Uutiset

Miesten superpesiksen kotikenttäavaus lauantaina 17.5. klo 15.00 TH-Kumi Areena

Kankaanpään Maila – Pattijoen Urheilijat, Raahe

Kauden tilanne:
KaMa avasi kautensa viime lauantaina yllätysvoitolla Hyvinkään Tahkosta Turussa pelatussa Varsinais-Suomen Pesiksen 20-vuotisjuhlaottelussa. Raahe pelasi sarja-avauksessa kotikentällään Vimpeliä vastaan ja saalisti yhden sarjapisteen jaksovoitolla, mutta Vimpeli vei supervuorossa voiton. Tänään (15.5.) Raahe matkustaa Sotkamoon ja yrittää lihottaa pistesaldoaan Jymyn kustannuksella.
Joukkueet:

Kotijoukkue KaMa:

KaMan talvi ja kevät ovat menneet kovan treenaamisen ja lajiosaamisen kehittämisen parissa. Viljaranta ja Karttunen ovat kumppaneineen kehittäneet nuorista pesäpallolahjakkuuksista superpesiksen mitat täyttäviä pelimiehiä. Ensimmäisen ottelun – yllätyksenäkin pidetty – voitto Tahkosta antoi varmasti myös uskoa tekemiseen ja oli erityisen tärkeä joukkueen nuorimmille tulokkaille, mutta myös kokeneemmille vastuunkantajille.
Turussa esiin nousi pesiskentille paluun tehnyt Marko Nygård, joka suorituksillaan loi uskoa kaikkiin joukkueen pelaajiin ja onkin erittäin tärkeä lenkki joukkueessa myös henkiseltä kannalta. Uudelle ulkopelipaikalle, 3-polttajaksi, sijoitettu Antti Rinnevuori oli sekä ulko- että sisäpelissä erinomaisessa vireessä. Mika Ihanamäki oli ulkona tutun varma ja sai myös etenijävastuuta paljon. Tahkon ulkokenttää puhkoivat kovilla kakkospuolen lyönneillään Nygårdin lisäksi myös Topias Lilja ja Jussi Kivelä, mutta Turun kentän rakenne ei mahdollistanut kunnareita. Kaiken kaikkiaan nuorisokaarti (Liljan veljekset, Ville-Veikko Olli ja Petteri Kortelainen) osoittivat olevansa valmiita superpesikseen ja tulevat varmasti kehittymään vielä kauden kuluessa. Pelinjohtaja Jukka Karttunen osoitti rohkeutta ja joukkueen vahvuuksia tukevaa pelinjohtokykyä. Erityisesti ottelun voittojuoksu oli vahvasti tulevissakin otteluissa nähtävää karttuslaista rohkeaa haastamista.
Uudella KaMalla on polku vasta alussa ja kehittämistä paljon, mutta joukkue pystyy haastamaan varmasti Raahen ensi lauantain pelissä. Oleellista on pystyvätkö nuoremmat pelaajat pelaamaan ilman suurempaa jännitystä vaativan kotiyleisön edessä. Tulemme näkemään varmasti hyviä suorituksia, mutta myös epäonnistumisia. Kotiyleisön vankkumaton tuki on kuitenkin erityisen tärkeässä asemassa lauantain ensimmäisessä kotikentän koitoksessa.

Vierasjoukkue Pattijoen Urheilijat, Raahe:

Raahelaisryhmän kauden avaus koleassa säässä meni Vimpeliä vastaan hyvin tasaisissa merkeissä, vaikka Vimpeli lopulta voittikin ottelun. Lyöntipuoli oli molemmilla joukkueilla kelin kangistamaa ja ulkopeli tutun kovaa. PattU Raahen pelinjohtajan Jari Törmäsen mukaan pelistä jäi aivan hyvä maku suuhun ja paljon positiivista pelillisellä puolella. Koppariparin Ikonen ja Vihtkari yhteispeli sujui mallikkaasti ja Jussi Kemilä teki omien laskujensa mukaan 11 paloa ulkokentällä vastustajasta. Paavo Pellon ensimmäinen esiintyminen ukkomiehenä superpesiskentällä oli miehekäs, kentällemenojen ollessa 5/7. Topi Kosonen oli todella hurjassa vireessä ja näytti omalla esimerkillään miten pelikentällä tuuletellaan.
Mikäli PattU tänään (15.5.) voittaa Sotkamon, on lauantain peliin varmasti tulossa vahvassa henkisessä latauksessa oleva raahelaisryhmä. Muutenkin kokeneisiin pelaajiin Topi Kososen johdolla tukeutuva joukkue on rutiinitasoltaan kova ja ehdottomasti ottelun ennakkosuosikki.

Seuraa:

KaMan joukkueesta kannattaa seurata ehdottomasti nuorisokaartia ja tukea heidän peliään. PattU:n joukkueesta on mielenkiintoista seurata jälleen kopparin paikalle sijoitetun, KaMassakin pelanneen, Antti Vihtkarin otteita. Myös superpesikseen paluun tehneen kotiuttajajokeri Jarmo Viittasen suorituksia lienee mielenkiintoista nähdä.
Myös ottelun yleisömäärä on mielenkiinnon kohteena. Saako avauskierroksella yllätysvoiton Tahkosta ottanut ”oman kylän poikien” joukkue kankaanpääläiset ja lähialueen pesiksen seuraajat liikkeelle – toivottavasti!