Uutiset

Pitkä odotus ohi - KaMa palasi voittokantaan JymyJussien kustannuksella!

 

 Seinäjoen JymyJussit - Kankaanpään Maila 1-2k (6-2, 2-8, 1-1, 1-2)

Kankaanpään Maila katkaisi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa perjantai-iltana Seinäjoen JymyJussien vieraana. Vaikeahkon avausjakson jälkeen kauan odotettu kotiutusten ketsuppipullo aukesi vihdoin toisella jaksolla ja siivitti joukkueen lopulta voittoon saakka. KaMa-radion paluuottelu tuskin paljoa parempaan peliin olisi voinut osua!

 - Meillä on hieman peli-ilo kadonnut, kun aika tärkeissä paikoissa on tullut henkilökohtaisia virheitä, ja siitä ehkä ajauduttiin hieman vaikeampaan jaksoon. Nyt on ollut taas hyviä jaksoja, ja voidaan äärimmäisen luottavaisin mielin lähteä tuleviin tärkeisiin peleihin. Perusjutuista on lähdettävä ja jokaisen henkilökohtainen onnistuminen on keskiössä. Näihin asioihin onkin viime aikoina keskitytty paljon ja tehty töitä niiden eteen, totesi KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen ottelun ennakkohaastattelussa. Joukkue osoittikin, että oikeita asioita on viime aikoina tehty, ja eteenpäin menty.

JymyJussit rokotti avausjaksolla KaMaa kakkospuolelta. Markus Hallasuo avasi avausvuorossa juoksutilin hyvällä kakkosjatkelyönnillään. Toisessa vuorossa seinäjokiset menivät menojaan, kun KaMa-kasvatti Toni Marjamäki iski etutilanteessa pallon kakkossaumasta aina takaa läpi asti. Myöhemmin samassa vuorossa vielä lyöjätilaston kärkinimi Jukka-Pekka Vainionpään kakkosrajapuhkaisulla Marjamäki toi tuplajuoksun Vainionpään itsensä kiertäessä kunniaa. Neljännessä vuorossa saatiin kuitenkin esimakua tulevasta, kun Jukka Lankinen ja Topias Lilja onnistuivat kotiutuksissaan.

Toinen jakso olikin KaMan kotiuttajajokerien näytöstä. Lankinen ja Petteri Kortelainen onnistuivat kotiutuksissaan peräkkäisinä lyöjinä peräti kolmessa ensimmäisessä vuorossa. Miehet esittelivät mailataituruuttaan iskien joukkuekavereita kotiin joka kerta erilaisilla kotiutuslyönneillä. Jokerimörssäreiden onnistumisia täydensi kolmannessa vuorossa Topias Lilja ottelun toisella keskipomppukotiutuksellaan. JymyJussien jakson molemmat juoksut löi Jukka-Pekka Vainionpää. Jakson loppulukemat 2-8:aan niittasi neljännessä vuorossa Lankinen kakkosjatkekupperillaan.

JymyJussit yhden juoksun karkumatkalle supervuoroparin aloittavalla iski loistavalla kakkosjatkelyönnillään Joonas Riikilä. KaMa sai tasoitusjuoksunsa, kun Topias Liljan hyvän vaihtolyönnin jälkeinen polttoheitto kolmoselle karkasi pesästä ohi ja Jouni Itävalo pääsi juoksemaan kotipesän suojiin.

Kotiutuslyöntikilpailussa JymyJussit onnistui heti ensimmäisellä parillaan, kun Markus Hallasuon hyvä tappikumura tippui väliin ja Tero Tyynelä kirmasi kotiin. Tämän jälkeen KaMa löi luukut kiinni ja piti kotijoukkueen nollilla heittokättään esitelleen Topias Liljan johdolla. KaMan voiton ratkaisi kolmannessa parissa Ville-Veikko Olli iskien pallon kolmoskulmasta maisemiin kunniajuoksun arvoisesti.

Pääskysasento on päällä

 - Ensimmäinen jakso oli jälleen vaikea. Kaksi läpilyöntiä, jotka eivät olisi saaneet mennä ratkaisivat avausjakson. Toiselle jaksolle tarkennettiin ulkopeliä eikä annettu kaverille läpilyöntejä. Saatiin itsekin siihen hyvä alku, kun lyötiin heti kaksi pinnaa. Löytyi se meidän omakin peli vihdoin sieltä, että uskalletaan pelata ulkonakin, eikä mene varovaiseksi. Superissa oli jo ratkaisun paikat, mutta onneksi kääntyi meille. Yleensä on viime aikoina kääntyneet kaverille nämä tiukat pelit, niin nyt oli kyllä todella helpottava voitto. Hyvät fiilikset!, tiivisti viisi juoksua lyönyt KaMan ykköspalkittu Jukka Lankinen ottelun haastattelussaan.

Pelinjohtaja Karttusen haastattelu muuttui pikkuhiljaa viileän analyyttisestä kohti tervettä uhoa. Tätä samaa pilkettä silmäkulmassa ja tekemisessä nähtiin huikean alkukauden aikana, joten joukkue näyttäisi olevan palanneen jälleen oikeille raiteille. Tämä tietää hyvää loppukautta sekä seuraavia tärkeitä back-to-back -otteluita Jyväskylän Kiriä vastaan silmälläpitäen.

 - Aika kaksijakoinen ottelu oli. Ensimmäisellä jaksolla oli yksi hyvä lyönti ja kaksi selkeää ulkopelivirhettä, joilla kaveri pääsi johtoon ja latisti meidän peliä totaalisesti. Toki kolmannesta vuorosta eteenpäin pelattiin ulkonakin sitten jo paljon paremmin. Täytyy olla helkatin ylpeä tuosta porukasta. Toisella jaksolla käytännössä kaksi kertaa pallo merkistä väliin ja siitä sitten vapautunut tunne sisä- ja ulkopeliin. Toisella jaksolla sitten tämän vuoksi kotijoukkueelle kävi kuten meille avausjaksolla ja alkoi tulla paljon virheitä räpylästä, jutteli taasen pelinjohtaja Karttunen ottelun jälkeen.

 - Superiin ja kotariin, kun mennään, niin pienestä nämä ovat aina kiinni. Tänään sitten älyttömän tärkeä pelaaja meille - Ville-Veikko Olli - onnistui. Kuulemma viivassa oli lyönti ollut. Ei niitä keskipallo-osumia kovin usein tuollaiselle nuorelle kaverille tule, jakoi Karttunen tunnustusta ottelun ratkaisijalle.

- Täytyy olla tyytyväinen siihen, kuinka joukkue tuli toisen jakson alkuun kopista ulos huoltajaa ja bussikuskia myöten. Pääskysasento on päällä. Kyllä meillä on kova luotto omaan hommaan. Saadaan hommaa toimimaan ja päävastustajilta pisteitä vielä paljonkin loppukauden aikana, uhosi joukkueen kippari haastattelun päätteeksi.

Pisteputkea on kasvatettu ja voittoputki avattu - tästä se lähtee! KaMa jatkaa huipputärkeiden ottelujensa sarjaa; seuraavana vuorossa on back-to-back -henkiset paikalliskierrosottelut Jyväskylän Kiriä vastaan! Sunnuntaina avataan putki Kankaanpäässä alkaen kello 17. Homma jatkuu tiistaina Hippoksella, jossa mukana menossa on tietenkin jälleen KaMa-radio! Tervetuloa sunnuntaina Pohjanlinnaan! Karjutaan Kiri kumoon!


Ottelun tilastot

Ennakkohaastattelut, juoksukooste & lehdistötilaisuus


-MK