan KaMan viimeisimmän ottelun kokoonpanoa ja tilastoja Jyväskylän Kiriä vastaan. 

Kouvolalta sivussa on siis loppukauden Toni Laakso. Muutoin Kouvolassa miesten pitäisi olla kunnossa. Myös ulko- ja sisäpelikuviot alkavat löytyä, kun Jesse Eskelisen asema joukkueen ykköslukkarina rauhoitettaneen. Täten Joni Rytkönen pelaa kolmantena jokerina. Muutoin joukkueen sisäpeli- ja ulkopelisapluuna alkavat löytää uomansa. Tästä linkistä painamalla pääset katsomaan Kouvolan viimeisimmän JymyJussit-ottelun kokoonpanoa ja tilastoja. 

Taisteluparit: Nuoret lukkarit Ville-Veikko Olli ja Jesse Eskelinen ovat saaneet ottaa toisistaan mittaa jo usean vuoden ajan. Mitaliotteluissa usean vuoden ajan kilpailleiden ja kohdanneiden KaMan ja Koplan junioreiden lautasen herrat saavat mitellä paremmuudestaan tällä kertaa miesten Superpesiksen ottelussa. Kumpi vie pidemmän korren?

Petteri Kortelainen vs. Ossi Meriläinen. Viime kauden lyöjäkuningas Meriläinen oli joukkueiden kauden aiemmassa kohtaamisessa vahvempi lyödyin 5-3, kun molemmilla oli kuusi kotiutusyritystä. Maksaako “Köli” potut pottuina nyt kotiyleisönsä edessä?

Ottelun ratkaisee: KaMan juhannustauko. Ja tarkemmin se, miten se on käytetty hyödyksi. Onko taukoa edeltänyt heikko jakso saatu nollattua pelaajien mielessä? Onko pelin ongelmakohtiin päästy pureutumaan kunnolla, ja saatu räjäytettyä nuo ongelmakohdat atomeiksi? Palaako juhannustauolta siis henkisesti jälleen huomattavan paljon kasvanut ja vahvistunut KaMa? Tämän kauden Kouvolan piti olla yksi kovista, mutta kuten joukkueiden edellinen kohtaaminen osoitti, niin ottelu on täysin voitettavissa, mikäli KaMa on vain pystynyt käyttämään tauon hyväkseen ja palaamaan sille omalle hyvälle tasolleen, jolla jo alkukausi purjehdittiin.

Juhannustauko on siis lusittu ja on aika paluun sorvin ääreen! Otteluisäntänä toimii FirstStop Kankaanpää sekä tauolla esitellään KaMan kaikki juniorijoukkueet. Tiistaina siis Pohjanlinnan kentällä tarjolla huippupesäpalloa alkaen kello 18! Tervetuloa!


SoMessa pääset menoon mukaan hashtageilla #SydäntäPeliin #PaluuTulevaisuuteen #Pääskysasento


-MK

P.S. Veikkaus tarjoaa KaMan voitolle komeaa 4,70 kerrointa. Tästä linkistä pelaamalla tuet KaMan junioritoimintaa, ja voit kaunistella oman tilisikin saldoa.

                  Kama-Kopla